MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 9:00 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

http://video.google.com/videoplay?docid ... 4543719947

Obejrzalem wczoraj, i powiem, ze dalo mi to do myslenia.
Nie chodzi o sama religie bo jestem ateista, ale o 9/11 i plan, ktory nie koniecznie tworcy filmu wyssali z palca..
Film trwa 2h, najlepiej zostawic na jakis czas i wrocic jak czesc sie zaladuje.
Polecam.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nie chciało mi się obejrzeć dokładnie, ale ogólnie podchodziłbym do takich filmów z rezerwą. Na pewno warto w życiu myśleć! a nie gapić się i bezmyślnie wszystko przyjmować...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

skoro nie obejrzales, to nie wiesz, ze dokladnie o tym, czyli o:

MercBeginner pisze:
Na pewno warto w życiu myśleć! a nie gapić się i bezmyślnie wszystko przyjmować..

jest ten film. Obejrzyj, zrozumiesz o czym mowie.

Jak ktos sie chce wypowiedziec, to prosze, zeby obejrzal caly, inaczej ewentualna rozmowa jest bez sensu.

Poza tym, jest to tylko spojrzenie z innej strony na nasza cywilizacje, kto wie czy po czesci nie sluszne, bo w telewizji pieprza ciagle to samo, co niestety latwo jest bezkrytycznie przyjac jako jedyna wersje/prawde.
Ten film sklania do przemyslenia paru spraw. Nic wiecej.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

azamat pisze:
skoro nie obejrzales, to nie wiesz, ze dokladnie o tym, czyli o:

MercBeginner pisze:
Na pewno warto w życiu myśleć! a nie gapić się i bezmyślnie wszystko przyjmować..

jest ten film. Obejrzyj, zrozumiesz o czym mowie.

Jak ktos sie chce wypowiedziec, to prosze, zeby obejrzal caly, inaczej ewentualna rozmowa jest bez sensu.

Chodziło mi o to, że bez tego filmu wiem, że telewizja to nie jest źródło prawdy.

W140 TurboDiesel - Brilliant silver metallic "Frantz"

W123 Diesel - Cypress green '81

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

obejrzałem materiał w 100%...i szczerze mówiąc cholernie refleksyjny jest jego wydźwięk w mojej głowie...Martwi mnie nadchodząca ERA WODNIKA...a co za tym idzie gigantyczny postęp technologiczny wykorzystywany do manipulacji i pozbawiania prywatności obywateli całego świata...nie wspominając o ustanowieniu centrali zarządzającej całym globem, wiem że to brzmi jak opowieści science fiction, ale wszystko jest na tej niebezpiecznie układającej się drodze możliwe. Omamianie ogółu, propaganda, oraz obniżanie poziomu nauczania w USA to fakt...cieszyć się trzeba że nasz polski poziom jest w porównaniu do USA wysoki.
Chwała dla autora tego filmu, że postanowił przemówić do milionów, może nawet nie przekonać czy wywołać rewolucji ale spojrzeć na parę historycznych faktów z innego punktu. Może to spojrzenie da do myślenia niektórym, może dociekanie prawdy nie będzie utożsamiane z jedyną prawdą jaka jest przekazywana przez Telewizje?
Ogólnie jestem pozytywnie ustosunkowany do tego przekazu i polecam go każdemu :) Na pewno ktoś możne się doszukiwać pewnego ukierunkowania widza i nadanie mu schematu myślenia ale niektórych faktów nie da się WYCZAROWAĆ czy wmówić i dzięki temu filmowi niektóre oglądają światło dzienne po raz pierwszy, co dla statystycznego Amerykanina powinno być czymś w rodzaju "zimnego prysznica". Nie chcę tu dywagować nad politycznością , zależnościami czy innymi układami partyjnymi w rządach USA. Rozchodzi się o czyste zachowania człowieka posiadającego władzę w stosunku do drugiego człowieka czy ludzi. Sposoby manipulacji przedstawione w materiale nie są niczym nowym i nadal są i będą powielane przez ludzi z kręgów wysokiej władzy ale uświadomienie obywateli o takich taktykach za plecami opinii publicznej powinno być rozgłaszane wszędzie i jeszcze raz chwała im za to!!!

MB S123 280TE 82r.-GRÜN Gurke=OGÓR
MB S124 280TE 96r.-BeetrooT
http://mackuz.bolinko.org/is/img5/11764 ... CT7881.jpg

Tytuł:
wiarus senior

Moim zdaniem poziom nauczania w Polsce też idzie mocno w dół.
Jeszcze nie jest tak źle jak np. w Niemczech ale jest coraz gorzej.
Jeśli sam , jako rodzic nie zadbasz o dziecko , to niestety nie będzie ono dobrze wyedukowane .
Ja jestem np. przerażony,że dzieci w podstawówce nie mają goegrafii,muzyki czy plastyki .
Za to dwie godziny religii ale to inna kwestia .
Dlaczego tak się dzieje ?

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus junior

ZORTOX pisze:
...cieszyć się trzeba że nasz polski poziom jest w porównaniu do USA wysoki.

Niestety, nasz poziom nauczania to dno, muł i glony! Mam prawo tak twierdzić, bo na codzień mam kontakt z abiturientami naszych szkół, posiadającymi matury i ZEROWY poziom wiedzy.
Pozdrawia zdesperowany Leopold

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Bo szkola przygotowuje do zdania matury a nie do zycia!!

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

TReneR pisze:

od tego są rodzice!
Wiecie co, jak widzę czasem kiedy wzywają rodziców na rozmowę
w sprawie ucznia to w jednym momencie nauczyciel zapomina,
że dziecko miało problem gdyż czego można wymagać od dziecka
jeśli rodzic zachowuje się 100x gorzej. To nauczyciel w głębi duszy
stwierdza "dziecko to i tak nie jest z tobą tak źle".

Ja nie wiem, dawniej nie było tak "nienormalnej", znerwicowanej,
młodzieży. Dzieciaki były łobuziaki ale to miało swój urok i tak
naprawdę było wręcz potrzebne, aby dzieciaki się wyszalały i porozrabiały
bo gdzie później miałyby to robić. A teraz nie ma łobuziaków tylko są
wyrafinowane zimne puste oczy... to jest przerażające - co w takim razie robią rodzice? bo nauczyciel przecież widzi się z uczniem tylko 7, 8x 45minut dziennie czy to ma wystarczyć do wychowania?
Bez pomocy rodziców - no way!

Jak dziecko będzie miało przykład w domu to zapewniam Was
że obecny poziom nauczania dziecka nie zepsuje. Ale jak ktoś
myśli że wykopie dziecko do szkoły i niech oni się bujają z dzieckiem
i robią z niego geniusza jak on nawet dzień dobry nie mówi to ma
ostro zjechane podejście do wychowania. Z resztą a propos tego filmu
nie możemy zostawić dzieci aby tylko nauczyciele byli ich wzorami.
To rodzice muszą im powiedzieć prawdę a nie nauczyciele.
I to też nie na zasadzie "synku nie słuchaj co ten debil tam w szkole ci mówi bo to porąbańce są - ja ci powiem jak jest". Jak nauczyciel
nie będzie szanowany przez rodziców a raczej tak nie jest to sam
uczeń też nie chce przyjmować wiedzy - nawet podstawowej - od takiej
osoby.
Nauczyciel może "wystrugać" z uczniów tylko obrysy rzeźby a detalami
muszą zająć się rodzice i sam uczeń (samodoskonalenie).
Nauczyciel dyplomowany zarabia 2600zł - czy ktoś ma jakieś pytania
że to będzie specjalista z górnej półki? Jak ktoś uważa, że to taka fajna
robota to niech idzie na studia pedagogiczne i zobaczy ile wysiłku potrzeba
aby przebić mur tych pustych oczu i to raczej z chęci pomocy a nie
dla pieniędzy.

Reasumując: więcej dajmy od siebie, a nie zostawiajmy naszych dzieci
nauczycielom patrząć im na ręce.

To rodzice są odpowiedzialni za stan wiedzy dzieci a nie nauczyciele.

To chyba tyle :)
A i nie jestem nauczycielem hehe i rodzicem tez nie.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

obejzalem ten filmik w calosci, wciaga nawet od poczatku, dobry film pokazuje przynajmniej prawde a nie oblude pokazywana w mediach ale pierwszy raz sie z nim spotkalem a necie jest juz chyba dosc dlugo , no tak ale kto go naglosni??? po co?? zeby sie ludzie prawdy dowiedzili? nieee o tym to cisza .... do czego my dazymy ten swiat caly ?? z tego widac ze swiatem rzadzi mala grupka ludzi na 99% z wolnego kraju Israahel ktora trzyma w garsci caly swiat a my jeszcze im zapewniamy byt!!!! placac na nich !!!!!! i jak tu sie nie wkur***** z tymi chipami to tez prawda mam znajomego w usa i faktycznie on ma paszport juz z chipem aby patrzec jak im zaczna wszczepiac pod skore a chwile pozniej dojdzie to i do nas !!!!!!!!!! skandal i takie jest moje zdanie o! :( :( pozdro

Ex. MB W124 E250D 93r - skasowany :/ ...... ale wroce do gwiazdy

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

MercBeginner pisze:
TReneR pisze:

od tego są rodzice!

To ja sie pogubilem? TO po co jest szkola - sztuka dla sztuki? Ja myslalem, ze szkola ma nauczyc czlowieka matematyki i fizyki, logicznego myslenia i bedzie mozna puzniej w zyciu uzywac tych umiejetnoaci... no ale widac sie mylilem.
To tak samo widac jak z nauka jazdy - jest poto, zeby nauczyc jak zdac egzamin a nauczyc jezdzic po ulicach (bezpiecznie) - to juz sie kazdy nauczy sam... po egzaminie.

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
swój chłop

Miło spotkac tutaj inteligentnych ludzi szukających drugiej strony medalu i czytających między wierszami.
Film znam i polecam go wszystkim znajomym. Trochę ma dziwną konstrukcję - czyli 3 części. Tak naprawdę trzeba zacząć od części 3 (coś koło 1:10) która nas uświadamia w strukturze obecnego świata - czyli globalnej korporacji bankowej (w której zadłużone są wszystkie państwa) powiązanej z korporacją paliwową i przemysłem. A wszystko w rękach kilku rodzin. Gdy to się pojmie to już łatwiej można zrozumieć że ci sami ludzie mogli zorganizwać 9/11 i wiele innych brzydkich rzeczy.

Polecam inne filmy, niektóre z nich są niezależnymi produkcjami usuwanymi non-stop w youtuba, inne to fimy produkowane przez np BBC:

The Corporation - jak działają wielke korporacje (chyba było w kinach)
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 7581118025

Loose Change - chyba najlepszy film analizujący 9/11
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 6051038290

Fiat Empire - czyli całe państa zadłużone w bankach które biora pieniądze z powietrza
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 9002339531

Orwell Przewraca Się W Grobie - czyli o zidioceniu amerykańskiej telewizji
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 9331196363

Kto Zabił Elektryczny Samochód
http://peb.pl/filmy-dokumentalne/54115- ... c-car.html

Dziura ozonowa - Wielkie klamstwo
http://peb.pl/filmy-dokumentalne/204682 ... indle.html

Jak kroś zainteresowany to moge powklejać więcej linków, jakby co też moge dać linki do torrentów + polskie napisy.

A każdemu który twierdzi że te brednie "bo niemożliwe żeby rząd USA przeprowadził 9/11" polecam najpierw obejżenie kilki z tych filmów a potem wypowiadanie się.

(mały update - zmieniłem 2 linki na wersje z lektorem)

Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2008 12:38 pm przez Candy78, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Trener, no bo rodzice są od tego, żeby nauczyć życia, a szkoła, żeby przygotować do matury. Tak ja zrozumiałem i tak ja uważam osobiście :-)

Odnośnie poziomu nauki w naszych szkołach. Moja szanowna małżonka jest nauczycielka matematyki. Sam zaś, jak chyba wszyscy tu obecni, pobierałem nauki w szkole ;) Mam więc możliwość konfrontacji swojego i nauczycielskiego spojrzenia na edukację. Pierwszy wniosek jaki mi się nasuwa jest taki. Jeśli ktokolwiek uważa, że jest możliwe odgórne sterowanie edukacją w Polsce, przez jakąś światową organizację to... wybaczcie proszę, ale ośmiesza się i to sromotnie. Szkołą nie potrafi pokierować nasze polskie kuratorium i Ministerstwo Edukacji, a co dopiero jakaś wydumana organizacja międzynarodowa. Kolejny wniosek paradoksalnie potwierdza tezę o ograniczaniu zasięgu programów nauczania. Na przykładzie matematyki widzę jak ogranicza się wymagania dotyczące uczniów. Ale co z tego, że w programie liceum (4 letniego) był obecny rachunek różniczkowy, skoro w mojej klasie na 19 osób może z 5 rozumiało i potrafiło liczyć pochodne, jeszcze 5 nauczyło się kilku zadań na pamięć, reszta unikała tematu jak ognia. Się pytam, czy wobec powyższego wyrzucenie z programu rachunku różniczkowego, to wynik spisku międzynarodowego czy próba dostosowania wymagań do umiejętności?

Jedni odpowiedzą że, to spisek inni, że nie. Takie prawo mówić i uważać co się chce. Z pewnego doświadczenia życiowego zauważam, że spiski powstają tam gdzie brakuje wiedzy. Wielbicieli teorii spiskowych, zwykle, cechuje duża pewność siebie w przeciwieństwie do osób, które posiadają pewien zasób wiedzy. Jedni są ograniczeni swoją niewiedzą i zastępują ją pewnością przekonań, drudzy ograniczeni swoją wiedzą są świadomi jej małości, stąd zdecydowana większa powściągliwość w wypowiadanych osądach.

Era Wodnika, chipy, Polsat-Any i inne duperele, sorry panowie.
Ja już wyrosłem :]

Tytuł:
swój chłop

holyfido pisze:
TZ pewnego doświadczenia życiowego zauważam, że spiski powstają tam gdzie brakuje wiedzy. Wielbicieli teorii spiskowych, zwykle, cechuje duża pewność siebie w przeciwieństwie do osób, które posiadają pewien zasób wiedzy...

Nie chce tu na tym szanownym gronie zaczynać jakiejś swiętej wojny. Powtórze tylko to co napisałem wyżej - najłatwiej jest siedzieć sobie wygodnie w fotelu i twierdzić że to wszystko to głupota a ci co szukają teorii spiskowych to lekkie oszołomy. (Też kiedyś miałem takie podejście )

Takie podejście jest najwygodniejsze. Za to jak ktoś chce takie osądy dawać w sposób rzetelny, to powinien jednak zapoznać się z drugą stroną: kilkoma filmami czy artykułami i dopiero zabierać głos. Ja polecam na początek 3 cześć filmu z pierwszego postu (godz ok. 1:10 ). Tu nie jest mowa o ufoludkach czy siłach nadprzyrodzonych - tu są fakty do sprawdzenia na temat banków, korporacji, wojen, politki.

Ja osobiście jestem przekonany do większości z tych filmów powyżej, ale sam sprawdzam 'drugą stronę medalu' - szukam w internecie informacji , faktów na które się powoływali, wyciągam własne wnioski - co polecam i innym.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Candy78 pisze:
(...) Powtórze tylko to co napisałem wyżej - najłatwiej jest siedzieć sobie wygodnie w fotelu i twierdzić że to wszystko to głupota a ci co szukają teorii spiskowych to lekkie oszołomy. (Też kiedyś miałem takie podejście )

Takie podejście jest najwygodniejsze.

Myślę, że nikt nie próbuje przekonywać, że bierność jest wskazana.
Ja chciałem powiedzieć, że tak samo rozsądnie trzeba podejść
do teorii spiskowej jak i do jej braku...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00