kompressor pisze:
Ale pier...cie Hipolicie.
Przejechać się a mieć to dwie rożne rzeczy.
To tak jak z MB jak kupisz odpacykowanego kręconego trupa to też będziesz psioczył i narzekał.
Ojciec ma Hyundaia Teracan w dieslu crdi(nawiasem mówiąc to praktycznie to samo co cdi w MB) z automatem ja mam Kia Soul co prawda w benzynie.
I zero problemu. A czemu?
Bo auta kupione w salonie i serwisowane (serwis to nie góra pieniędzy jak niektórzy sugerują). Jakoś skóra wygląda jak nowa, boczki nie są brudne,nic nie odpada i nie skrzypi a głowice - to cud całe.
Wiec niech wypowiadają się osoby co kupiły i maja a nie przejechały się,widziały,słyszały.
Stan techniczny i wizualny wynika tylko i wyłacznie z tego jak dba i szanuje to co ma właściciel. CRDI to nie wyścigówka ale jak ktoś jeździ tym jak benzyna to powinien mieć sam do siebie pretensje jak mu się głowica ocieli.
KIA to nie MB i nie należy oczekiwać za 1/3 ceny MB tego co się dostaje w KIA licząc na to że będzie jak w MB.
slyszales o milosci od pierwszego wejrzenia?
bo mnie to dosiegnelo jak pierwszy raz w zyciu przejechalem sie zlamana sprochniala beczka.
jezeli cos pasuje to podpasuje i styrane, i jezeli takim autem sie dobrze jezdzi, to tylko pomyslec jak bedzie w zadbanym, jezdzilem "kiłami" i dla mnie to syf kiła i mogiła. <br>
Dodano po 10 minutach.:<br>
kompressor pisze:
KIA jest robiona w większości w Słowacji. Więc jest to jak najbardziej europejskie auto. W dodatku w moim mniemaniu bezawaryjne. Jeszcze ani razu nie musiałem jechać na lawecie, odwiedzać serwisu. Wszystko działa i funkcjonuje lepiej niż w uznanych markach ja renault
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
,pug,cytryna,smierdziwagen. To czy się to komuś podoba czy nie KIA dogoniła i nierzadko PRZEGONIŁA JUŻ EUROPEJSKICH PRODUCENTÓW.
Nie boi się dawać na swoje auta gwarancji 7 letniej a to o czymś świadczy.
Jakie to typowo Polskie krytykować coś czego się nie maiło a zna się tylko z opowiadań.
Czytając forum kia nie widzę tematów "zgasł i nie chce zapalić" albo czy "głowica od 1.9 td pasuje do 1.9 tdi".
Te auta kia są dziś na przyzwoitym poziomie, są tanie w utrzymaniu,bardzo dobrze wyposażone jeśli chodzi o systemy bezpieczeństwa. I jak Trocin zauważył to inna półka niż Logan czy TATA.
Już dzisiaj wiem ze za niecałe dwa lata kupie kolejne auto tej marki MPV które będzie wchodziło do produkcji i będę z niego zadowolony jak dzisiaj z SOUL.
to po co gosciu jestes na forum mercedesa???
nie wiem jak to jest ze ja w jakim kolwiek towarzystwie nie musze zachwalac mercedesa bo kazdy wie co to jest, i dlatego nim jezdze bo dla mnie nie ma nic lepszego. jest tak ze kazdy na beszczela proboje przebic sie ze swoim dziadostwem typu lanos. kija, hundai, i inne azjatyckie badziewie, zachwalajac jaki on jest bezawaryjny, a co z reszta? jaki to ma komfort albo wykonczenie w srodku?
fakt nie ma samochodow doskonalych, nawet mercedes ma mankamenty, ale czy tylko chodzi o bezawaryjnosc? a co z wygladem, prezencja, komfortem, ergonomia, jakoscia wykonczenia, oryginalnoscia itp, itd, ciekawy jestem dlaczego ludzie chca nosic ciuchy od np armaniego skoro mozna kupic chinskie szmaty na stadionie za 10 razy mniejsze pieniadze? z prostego powodu, bo w tych ze stadionu chodzi jak w worku, tak samo jest z samochodami.
na moja opinie wplynely osobiste doswiadczenia, jezdzilem tymi autami osobiscie. i jesli o mnie chodzi to wole VW z padajaca glowica niz "kile"