kaju007 pisze:
odłączyłem sam plus od silniczka odpaliłem ma po ustawieniach 1000-1100 obr. włożę wtyczkę +12 otwiera się zawór w silniczku obroty moment 2000tys
dodam gazu na 2500 zostają, wyjmuje+12 silniczek pewnie się zamyka obroty wracają na 1000-1100.
To normalny objaw - nastawnik nie zamyka sie zupełnie,
aby po awarii elektryki zasilającej elektroniczna części wtrysku rozgrzany silnik pracował na wolnych obrotach.
kaju007 pisze:
miałem wszystkie końcówki obcięte i jak dorabiałem to pomyliłem te wtyczki tz tą od potencjometra przepustnicy u góry podłączyłem do przepustnicy na dole
i tak troche jeździłem oczywiście nie była to dobra jazda.
W tym>>>
poscie
masz trochę schematów, możesz posprawdzać czy aby na pewno podłączyłeś prawidłowo czujniki.
Ciężko jest postawić diagnozę na odległość, zwłaszcza w twojej sytuacji gdzie wymieniłeś silnik razem z oprzyrządowaniem w starszej wersji.
Z tego co pamiętam w to w tej wersji czujnik położenia przepustnicy podaje tylko jeden rodzaj sygnału - dla max otwarcia,
a tryb biegu jałowego uruchamia czujnik przy cięgnach
jeśli podłączyłeś wtykę od położenia przepustnicy do tej starszej wersji czujnika
to sterownik (nowsza wersja) nie ma info o jej zamknięciu i nie uruchamia trybu jałowego, może dlatego masz wysokie wolne obroty.