georem pisze:
Gryzie mnie sumienie, muszę być pewnien że będzie to fajnie zrobione, dlatego mam pytanko czy założyłeś tą pionową butlę w koło zapasowe? Czy uzyskałeś odpowiedzina pytania?
Nie zmieniłem jeszcze butli. Ciągle odstrasza mnie cena ok 800zł. Do tego doszły ostatnio wątpliwości związane z możliwością wymiany anteny czy żarówki w tylnej lampie. Obecnie mogę wyciągnąć zapas, co będzie jak tam wsadzę zbiornik? Trochę mnie to przeraża bo śruby mocujące lampy lubią mi spaść pod koło zapasowe...
georem pisze:
Na allegro jest taka firma z Poczesnej i w ofercie ma takie zbiorniki, koszt zbiornika to ca. 450zł wielozaworu do tego ca. 160zł,
O, firmę kojarze ale pierwszy raz widzę na allegro pionowy zbiornik. Tym bardziej ciekawe że dość często bywam koło Poczesnej...
Ta oferta na allegro wydaje się być ciekawa bo cena sporo niższa. Ostatnio miałem do przewiezienia trochę mebli i mocno mnie wkurzyła butla za tylną kanapą
Czy cena 1500zł dotyczyła montażu kompletnej instalacji LPG wraz z pionowym zbiornikiem? Jeśli tak, to ja bym się nie zastanawiał w sumie. Oczywiście pod warunkiem że rzeczywiście zaoszczędzisz 400zł miesięcznie

Spalanie gazu w 230TE w trasie to ~14 litrów, w mieście pewnie trochę więcej...
PS
Cena LPG w ciągu ostatniego roku była bardzo niestabilna. Kupiłem auto w październiku 2008 i pierwsze tankowanie było po 2,30zł. Były momenty gdy gaz kosztował 1,47zł, a obecnie znowu przekroczył 2zł. Tak czy siak więcej niż 60% ceny benzyny kosztował raczej nie będzie...