seabeast pisze:
Witam
Czy opłaca się kupować Merca z 94' C36 AMG z 98' C43 AMG ? Dlatego właśnie te modele bo 1. automat 2. moc . Szukam merca nie drogiego z automatem ale żeby miał troche koników . Dlatego pytam bo nie wiem czy lepiej kupic nowszego i go podrasowac ( nowszy znaczy 96'99' ) .I jak to będzie po 1 maja z tą akcyzą bo cła o ile wiem to albo już nie ma albo nie będzie . Orientuje się ktoś ile wyniesie akcyza na takie samochody z takimi silnikami ?? I czy ktoś wie jak wygląda taki prywatny import od strony formalnej ?? Troche jestem zielony w tym temacie . Może jakieś linki ?? Z góry dziękuje .
Zastanów się nad kosztami eksploatacji tych aut! Nie chodzi o zużycie paliwa, ale o ceny części. Tak jak napisał kolega o W 116 6,9, choć w żarcie to ma rację. Pomimo, że to smok i do tego stary i choć szybki to "nie powąchałby dymu" za tymi sprzętami które wymieniłeś, ale i tak eksploatacja tego auta wyniesie taniej. Wersje tuningowane mogą służyc jako drugi lub dalszy samochód, ale nie jako jedyny. "Głupi" komplet klocków hamulcowych może kosztować 2000 PLN!!! W 116 6,9 też raczej nie nadaje się na auto do codziennych jazd, chyba że w USA. Pozdrawiam.