MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 04, 2025 5:22 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran

Grakoz pisze:
Damian wiesz, że były W 123 bez wspomagania kierownicy. Z tego co mi wiadomo to montowano je seryjnie dopiero od 82' roku, wcześniej były jako opcja. Miałem okazję jeździć takim bez z 78' roku "KOSZMAR". Kierownic ajest taka sama jak ze wspomaganiem a odniosłem wrażenie, że mogłaby być jeszcze większa. Podsumowując: MB w 123 tylko ze wspomaganiem. Tylko :)

Muszę zaprotestować!! W moim nie było wspomagania i kręciło się całkiem przyzwoicie. Oczywiście nie stojąc w miejscu, wtedy trzeba było jakiejś siły użyć. Ale wystarczy przecież aby auto lekko toczyło się i juz kręci się normalnie. Dodam, że z reguły jeżdżę na oponach trochę szerszych (185 czasem nawet 195). Miesiąc temu założyłem przekładnię ze wspomaganiem (parę lat temu kupiłem i mi się po garażu przewalała). Nie powiem żebym różnicy nie czuł (szybkie manewry typu zawracanie na ulicy są teraz nieco lżejsze [zlosnik] ) ale czy to AŻ taka rożnica.... nie wiem. Za to w czasie jazdy kierownica działa zdecydowanie za lekko, do tego ścina zakręty :-?

Tytuł:
Klubowicz

wojz pisze:
Za to w czasie jazdy kierownica działa zdecydowanie za lekko, do tego ścina zakręty :-?

Musisz sie przyzwyczaic [zlosnik]

Ostatnio zmieniony wt maja 25, 2004 10:33 pm przez laudan, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
weteran

laudan pisze:
wojz pisze:
Za to w czasie jazdy kierownica działa zdecydowanie za lekko, do tego ścina zakręty :-?

Musisz sie przyzyczaic [zlosnik]

Albo wrócić do oryginału [oczko]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 3764542
Dostałem dziś lekcję pokory [szalone] .
W mojej przekładni są do wymiany jeszcze dwa, niepozorne, niby zwykłe łożyska kulkowe. Dostępne tylko w ASO (ale łudzę się że znajdę gdzieś indziej). Cena za sztuke 250 zł. :evil:

A miało być tak pięknie..... :cry:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Numer GG: 14255
Kupiłem !!!

Tak jak radzili niektórzy w rozpaczy zadzwoniłem do ASO i ... jest na miejscu za 16 PLN ;-). Tak jak pisał już ktoś wcześniej małe pierdółki są za przystępną cene.

http://www.300CE-24.pl

Tytuł:
Klubowicz

damian pisze:
Dostałem dziś lekcję pokory [szalone] .
W mojej przekładni są do wymiany jeszcze dwa, niepozorne, niby zwykłe łożyska kulkowe. Dostępne tylko w ASO (ale łudzę się że znajdę gdzieś indziej). Cena za sztuke 250 zł. :evil:

Szukaj FAG, SKF

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00