MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 10, 2025 5:15 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Co do odczuć, to niestety są błędne. Jego muzyka jak najbardziej związana jest z Rapem, a co lepsze wzoruje się na nim wielu artystów i wielu by chciało zrobić z nim choć jednego singla. Nie wtrącam się w jego życie, bo mnie nie interesuje i każdy ma takie podejście do niego na jakie sobie zapracował

Błędne? Nie sądzę. Mam inne pojęcie tego stylu. To że wielu chce z nim zrobić singla jak dla mnie świadczy jedynie o beztalenciu owych "wielu".
Koleś jest reprezentantem gangsta hh czyli jak dla mnie najgorszego ścierwa które się wiąże z około rapowym stylem. Wyniesienie na piedestał rzeczy których należałoby się raczej wstydzić czy tępić, uwielbienie dla kasy bez względu na sposób jej zdobywania i komercyjne stylizowanie tępych gamoni na wielkich macho to coś co dla mnie z prawdziwym rapem nie ma nic wspólnego. U mnie ten koleś zapracował na miano zaćpanego alfonsa i tyle.

Rap to dla mnie to co wymienia mój szanowny przedmówca
Waciak pisze:
Public Enemy, Cypress Hill, Delinquent Habits to moje klimaty.

WeebShut pisze:
Wolę chyba nie wiedzieć. Im mniej wiesz tym spokojniej na brzuchu śpisz

Ja z kolei nie chcę wiedzieć skąd u Ciebie takie pościelowe obawy [zlosnik]

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 4094058
Widzę, że Waciak zna klimaty doskonale ;) ... Jednak dodam, że Snoopowi należy się szacunek ... zrobił więcej dobrego w tym interesie nić dziesiątki innych partaczy.
Cytuj:
Ja z kolei nie chcę wiedzieć skąd u Ciebie takie pościelowe obawy

Panowie.. zaczyna robić się nie smacznie [zlosnik]

Cadillac DeVille Lowrider
Chevy '64 Impala SS Lowrider
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wróciłem i ... niestety trochę inne miałem wyobrażenia po tych koncertach, które nagrane mam na kompie. Posłuchać Snoop'a na żywo, świetne uczucie, ale organizacja koncertu na poziomie żenującym ... no cóż tak też bywa.

Kolego filippo tak bardzo nazywasz Snoop'a ćpunem, a Cypress Hill wynosisz na piedestał. To zaprzeczenie Twoich słów. Ich cała twórczość skłania się ku zalegalizowaniu narkotyków (marihuany). Interesuję się tym rodzajem muzyki od dawna, więc odrób zadanie i zobacz do jakiej organizacji należą (co gorsza prawie jej przewodniczą). W tym środowisku ciężko znaleźć jednego artystę, który nie pali ... więc warto czasem klapki z oczu ściągnąć.

To, że był, jest czy będzie alfonsem mało mnie obchodzi, tak samo jak to, czym ktoś się w życiu zajmuje. Liczy się dla mnie to, jak twozy i co z tego wychodzi, a odebrać mu najlepszych kawałków z początków lat '90 nie można. The Chronic z Dr.Dre czy DoggyStyle to już naprawdę kawał dobrej twórczości. Poza tym nie wiem czy wiesz, ale ten ćpun zrobił też kawałek z Cypress Hill i jakoś się tego nie wstydzili ...

Poza tym oprócz tych kilku, jest jeszcze wiele składów, które robią dobre rymy, paląc przy tym niestety marihuane, choćby Bone Thugs-N-Harmony. Ale to już inna historia o której można porozmawiać przy piwie.

Tematem tutaj było, kto się wybiera na Snoop Dogga, a nie czy Snoop jest ćpunem i alfonsem ...

filippo pisze:
Ja z kolei nie chcę wiedzieć skąd u Ciebie takie pościelowe obawy

Z Twojego pierwszego posta w tym temacie.

A tak BTW:

filippo pisze:
U mnie ten koleś zapracował na miano zaćpanego alfonsa i tyle.

Nie wiedziałem, że Snoop u Ciebie pracował [zlosnik]

Tytuł:
postmajtek

WeebShut pisze:
choćby Bone Thugs-N-Harmony.

Ekipa, która siedzi w grze ponad 15 lat i wciąż jest najlepsza. Dla mnie to najlepszy zespół w historii rapu.

A co do kłótni to sobie odpuście. Szkoda nerwów i czasu zmarnowanego na pisanie postów.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

marsam36 pisze:
A co do kłótni to sobie odpuście. Szkoda nerwów i czasu zmarnowanego na pisanie postów.

Dokladnie. Shalom alechem, mycki na banie i do przodu. Swoja droga, nie wiedzialem ze na forum siedzi tylu bialych murzynow. Rap lubie, Waciakowa playlista mi odpowiada, ale zeby klocic sie o jakiegos ciemnego harcerzyka z CA, to chyba szkoda nerwosolu, isn't it? Monsieur moderator wkroczy i obcasow nie pozbieracie, po co to Wam..

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

beet rozbawiłeś mnie do łez pierwszym zdaniem ;)
Co do przemysłu narkotykowego .. to może pomińmy ten szczegół w dyskusji bo nie oszukujmy się ale cały erape stoi na nim! Czy to snoop czy public enemy czy rick ross... powiedzmy sobie szczerze, rap by nie był tym czym jest gdyby nie ganja ;) Czy coraz bardziej aktualnie (czarnuchy sie dorobiły :P) koks... pozatym o czym my mówimy? 8/10 większych gwiazd światowej muzyki siedzi na stuffie.
WeebShut pisze:
Wróciłem i ... niestety trochę inne miałem wyobrażenia po tych koncertach, które nagrane mam na kompie. Posłuchać Snoop'a na żywo, świetne uczucie, ale organizacja koncertu na poziomie żenującym ... no cóż tak też bywa.

No ale opowiedz coś wiecej!! Jak snoop wypadł?? co zagrał?? no i co z tą organizacja?? co zwalili?
WeebShut pisze:
i zobacz do jakiej organizacji należą

crip crip'n ;) .. ale to nic dziwnego.. nygusy i meksykańce nie mają wyboru w tamtych rejonach.. N.W.A jakoś nikt nie zjeżdża [oczko]
beet pisze:
Waciakowa playlista mi odpowiada

No lista klasyk ale ja bym swoją ustawił inaczej ;)
Ice-T, N.W.A (I członkowie po kolei), Nate Dogg, Vanilla Ice (joke), Tupac, Westside C. , Notorious, Cypress, Tha Dogg Pound a w ostatnich latach moim zdaniem ze świeższych artystów Rick Ross gra porządną muze.. nazbyt komercyjną ale cóż - takie czasy :x
Pozdrawiam i czekam na dokładniejszą relacje z koncertu. <br>Dodano po 1 minutach.:<br>
WeebShut pisze:
jak twozy i co z tego wychodzi,

hmm ktoś tu mnie chyba zjechał ostatnio za (wiel)błąd ;)

C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

BrunoGiamatti pisze:
No ale opowiedz coś wiecej!! Jak snoop wypadł?? co zagrał?? no i co z tą organizacja?? co zwalili?

Zbieram się do roboty, jak już będe siedział przed biurkiem to napiszę ;)

BrunoGiamatti pisze:
hmm ktoś tu mnie chyba zjechał ostatnio za (wiel)błąd

Laptopowa klawiatura ... ale, że nie zauwazyłem podkreślonego na czerwowno w mozilli to już skandal ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Kolego filippo tak bardzo nazywasz Snoop'a ćpunem, a Cypress Hill wynosisz na piedestał. To zaprzeczenie Twoich słów. Ich cała twórczość skłania się ku zalegalizowaniu narkotyków (marihuany).

Wybacz ale jest subtelna różnica między marihuaną a kokainą. Chociaż dla niektórych żadna. Fakt. Nikogo nie wynoszę na piedestał a jedynie zauważam, że to jest w moim odczuciu prawdziwy RAP a w mojej płytotece jest spora liczba zespołów które hołdują zasadom Straight Edge.

WeebShut pisze:
The Chronic z Dr.Dre czy DoggyStyle to już naprawdę kawał dobrej twórczości. Poza tym nie wiem czy wiesz, ale ten ćpun zrobił też kawałek z Cypress Hill i jakoś się tego nie wstydzili ...

Chyba raczej on zrobił z nimi a nie na odwrót chociaż jeśliś taki ekspert to wiesz dobrze że CH robią co i rusz kawałki z różnymi artystami - ja cenię wszelkie mocniejsze akcenty jak choćby z Biohazard.

WeebShut pisze:
A tak BTW:

filippo napisał:
U mnie ten koleś zapracował na miano zaćpanego alfonsa i tyle.

Nie wiedziałem, że Snoop u Ciebie pracował

Ja nie wiedziałem że masz taką krótką pamięć

Weebshut pisze:
Nie wtrącam się w jego życie, bo mnie nie interesuje i każdy ma takie podejście do niego na jakie sobie zapracował

Szanuję że Ty go szanujesz i proszę jedynie byś Ty szanował to że ja go nie szanuję.

Tytuł:
wiarus senior

Prawie wszystkie gwiazdy rapu a także inni muzycy jak Eric Clapton , Paul McCartney , Jimm Morrisom ,Whitney Houston Kurt Cobain ,Bob Dylan , Janis Joplin ,Izzy z GnR , Rysiek Riedel , Robbie Williams mają wspólny mianownik : narkotyki

Poza tym uważam ,że na całym świecie tzw.gwiazdy mają niesłusznie przyzwolenie na łamanie prawa i nie chodzi tylko o muzyków .

I teraz mam dylemat czy puścić córkę ( 14 ) na koncert tego 50 Centa .
Nie mogę przecież zabronić jej słuchania muzy i zabawy ale z drugiej strony,jako rodzic , nie chciałbym aby taki degenerat był jej idolem muzycznym :)

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Dobra kończę tą jałową dyskusję, bo widzę, że kręcisz się wśród gwiazd, zaglądasz w ich kontrakty, menu i do szuflad w ich pokojach ... co gorsza nie pracowałem ani ze Snoopem ani u Ciebie, więc wspomnień tych nie posiadam.

BrunoGiamatti pisze:

Organizacja była w skali od 1 - 10 na poziomie 3 ...

PLUSY:
1) Otwarte 3 wejścia, dzięki którym można było dostać się szybko do środka.
2) W środku spore ilości ludzi, którzy kierowali na odpowiednie sektory.
I na tym się plusy kończyły ...

MINUSY:
1) Otwarcie wejść na koncert godzinę po czasie.
2) Spóźnienie prawie 2 godzinne ... żenada, do końca przygotowywana była scena
3) Pomimo spóźnienia żadnych informacji dla czekających ludzi. Po półtorej godzinie ten powiedzmy sobie średni support, dał informację, że jeszcze 15 minut - i tego terminu też nie dotrzymali.
4) Nagłośnienie - [szalone]
5) Na koniec - TYLKO godzina występu Snoopa ... nawet nie wyszedł na bis ...

Generalnie godzina miło spędzona, ale za tą cenę to jakiś żart. Kawałki leciały naprawdę przeróżne i można śmiało rzec że 50/50 dla nowej płyty jak i kawałki nawet z początku kariery, ale niestety remixowane z tą rozkrzyczaną bandą, która wokół niego skakała na tej scenie. Oczywiście takie kawałki jak What's My Name, Snoop's upside Ya Head i niestety duża liczba utworów robionych pod patronatem Pharella. Co ciekawe zaśpiewał nawet Jump Around - House of Pain.

Generalnie, jestem mocno zawiedziony czasem tego koncertu i pomimo tego, że na sam koniec powiedział, że po każdej płycie przyjedzie do Polski, ja już pewnie na jego występ się nie wybiorę. Pamiątka całkiem fajna.

Żałuję, że 50 Cent jest w Gorzowie pojutrze, bo pewnie też bym się wybrał. Mam wrażenie, że będzie się bardziej starał pod publikę. <br>Dodano po 2 minutach.:<br>
Wika pisze:
I teraz mam dylemat czy puścić córkę ( 14 ) na koncert tego 50 Centa .
Nie mogę przecież zabronić jej słuchania muzy i zabawy ale z drugiej strony,jako rodzic , nie chciałbym aby taki degenerat był jej idolem muzycznym

Wczoraj na koncercie Snoop Dogg'a wielu ojców przyszło ze swoimi córkami, więc wiesz masz okazję spędzić z nią więcej czasu ;)

Poza tym, masz wspólną rzecz z 50 Cent - on też się bujał W140 :lol:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Dobra kończę tą jałową dyskusję, bo widzę, że kręcisz się wśród gwiazd, zaglądasz w ich kontrakty, menu i do szuflad w ich pokojach ... co gorsza nie pracowałem ani ze Snoopem ani u Ciebie, więc wspomnień tych nie posiadam.

Nie zachowuj się jak piętnastolatka która "kończy jałową dyskusję" po zaplątaniu się we własne "mądrości" i gdy braknie jej argumentów. Widzisz to Ty jedynie to co masz na czubku własnego nosa.
Idziesz na "występ" wystylizowanego pajaca który ma w dupie to że zapłaciłeś za to spory pieniądz i jeszcze stajesz w jego obronie - no proszę Cię.

Nie wiem jak często chadzasz na koncerty ale ja w swoim życiu byłem na około 200 a część z nich organizowałem. Nie były to wprawdzie żadne "gwiazdy" bo raczej niszowej muzyki słucham ale kapela która nie potrafi dać dobrego koncertu jest dla mnie spalona.
Jest taka kapela z NY która nazywa się Sick Of It All - widziałem ich na żywo trzy razy (Poznań, Warszawa, Londyn) i chętnie zobaczę ich zawsze gdy nadarzy się taka okazja - średnia wieku ok 40 lat a energia taka jak u nastolatków i to bez jakichkolwiek dopalaczy - czysty hardcore. Mają na całym świecie tysiące fanów - bo są czyści, szczerzy i prawdziwi a nie wystylizowani, zakłamani, zaćpani. Na scenie są od 25 lat, swoje płyty wydają przez niezależne wytwórnie choć zdarzyła im się jedna wydana przez Werner i za każdym razem poruszają się po terenie gdzie odbywa się koncert na pełnym luzie i zawsze można z nimi pogadać.
To jest to co cenię i uświadom to sobie, że mam prawo mieć inne zdanie niż Ty i nikt mi nie zabroni go prezentować.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

filippo pisze:
Nie zachowuj się jak piętnastolatka która "kończy jałową dyskusję" po zaplątaniu się we własne "mądrości" i gdy braknie jej argumentów. Widzisz to Ty jedynie to co masz na czubku własnego nosa.
Idziesz na "występ" wystylizowanego pajaca który ma w dupie to że zapłaciłeś za to spory pieniądz i jeszcze stajesz w jego obronie - no proszę Cię.

Wrzuć w końcu na luz. Nie brakuje mi argumentów, a kończę dyskusję, bo to taka sama rozmowa jak wymiana zdań pomiędzy kierowcą BMW i Mercedesa, który samochód jest lepszy.

Chcesz kontynuować, jak najbardziej, ale nie na forum i nie klepiąc w tą klawiaturę bo mnie to nuży. Spotkamy się na piwie i możemy pociągnąć temat. Argumenty mam, ale szkoda mi czasu na siedzenie przed monitorem całe dnie ... Poza tym kończę tą dyskusję ze względu na niejednolite wypowiedzi, raz nazywasz kogoś ćpunem bo bierze koks, a jarający blanty to już nie ćpuny ? To tak jakbyś powiedział, że piwo to nie alkohol i jeździć po tym można ;)

Ponieważ olał ludzi, którzy te pieniądze zapłacili, na pewno więcej na jego koncert nie pójdę. I tak naprawdę nie interesuje mnie to, czy to była wina organizatorów, którzy podpisali z nim taki kontrakt na występ, czy jego widzimisię. Z drugiej strony nie bronię go bo go nie znam, a wyrażam opinie na temat jego twórczości, którą cenię na tym samym (najwyższym poziomie) co twórczość 2Pac'a i jeszcze kilku innych raperów, niezależnie od tego, czy latają z bronią po ulicy i czy ćpają.

Poza tym, masz rację widzę to co mam na czubku własnego nosa, bo jestem egoistą i wcale się tego nie wstydzę, mam po prostu w dupie co ktoś myśli o mnie i moich poczynaniach.

filippo pisze:
Nie wiem jak często chadzasz na koncerty ale ja w swoim życiu byłem na około 200 a część z nich organizowałem. Nie były to wprawdzie żadne "gwiazdy" bo raczej niszowej muzyki słucham ale kapela która nie potrafi dać dobrego koncertu jest dla mnie spalona.

Na koncerty chadzam, jak gra naprawdę ktoś kogo cenię np. Rolling Stones kilka dobrych lat temu. Wiem co to znaczy dać dobry show i przedstawienie i zagrać dla publiczności, która w końcu daje Ci zarobić. Tak się nie stało tym razem i koncerty Dogga będę omijał. Niezależnie od tego, kto będzie organizował, i gdzie.

Możesz mieć inne zdanie jasne. Ale nie zakładałem tematu, która kapela HH jest najlepsza. Ani tym bardziej kim jest Snoop ;) Więc proszę Cię, będziesz się chciał kiedyś ustawić na browar to powiedz, chyba, że jak pijam to znaczy że jestem alkoholikiem [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Oj panowie nie sprzeczajcie się. Spotkajmy się wszyscy na tym piwku ;)
WeebShut pisze:
Tak się nie stało tym razem i koncerty Dogga będę omijał.

A ja słyszałem, ze na heinekenie 2 lata temu dał bdb występ.. może zależy od dnia, może od organizatorów a może faktycznie od widzimisie.
Za to jestem pewien, że na występ Guru (GangStarr) można iść .. facet przyjechał do polski z chorym gardłem, po kilku koncertach, ledwo mówił a i tak dał super koncert.. nie oszczędzając resztki swoich sił.
... Powiem tak - Jak WC, Dre itp przyjedą do Polski to na pewno się zjawie ;)
Pozdrawiam
p.s Rap ogólnie kusi do waśni jak widzę, nie bez powodu tyle beefów było... jak jeden głupi temat na forum potrafi tak wzburzyć [oczko]

C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
wiarus senior

Dobrze,że mam paragon . Ale co powiem córce ? :(

http://muzyka.onet.pl/0,1815532,newsy.html

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ojoj to kicha, że odwołany. Jak dla mnie 50 grosz jest wybitnym artystą - wyjatkowe wyczucie do tego oryginalne flow .. jako muzyk jest naprawdę wysoko ustawiony .. może jego osobowość i komercyjne podejście mi niezbyt odpowiada ale szanuję go...
Pozdrawiam <br>Dodano po 3 minutach.:<br>
marsam36 pisze:
Z ostatnich albumów z West Coastu to polecam najnowszy album Ice Cube'a - Raw Footage - praktycznie prawie każdy kawałek jest mocny.

mmm w sumie dopiero dorwałem cedeka... ale muszę przyznać, ze Cube trzyma ten sam mocny poziom co przez ostatnie 20 lat !! .. płyta nie jest az tak melodyjna jak ostatnia (dlatego miłośnicy "densholu" się mogą nie zajarać ale smakosz doceni) ... również polecam!!

C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00