MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 1:17 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Mnie w ogóle ten kraj już dawno załamuje, jednak nie uważam za słuszne szukać rozwiązań w stylu zabieranie komuś, bo to i tak nic nie zmieni na dłuższą metę bez uszczelnienia systemu emerytur i rent, likwidacji KRUS lub głębszej reformy. :(

Akurat uporządkowanie KRUS-u (czyli likwidację) uważam za konieczne, bo rolnik wcale nie pracuje ciężej niż np. spawacz czy budowlaniec, itp., nie służy też państwu w formacjach poddanych szczególnej dyscyplinie. "Mundurowych" jednak bym nie ruszał, tzn. dla nowo przyjętych uważam zmianę zasad za słuszne, bo jeśli im nie będą odpowiadały, to mogą iść gdzie indziej (może dzięki brakowi chętnych po takich zmianach podniosą im wszystkim płace i poprawią warunki i sprzęt ;)), jednak dla obecnie służących w tych formacjach bym nic nie zmieniał.

Zresztą pomyślcie trochę, kto będzie chciał służyć w policji czy w wojsku do 65 roku życia? I do czego będą się nadawali ci 60-letni policjanci/żołnierze? Ktoś powie, że można ich wysłać za biurka... O nie nie, gwarantuję Wam, że szybko by biurek zabrakło...

Ja już nawet "Wiadomości", "Faktów", itp. nie oglądam, bo poziom naszej polityki i tematy jakimi się media zajmują osiągnął takie dno, że nie jestem w stanie na to patrzeć... Zamiast reformować ten kraj już od kilku lat jest napuszczanie na siebie ludzi i zajmowanie się zupełnie nieistotnymi tematami.

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Szumek pisze:
kto będzie chciał służyć w policji czy w wojsku do 65 roku życia? I do czego będą się nadawali ci 60-letni policjanci/żołnierze?

A co twoim zdaniem robi się w "biednych" krajach, których nie stać na 45letnich emerytów? Zrzuca mundurowych ze skały, czy gazuje?

Pracowałem w tym roku na budowie i widziałem ludzi przed 60tką, którzy nosili ciężary, przewalali gruz itp. Myślisz, że to na ich siły? Jakoś nikt nie mówi o wcześniejszych emeryturach dla budowlańców, a zapierdzielają po 30lat, 10godzin dziennie, 6dni w tygodniu.

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Muszą pracować do końca swoich sił, bo z czego będzie na emerytury dla 45-letnich emerytów-policjantów, którzy z powodu stresu są wrakami i nie mogą pracować i dlatego zatrudniają się w agencjach ochrony itp...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Już nie chce mi się z Wami gadać.... [zlosnik]

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A ja jako doradca finansowy zaproponuję taką fajną alternatywę na koniec [zlosnik] http://www.youtube.com/watch?v=IR2MdaD_nKo

Tytuł:
swój chłop

Damian.Ryba pisze:
A ja jako doradca finansowy zaproponuję taką fajną alternatywę na koniec [zlosnik] http://www.youtube.com/watch?v=IR2MdaD_nKo

A jako, że większość butelek od piwa jest bezzwrotnych, to takiemu doradcy już dziękujemy.... [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Zus podobno musi pożyczyć 5 miliardów złotych bo nie będą mieli kasy na emerytury. Ciekawe z czego oddadzą .....................??!!

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ten patent poprostu świetnie podkreśla ZUS, słuchałem też o tych pożyczkach, a najśmieszniejsze jest to że to ZUS musiał wziąć samodzielnie te pożyczki, w komercyjnych bankach PKO i Nordea, co było świetnym kąskiem dla obu banków.
Taniej byłoby gdyby zrobił to rząd, ale nie chcą zwiekszać deficytu budżetowego:D

MERCEDES W 124 250D SEDAN 91r

MERCEDES 308D "KACZKA" LONG 91r

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00