wojz pisze:
WeebShut pisze:
Strasznie chodzi za mną Lancia, nie wiem co mi się w głowę stało. Kappa kombi, albo Lybra Kombi. Lybra trochę maława jakaś, ale wnętrza piękne i to wyposażenie. Ale też się ich boję... nie wiem co to za silniki itd. Wiec dalej jeżdżę gównianym, beznakładowym Oplem.
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Zależy czego oczekujesz od Włoszczyzny.
Ja chciałem ich zajebistych wysokoobrotowych benzyniaków. Niestety w Kappie trzeba się liczyć z tym, że jest to model wyprodukowany raptem w około 110 000 egzemplarzy, także tu wiele części dostępnych jest tylko jako oryginały. Taki przykład, tłumik końcowy do Kappy 3.0 V6 kosztuje raptem ... 900 PLN :/ - zamienniki z Niemcowni czy innych Państw trzeba szukać na forach i czeka się na nie około miesiąca

Ale 2.4 JTD czy 1.9 JTD to są tak popularne silniki, że i części zamienne i utrzymanie tego samochodu nie jest wiele wyższe jak poczciwego W124 (tym bardziej, że spalanie jest dużo mniejsze, a osiągi nieporównywalne).
W Kappach SW (kombi) trzeba uważać na NIVO z tyłu - podobnie jak w Mercedesie droga (a nawet bardzo) sprawa. Były też modele z amortyzatorami, w których mozna było zmieniać twardość w zalezności od potrzeb, z tym, że jeden taki amor kosztował w granicach 2500 - 3000 PLN.
Podałem kilka postów wyżej firmę, od której ja kupiłem samochód i byłem zadowolony, ze względu na to, zę dawali na samochód swego rodzaju gwarancję, jak coś się spieprzyło, czego nie przewidzieli w przygotowaniu samochodu - zwracali koszty części, proponowali nowe od siebie i do tego jak przyejchałeś do nich na wymianę, to odbywała się za darmo. Właśnie dzięki temu, kupiłem sprzęgło Valeo za minimalną kwotę, bo zaczynało szwankować

Tu masz ich Sw przygotowane już na sprzedaż:
http://www.lanciateam.pl/samochod/1/214/1/1/Właśnie z silnikiem 2.4 już po lifcie. Samochód komfortem spokojnie może konkurować z W124.
Uturbione silniki, takie jak ma Kubitus, trzeba uważać, bo w silnikach pierwszej generacji lubił strzelić pasek rozrządu i trzeba dość często wymieniać. Jedyne niepolecane to 2.4 benzyna ze względu na problemy z wałkami.
Lybra ma za to wyposażenie rewelacyjne, a szczególnie nagłośnienie BOSE, które jest w większości jej modeli.