bagry4 pisze:
Też nie rozumiem o co chodzi z tą dynamiką. Moim zdanie rozpędza się przyzwoicie
Szczerze mowiac zaskakuje mnie taka wypowiedz z ust kogos, kto jeszcze do niedawna zasuwal 280 E

.
bagry4 pisze:
(...) nie ćwiczyłem jeszcze trybu "S" na automacie. Będą różnice?
Odpusc sobie tryb "E" - nie przynosi zadnych oszczednosci w zuzyciu paliwa a tylko doprowadza do szalu podczas ruszania i redukcji. Ostatni raz uzywalem tego patentu u siebie jakies 5 lat temu, tj. dwa tygodnie po tym jak kupilem auto.
Perzu126 pisze:
Co do silnika, to nie rozumiem narzekania- benzyna to benzyna i zawsze ma fajnego kopa
Tak moze mowic ktos, kto wlasnie przesiadl sie oszczednego klekota co to ma "wysoki moment obrotowy juz od najnizszych predkosci obrotowych"
Perzu126 pisze:
(...) poza tym ostatnio jeździłem Coupe 124 z 2litrową benzyną i jestem zdania ze to nie głupi silnik, bo zapewnia naprawdę dobre osiągi. Więc tu przy nieco mniejszym silniku, ale jednocześnie mniejszej masie, również powinno dobrze.
200 CE ma akurat silnik M111 i 136 KM mocy - czyli dokladnie tyle co M102 o pojemnosci 2,3 l i to jest mniej wiecej tyle ile wystarcza do normalnej jazdy W124. W201 - ze wzgledu na mniejsza mase - wystaczyloby ok. 120 KM czyli tyle ile ma silnik dwulitrowy. W201 z silnikiem 1.8 to tak jak W124 z silnikem 2.0 (M102) - czyli po prostu porazka...
Omen pisze:
plastiki są ważne a szczególnie osłona wentylatora, bo bez niej nie robi się odpowiedni wir powietrza przy chłodnicy.
Bez niej to sie wlasnie robi wir a chodzi o to, zeby wiru nie bylo.
beet pisze:
Jakąś małą przygodę chyba miał z przodu, bo pas przedni sam z siebie tak nie rdzewieje.
Jak najbardziej rdzewieje sam z siebie (przynajmniej w W124 - przypuszczam wiec, ze W201 nie bedzie inaczej bo przednia krawedz wyprofilowana jest bardzo podobnie...)
bagry4 pisze:
okolice prawej przedniej lampy doświadczyły drobnej stłuczki.
Okolice prawej lampy, brakujace plastiki, nowa chlodnica. Zdejmij zderzak do dowiesz sie jeszcze kilku ciekawych rzeczy...
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)