LiveLetDie pisze:
Wiem, że to nie TIR. Często zarzuca mi się używanie tego skrótu ale miałem napisać "truck. Z naczepa cysterna"? TIR to obiegowa, niemal stereotypowa nazwa dlatego została użyta w artykule.
Wystarczylo napsiac - wielka, zardzewiala ciezarowka. To Ty jestes autorem i Ty odpowiadasz za dobor slow ;)
LiveLetDie pisze:
Wszystkich ciągników było bodaj cztery sztuki. Różniły się wszystkim - silnikami, skrzyniami, rocznikami. Inne były do zbliżeń, inne do nagrywania dźwięków.
Nie zadne bodaj czetry, tylko 3. Pierwszy zestaw zaczal sie psuc, wiec zakupiono drugi. Ten pierwszy zagral jedno ujecie w scenie, kiedy ciezarowka spadla w przepasc. Zestaw numer 2 po latach zostal odkupiony i zyje do dzis.
Zestaw nume r3 - ten z 1962 roku, dokupiono 2 lata pozniej, kiedy tworzono dokretke do wersji kinowej ;)
LiveLetDie pisze:
Zartujesz??? Dziennikarz opierajacy sie na 'faktach' z Wikipedii??? Maly sedan, popularny woz, tani woz, ale nie kompakt. Na litosc...
LiveLetDie pisze:
Według moich wiadomości nie każdy.
Kazdy grajacy w filmie mial V8.
Fajnie, ze miales ochote napisac fajny artykul, ale wiesz co? Dziwnie reagujesz na krytyke, szczegolnie kogos z branzy.. ;)
Opel Olympia-Rekord B 1966 17ooL
o-----------------------------------o