Cytuj:
A to dziwne, mam starsze radyjko sony (nie starczyło na Beckera

) i jak używam kasety lub CD z zmieniarki to na wyjściu sterowania anteny ginie +12V, czyli antena chowa się.
Mnie drażni to, że jak po włączeniu zapłonu mam włączone radio to później, kiedy radio wyłącza się na czas rozruchu (kręcenia rozrusznikiem), antena chowa się i podnosi. Taki niepotrzebny "taniec kikuta". Przydałoby się opuźnienie w chowaniu "kikuta"
Ja mam też nie najnowszego Pioneer'a 1995 (lubię firmę)

i nie wyłącza 12V przy słuchaniu CD. A przy rozruchu - faktycznie macha anteną tam i z powrotem bez sensu.
Cytuj:
Pozostaje mi tylko rozbierac auto w poszukiwaniu ciemno-niebiskiego kabelka Ale poczekam z tym do wiosny aż si ociepli.
EEee tam to jest łatwiejsze niż myślisz. 10 minut roboty (tylko trochę trzeba z czuciem "delikatnie pogłówkować"). Wystarczy wyjąć chodniczek np pasażera, max cofnąć siedzenie i zdjąć boczny panel tunelu ciągnąc od dołu bo u góry są "języki". Panel jest na tyle giętki że da się wybrzuszyć i wyjdzie. Nawet nie trzeba dotykać osłon pod przednią deską. Teraz weź latarkę i masz pełny podgląd wszystkich kabli w tamtym miejscu (za radiem). Na chwilę można popchać (wysunąć) radio żeby nie przeszkadzało. Nie ciągnij zbytnio kabli bo wyskoczą podświetlenia ogrzewania itp i wtedy będzie zabawa na dodatkowe 15 minut. Złożenie tego jest jeszcze łatwiejsze. Powodzenia.