MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 28, 2025 4:01 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: skrzynia
swój chłop
Awatar użytkownika

cześc skrzynia zmienia biegi za szybko czasem albo za wolno co mam robić w 126 se

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Dodawaj mniej lub więcej gazu ;) [zlosnik] A tak serio to rozwiń temat bo nie do końca wiadomo o co chodzi.

Ex MB C124 '87 230CE
FSM 126el '95

Tytuł: Re: skrzynia
swój chłop
Awatar użytkownika

[quote="wigeth"]cześc skrzynia zmienia biegi za szybko czasem albo za wolno co mam robić w 126 se znaczy jak ruszam to odrazu zmieni biek tak raz dwa i trzy zaraz cztery i jest taki powolny i przy jakich obrotach ma zmienić bieg na następny czekam na pomoc

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Moment zmiany biegu jest ściśle związany z głębokścią wciśnięcia pedału gazu, więc nie mogę podać Ci konkretnych obrotów, przy których ma nastąpić zmiana.

Ex MB C124 '87 230CE
FSM 126el '95

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Mike_THE_GR8 pisze:
Moment zmiany biegu jest ściśle związany z głębokścią wciśnięcia pedału gazu, więc nie mogę podać Ci konkretnych obrotów, przy których ma nastąpić zmiana.
więc tam jest taka dzwignia do ustawiania nią ustawić i jak

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Z Twoim MB jest jeszcze jeden problem: silnik 380 a reszta 500 (w tym most o innych przełożeniach). Od zmiany mostu należy zacząć całą zabawę.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Z Twoim MB jest jeszcze jeden problem: silnik 380 a reszta 500 (w tym most o innych przełożeniach). Od zmiany mostu należy zacząć całą zabawę.
[zlosnik] [zlosnik] dzięki za odpowiedz wychodzi nato ze i skrzynia jest inna czy to samo jak było 500 a teraz jest 3/8 chodzi o pojemnśc silnika ?? czekam na odpowiedz dzieki

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

mowisz strasznymi skrotami i nigdy tak naprawde nie wiadomo o co ci chodzi. proponuje napisz post i przeczytaj go sobie na glos ze dwa razy i dojdziesz do wniosku ze to co napisales nie ma zadnego sensu. A pozatym w paru postach napisales ze jestes mechanikiem, lakiernikiem , gazownikiem i nie wiem jescze kim bo wszystkich postow penie nie przeczytalem a pytania typu jaki kat wyprzedzenia to przedszkole dla mechanika....................... :-? :-? , a koledzy mowia ze silnik nie pasuje do walu z tego co opisywales i nigdy nie bedzie to chodzilo tak jak nalezy, to tak jakbys chcial wlac do wiaderka 5 litrowego 10 litrow wody, no nie da sie- to taka dygresja. A to ze ci biegi szybko zmienia jeden po drugim to pisz czy zawsze tak zmienia nawet jak wcisniesz gaz do oporu????? moze to problem skrzyni a brak mocy wynika z tego ze silnik nie moze wejsc na obroty bo skrzynia mu na to nie pozwala. Tak czy siak nie mozesz pisac pytania w jednym zdaniu i to jeszcze ze skrotami myslowymi. Popraw sie a napewno otrzymasz pomoc.
pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

barto pisze:
mowisz strasznymi skrotami i nigdy tak naprawde nie wiadomo o co ci chodzi. proponuje napisz post i przeczytaj go sobie na glos ze dwa razy i dojdziesz do wniosku ze to co napisales nie ma zadnego sensu. A pozatym w paru postach napisales ze jestes mechanikiem, lakiernikiem , gazownikiem i nie wiem jescze kim bo wszystkich postow penie nie przeczytalem a pytania typu jaki kat wyprzedzenia to przedszkole dla mechanika....................... :-? :-? , a koledzy mowia ze silnik nie pasuje do walu z tego co opisywales i nigdy nie bedzie to chodzilo tak jak nalezy, to tak jakbys chcial wlac do wiaderka 5 litrowego 10 litrow wody, no nie da sie- to taka dygresja. A to ze ci biegi szybko zmienia jeden po drugim to pisz czy zawsze tak zmienia nawet jak wcisniesz gaz do oporu????? moze to problem skrzyni a brak mocy wynika z tego ze silnik nie moze wejsc na obroty bo skrzynia mu na to nie pozwala. Tak czy siak nie mozesz pisac pytania w jednym zdaniu i to jeszcze ze skrotami myslowymi. Popraw sie a napewno otrzymasz pomoc.
pozdrawiam
:evil: :evil: Tak jestem mechanikiem ale samoukiem sam sie uczę i jeśli mi nikt nie powie to skond mam to wiedzieć . a takich mb jak ja mam tu umas w zamościu mam tylko ja ,więc kto ma mi powiedzieć co i jak. Jak jadę do jakiegoś warsztatu to oni boją się nawat maskę otwierać zniego .A jeśli chodzi o lakiernictwo to ja nie mam problemów chyba no nie ,czy ja pytałem o coś związane z lakiernictwem , ja tylko odpowiadałem na pytanie.Gaz wstawiam i tez nie mam problemów z tym nie pytałem o coś związane z gazem chyba mi się tak wydaje.Więc bardzo bym prosił o nie robienie zemnie jakiegoś idioty oki bo i wy piszecie nie raz jakie głupoty wyczytałem pare i się nie czepiem :evil: :evil: jeśli coś nie zrozumiałeś to napisz proszę nic cię to nie kosztuje , tak mi się to wydaje dzięki za czyanie tego pozdrawiam krzysiek

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Panowie, Panowie - kolega Wigeth nie jest jedyną osobą która ma pewne problemy z pisownią, a Ty Wigeth nie denerwuj się od razu - jeżeli mamy pomóc to musimy zrozumieć problem, stąd uwagi dotyczące Twoich postów.
Z tego co wiem: na naszym forum nie było jeszcze tego typu problemu, tzn 380 w 500. Nikt nie robił takiej przekładki. Moja rada: udać się do serwisu MB po poradę, pojechać tam samochodem, niech raz na zawsze wyeliminują problemy wynikające z innego silnika, a potem baw się w mechanika-samouka, inaczej możesz zrobić swojej 126 krzywdę, tego byś pewnie nie chciał. Pozdrawiam wszystkich właścicieli 126!!!

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Panowie, Panowie - kolega Wigeth nie jest jedyną osobą która ma pewne problemy z pisownią, a Ty Wigeth nie denerwuj się od razu - jeżeli mamy pomóc to musimy zrozumieć problem, stąd uwagi dotyczące Twoich postów.
Z tego co wiem: na naszym forum nie było jeszcze tego typu problemu, tzn 380 w 500. Nikt nie robił takiej przekładki. Moja rada: udać się do serwisu MB po poradę, pojechać tam samochodem, niech raz na zawsze wyeliminują problemy wynikające z innego silnika, a potem baw się w mechanika-samouka, inaczej możesz zrobić swojej 126 krzywdę, tego byś pewnie nie chciał. Pozdrawiam wszystkich właścicieli 126!!!
Dzięki wielkie za odpowiedz i podpowiedz aha ja się nie bawię w mechanika tylko umiem co nieco więc :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

wigeth pisze:
Dzięki wielkie za odpowiedz i podpowiedz aha ja się nie bawię w mechanika tylko umiem co nieco więc :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Dobra, dobra - źle to nazwałem. Powinno być: naprawiaj sam ;) .

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Nie chodzi mi tu a pisownie, bo sam byki sadze, ale oto zebys przed zadaniem pytania pomyslal co chcesz napisac. zdanie"skrzynia zmienia biegi za szybko czasem albo za wolno co mam robić " miesza tylko, lub" wychodzi nato ze i skrzynia jest inna czy to samo jak było 500 a teraz jest 3/8 chodzi o pojemnśc silnika ?? " tez nie wiadomo o co chodzi, a gdyby nnie chcielibysmy Ci pomoc to wogole nie odpisywalibysmy, tak wiec pisz jasno i wyraznie o co ci chodzi. Pozdrawiam Zamosc [oczko]

Bartek W124 250 DT - sprzedałem

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00