Trochę postudiowałem i sprawa ma się następująco:
jak ktoś ma blisko do Pruszkowa to bezpośrednio u nich można kupić, lub na allegro znalazłem sprzedawce o nicku Moto-Komplex, który ma ofertę WP. Z katalogu albo z długości dobierzemy przewód jaki nas interesuje. W moim przypadku sprawa przedstawia się następująco i koszt ok. 150zł przez allegro:
Załącznik:
126hamulc..JPG [ 25.03 KiB | Przejrzano 896 razy ]
Druga opcja dla ambitnych:
inwestujemy w przyrząd do zarabiania i oglądamy film instruktażowy
http://pwpnet.pl/index.php?l=pl&s=filmi&f=ftd250kupujemy ok. 10m bieżących odpowiedniej rurki fi 4.7, złączki, końcówki, trójnik. WP ma przejrzysty katalog i dla większości aut europejskich i w moim przypadku będą potrzebne następujące elementy złączne:
Załącznik:
złączki.JPG [ 24.24 KiB | Przejrzano 896 razy ]
opcja druga jest kosztowniejsza, ale dla tych co grzebią wieczorami, to wiedzą ile razy przewody były skorodowane i tylko po dotknięciu się urywały. Sam wczoraj zmieniałem w Micrze brata cylinderki z tyłu i obie rurki poszły spać przy próbie odkręcenia. Jak by był przyrząd i kawałek rurki to nawet stare złączki możnaby wykorzystać, jeżeli tylko nie są obrobione a tak auto stoi a jest potrzebne.
Trzecia opcja: to dorobić u lokalnego sprzedawcy (już mają praski do zarabiania). Tylko czasami rurka jest potrzebna o godzinie 21 i gdzie ją kupić???
Pozdrawiam