Tak wygląda po 11 miesiącach eksploatacji, 25.000km mojego przebiegu i sporym zainswestowaniu.
Problem nr 1:
Okazało się, że jest uszkodzony kiwak, bo po porannym odpaleniu skakał pasek. Wymianiony został kiwak, rolka, napinacz, siłownik, pasek natomiast został ten sam. Wszystko było OK, ale rano po odpaleniu słychać było popiskiwanie paska, wcześniej przed ww. wymianą nie występowały żadne piski. Gdy ruszam piszczy, ale gdy ujmę gaz i po chwili znowu dodam pisku nie ma, przy skręcie kołami i ruszeniu pasek piszczy do momentu wyprostowania kół. Gdy silnik jest ciepły popiskiwanie nie występuje na wolnych obrotach tak jak to ma miejsce po odpaleniu gdy silnik jest zimny.
Pojechałem z tym do mechanika, zasugerował wymianę paska, bo powymianie kiwaka, napinacza... powinno wymienić się również pasek. Wg katalogu ma być pasek o oznaczeniu 6PK 2030, ja natomiast wcześniej miałem firmy DAYCO 6PK 2050, zakupiłem pasek Contitech 6PK 2030, pojechałem do mechanika i okazało się, że jest za krótki, da się go z trudem nałożyć, ale już nie da naciągnąć.
Stwierdził, że w motoryzacyjnym sprzedali mi zły pasek. Sasugerował mi również wymianę płynu od wspomagania, jeżeli przy skręcie kołami pasek piszczy.
Pytania:
1. Jaki powinien być właściwy pasek dla silnika OM602.912 12 038305 - 90KM - VIN WDB1241251B860348
2. Jeżeli zajdzie potrzeba wymiany płynu od wspomagania to jaki powinien być właściwy oraz gdzie kupić - ASO czy sklep z olejami.
Problem 2:
Wymieniłem olej w dyfrze. Kolega, który zna się na olejach zasugerował olej HIPOL GL-5 85W140, posłuchałem jego rady i wymieniłem na taki. Przejechałem już ponad 4.000km od wymiany i nie słyszę aby z dyfrem działo się coś nie tak: wył, szumiał.
Pytania:
1. Czy tej olej może być? Czy lepiej zmienić na taki jak jest zalecany - 85W90? Gdyż ten HIPOL nie ma specyfikacji MB 235.0