MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 4:14 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

wau pisze:
Wiesz co nie wiem ile chcesz wydać na ta zabawe. Bo rzeczy ktore ja bezposrednio przemieliłem w secu' sa raczej nie tanie ;)

U mnie pod koniec zladowały rainbow'y reference'y ( te z korektorem fazy,od dwu drożniaka) i z tego chyba najbardziej byłem zadowolony.( przedtem mialem P6 (ktory zawsze sie sprawia dobrze w dużych drzwiach ) i spx-m15 tu juz bylo troche gorzej).
Z tanszych opcji naprawde bardzo fajnie zachowywał się TEC ls 165 i to jest taki woofer który nigdy nie zawiodł w tego typu warunkach.

No tak, rzeczywiście nie tanio :)
Uważam, że trochę za wysoka półka jak dla mnie na początek. Z różnych powodów wolałbym zacząc od czegoś słabszego i powoli dochodzić do tego czego oczekuje od sprzętu. Do tego koszta, jeśli zdecyduje się na takie głośniki, to pociąga to za sobą kupno reszty sprzętu z tej samej półki i wychodzi pokaźna suma, a efekt taki, że nic się nie nauczę.

Na zestaw wooferów+tweetery(ewentualnie same woofery) planowałem tak 1/3 ceny tych "tańszych" czyli 1k, może doradzisz coś dla biedoty? [zlosnik]

Przepraszam Vincent za zaśmiecanie tematu [oczko]
Mam nadzieję, że będzie okazja, żebym mógł posłuchać Twojego audio w niedalekiej przyszłości.

Ostatnio zmieniony pn maja 11, 2009 12:02 am przez zegarek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
postmajtek

Ja się nie obrażam - w końcu to hydepark xD

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

zegarek pisze:
No tak, rzeczywiście nie tanio :)
Uważam, że trochę za wysoka półka jak dla mnie na początek. Z różnych powodów wolałbym zacząc od czegoś słabszego i powoli dochodzić do tego czego oczekuje od sprzętu. Do tego koszta, jeśli zdecyduje się na takie głośniki, to pociąga to za sobą kupno reszty sprzętu z tej samej półki i wychodzi pokaźna suma, a efekt taki, że nic się nie nauczę.

Na zestaw wooferów+tweetery(ewentualnie same woofery) planowałem tak 1/3 ceny tych "tańszych" czyli 1k, może doradzisz coś dla biedoty? [zlosnik]

wiesz co ,to jest bardzo dobre podejscie. Jednak nie wiele Ci moge w tym wypadku pomóc. chociaż z drugiej strony popolwał bym na twoim miejscu na jakiegoś użwanego simpexa.Albo tweeter od vify dnc 20 i do tego jakies c6 albo dls.Fajnie w duzych drzwiach zachowywało sie to esk hertza.|( to sa takie rzeczy na które raczej nigdy nie narzekałem.
Jak Ci moge doradzic to bym wzmocnił te drzwi na długosci jakims płaskownikiem.( u siebie mam 5x50 ) (mniejszy bedzie tez ok) ,chodzi o to żeby ograniczyć im to wzbudzanie sie 10 cm od krawedzi.

Wiesz prawda jest taka ,że ja sie głownie opieram u siebie na efekcie placebo ;) ,musi grać ,a jak nie gra to każdy kto słuchał sie przedemna tłumaczy ;) I tak 98 % ludzi słucha wyświetlacza w radiu, ajak u mnie jest f1 to wogóle nie musze odpalać systemu w 60% przypadków.

Myśle że Vincent ma dokładnie takie same wrażenia :)( wystarczy ,że otworzy kufer ,a placebo zadziała)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

wau, jak poradziłeś sobie u siebie w drzwiach? Problem polega na tym, że z przodu drzwi nie ma dziury, tylko zaczyna się +- na długości gdzie kończy się trójkąt lusterka. Wycinać, czy dać go trochę dalej?

Obrazek

U Vincenta robili dziurę, bo ma 2 woofery:

Obrazek

Dziwię się, że nie dali żadnego wzmocnienia w postaci płaskowników żeby pokryć tę sporą dziurę zanim położyli maty.

A tak wygląda panel (Miły Pan z centrumcarhifi mi udostępnił)
Cenowo 1500netto robota + 300 materiały

Obrazek

Ogólnie, to w internecie przeczytałem kilka tutoriali na temat budowania paneli i myślę, że powinienem sobie poradzić według swojej wizji.

Co do sprzętu, to wiesz coś na temat wooferów z tego zestawu u-dimension comp 6 + tweetery pro xt2
Essa je strasznie zachwala jak na budzetówkę, ale jest też dystrybutorem ;)

Mógłbyś dać pełną nazwę tych głośników "C6", o których wspomniałeś?

Tytuł:
postmajtek

Aaaaaaaaaa Panowie i Panie , trochę autoreklamy ;) - mam nadzieję ,że Naczelni się nie obrażą :)

http://www.tvnturbo.pl/news/1385/view

;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

VincentVega pisze:
Aaaaaaaaaa Panowie i Panie , trochę autoreklamy - mam nadzieję ,że Naczelni się nie obrażą

Chyba anty reklamy ;)

zegarek pisze:
"C6"

Dls

zegarek pisze:
wau, jak poradziłeś sobie u siebie w drzwiach? Problem polega na tym, że z przodu drzwi nie ma dziury, tylko zaczyna się +- na długości gdzie kończy się trójkąt lusterka. Wycinać, czy dać go trochę dalej?

Lada dzień bede miał fotki rozwiązan kolejnej edycji u siebie ,to wrzuce.
Wiesz lepiej jest wyciąć.,ale tak jak u vincenta ok 1.5 cm od załamania.W tamtym miejscu jest zakotwiczony zawias.Wiec trzeba mu zostawić troche mieska.U mnie troche przecwaniaczyłem w którejś wersji ,wyciełem zaraz przy krawedzi i drzwi sie obwiesiły.:) Stąd też wprowadziłem im pare zmian konstukcjnych , jednak zwykłemu smiertelnikowi nie są one potrzebne.
Co do wzmocnień nie dali ich z dość prostej przyczny prawdopodbnie tak długi panel je w jakiś sposób zastepuje.Chociaż osobiscie bym je dał.

zegarek pisze:
Co do sprzętu, to wiesz coś na temat wooferów z tego zestawu u-dimension comp 6 + tweetery pro xt2
Essa je strasznie zachwala jak na budzetówkę, ale jest też dystrybutorem

Ja go znam osobiście i należy generalnie do prawdomównych dystrybutorów ,a do tego starej gwardi (czyt. ekipy latajacej nogawki i piecy na których można było robić jajecznice ,a przy okazji jest kopalnia wiedzy) Nie znam tego zestawu, nikt go nigdzie nie miał wiec znim sie nie spotkałem. Tak jak strasznie zachwalam piece prox'a , tak w to bym się nie pakował. Chyba wybrał bym cos klasycznego na papierze i materiale.

Może sie przeniesmy z tą dyskusja na priv albo do innego wątku zeby Vincentowi tu nie smiecić

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Cytuj:
Może sie przeniesmy z tą dyskusja na priv albo do innego wątku zeby Vincentowi tu nie smiecić

Spoko, sorry Vincent :)

Wau, jakby co to sledzę Twoje poczynania na audiocarze, więc jak tam wkleisz to będę na bieżąco :)

Ostatnio zmieniony sob maja 16, 2009 10:50 am przez zegarek, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
postmajtek

Dlaczegóż to ma być antyreklama ??;> :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cytuj:
Wau, jakby co to sledzę Twoje poczynania na audiocarze, więc jak tam wkleisz to będę na bieżąco

raczej słabe to miejsce do sledzenia mnie ,chyba od dwóch lat tam juz nic nie pisałem i jakoś nie zamierzam tego zmieniać ;). Mimo ,że znam sporo osób z tamtąd ,uważam ze tamto forum zeszło w taki merytoryczny dołek ,że nie wypada na nim sie pokazywać.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00