Bukol pisze:
Gruu pisze:
Cóż moge powiedziec, dla mnie to drogo bo u sibie w Rawiczu w Spółdzielni Inwalidó mam za 1.70 za dm2, ma zrobiony zderzak przedzni i grill i jak naraize jestem zadowolony, technika wygląda tak ze najpierw wrzucają do jakiegoś kwasu a potem metoda natryskową. Wszystko powinno byc raczej nie skorodowana, poniewaz kwas do któeg wrzcają jest silny i miejsca gdzie wydobywa sie korozja poporstu wyzera i powastaja dziurki.
Z cały szacunkiem dla Inwalidów i ich spółdzielni - ... sam się zmoderuję, w końcu nie wypada kląc.
Możesz powiedzie z czego jestes zadowolony? Bo że jest lepiej niż było to w to nie wątpię, ale jak długo już masz ten nowy chrom? Masz porównanie do nowego oryginału? IMO za te pieniądze nie da się nawet przygotowac do chromowania (czego nie robią jak wynika z Twojego opisu).
To w ogóle jest chrom, czy błyszcząca farbka
Kupiłem parę detali z oryginału - wcale nie jest rewelacyjnie.
Bukol pisze:
Powoli ręce mi opadają - FTR (forum tanich rozwiązań), wszyscy ostatnio wykazują tendencje do stosowania najtańszych patentów. Przykro, bo za rok/dwa cała renowacyjna robota pójdzie na marne.
Cichaj, spokojnie. Nie każdy Ci uwierzy, a część pomysli, że się czepiasz.
MercManiak pisze:
Witam!!!!Co racja to racja chromowanie musi kosztować.
Dokałdnie tak. Same materiały nie leżą pod płotem a i robocizna nie pies.
MercManiak pisze:
Ja w zeszłym roku (...) Teraz jestem mądrzejszy ale frycowe musiałem zapłacić.
Ja bym zabił, a forsę to nawet od trupa wyegzekwował
MercManiak pisze:
Przede wszystkim bardzo ważne jest przygotowanie do chromowania.Stare elementy po wytrawieniu posiadaja wżery które najpierw sie miedziuje i szlifuje tak aż powierzchnia stanie sie gładka.
... robocizna
MercManiak pisze:
Podobno jest w Poznaniu jakiś dobry zakład który specjalizuje sie wyłącznie w renowacji elementów do oldtimerów.Mówie podobno do mialem okazje porozmawiać z właścicielką panią Mroczek ale może któryś z formumowiczów zlecał tam chromowanie jakiegoś elementu....
Dobry to on jest, a może nawet bardzo dobry. Tylko:
1. Jakość jest dobra
1. Ceny są jeszcze lepsze (czyt. drogo)
2. Terminy są już nalepsze (czyt. beznadziejne)