merakrus pisze:
Witam , wiesz może w którym miejscu jest ten regulator ciśnienia i jak on wygląda bo ja też mam podobne objawy chyba po wlaniu preparatu do czyszczenia wtryskiwaczy ( chyba , nie jestem pewien ) i czy można to zrobić samemu czy "leczy" to tylko warsztat POZDRAWIAM

Oj, nie znam się na mechanice auta i nie bardzo potrafię Ci opowiedziec gdzie znajduje się ten regulator ciśnienia paliwa. Ale spróbuję, te cacko znajduje się na przewodzie paliwowym do którego są podłączone wtryskiwacze paliwa. To takie okrągła, metalowa, malutka puszeczka w której znajduje się membrana, z jednej strony naciska powietrze, a z drugiej się znajduje paliwo. No tak to mniej więcej wygląda. Jak membrana po wielu latach się zużywa, np guma sparcieje, to powstają szparki przez które przecieka paliwo, i już śladowe ilości jakie ciekną do przepustnicy powodują, ze samochód wariuje. Ja się przyznam, że jak wymieniliśmy ten regulator to falowanie obrotów nie zanikło ciałkiem, ale się znacznie zmniejszyło. Ale dalej będziemy szukać przyczyny bujania obrotów.
Dodano po 5 minutach.: Co do warsztatów, to w przypadku W210 wymiana regulatora jest bardzo prosta, znajduje się na centralnym miejscu, wręcz na środku i na wierzchu, wystarczy zdjąć wężyk z powietrzem, i odkręcić. Aby się upewnić czy to nie przecieka, wystarczy zdjąć wężyk z powietrzem od tego regulatora i powąchać czy nie śmierdzi benzyną.