MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 9:01 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

z cyklu: "A to Pan nie wiem"

na stacji paliw gdzie pracuję.
- Kobieta "Czy mógłby mi Pan sprawdzić ciśnienie w kołach"
- "oczywiście nie ma problemu, proszę podjechać pod kompresor"
na miejscu pytam się Pani: "A jakie ciśnienie powinno być w kołach?"
- Pani z wielkim oburzeniem i wściekłością"
- Jak to Pan nie wiem, pracuje Pan na stacji to powinien Pan wiedzieć, proszę zawołać kierownika"

PS. powyższa Pani zjawia się raz na jakiś czas na stacji i robi "dym" w różnych sprawach, kiedyś na pytanie "Może Pani pomóc" wykrzyknęła na całą stację: sp********j

Ex: W123 80' 240D; W123 83' 200D; W123 84' 240D; W123 81' 200D

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 309237
Ja niedawno byłem słuzbowo u typa, naciskam na domofon i pytam:
-Pan Szambelan?
-nie nie , ja tu tylko sporadycznie opiekuję sie domem, on od kilku miesięcy tu nie mieszka, nie ma z nim kontaktu. Podziękowałem za wyjaśnienia, ale pytam kim miałem przyjemnośc
- z Januszem Szambelanem

albo na pytanie kim Pani jest dla tego gościa:końkubina, kubina, kociubina

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

y: AUTO WYMAGA POPRAWEK BLACHARSKICH SILNIK JEST W BARDZO DOBRYM STANIE.OPRÓCZ BLACHARKI CAŁA RESZTA JEST BEZ ZARZUTU.AUTO PALI 7 LITRÓW NA 100 KM;PRĘDKOŚC MAKSYMALNA 180 KM/H ODPALA BEZ ŻADNYCH PROBLEMÓW NAWET W CZASIE MROZU.WYMIENIONE BYŁY WSZYSTKIE KLOCKI HAMULCOWE TŁUMIK KOŃCÓWKI STABILIZATORA.AUTO JEST SUPER NAPRAWDE POLECAM !!! PRZEGLĄD DO 04.04.2008. OC DO 07.01.2009. CENA NIE PODLEGA NEGOCJACJI!!!

Mowa o zarżniętym 200D... prędkość max mi imponuje naprawde.

Tytuł:
wiarus junior

z Góry Świętej Anny i przy pomyślnym cyklonie może i poleci. Swoją drogą kolega na tej właśnie górce rozpędził Astrę 1.6 75 KM do licznikowych 200 (Opel Combo 1,7 D - 60 kilka KM jechał tam 175).

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Tłumaczę kiedyś przedwojennej nastolatce i jej koleżance, że login i hasło wpisuje się bez polskich znaków, bez "ąśćł...", a te z objawieniem na twarzy kontynuują wymienianie polskich znaków "aaaa... bez kropki nad i"...

Przylatuje kobieta z twarzą rozdartą jak stare prześcieradło, że ona chce nowy komputer, bo pracować nie może... Jak nie może pracować, to nie można tego odkładać, wziąłem się do roboty (tak jak normalnie śpie w pracy i za nic kase biorę ;ppp) i skleciłem i skonfigurowałem babce kompa. Odpalam sobie zdalny pulpit i patrze jak ta praca wygląda... a co?! :) ...i widzę jak w polu adresu przeglądaqrku pojawiają się po koleji literki tworzące adres: http://gry.onet.pl

Przed inspekcją GINBu (Główny Inspektor Nadzoru Bankowego) w Millenium jak pracowałem mieliśmy przygotować raporty z zabezpieczeń kredytów hipotecznych. Ponieważ z tego co było w bazach nie wynikało nic dobrego, to mój drektor przydzielił mi pomocnika i zaordynował, żeby tam gdzie się nie zgadza wpisać takie wartości, żeby się zgadzało...

Takich przykładów mógłbym pewnie przytoczyć więcej, ale na szczęście pracuję teraz w takim miejscu, gdzie ludzie generalnie są przytomni i dupy bzdetami nie zawracają.

Dzwoni do mnie babka, na numer którego nie powinna mieć, bo ja sam jeszcze się nie zdążyłem go nauczyć (pojutrze będzie trzy dni jak mam ten numer) i umawia się ze mną na spotkanie w sprawie doradztwa finansowego... To ja już wiem co będzie - 2/3 filar, ubezpieczenia i inne finansowe pasożytnictwo. Przychodzi dzień spotkania, babka loguje się u mnie na kwadracie, dostaje herbatkę (że niby miły jestem) i się zaczyna:
- To o czym chciałby Pan ze mną porozmawiać?
Do tej pory to zasze było tak, że jak mi kitowciskacz do domu przyłaził, to sam miał coś do powiedzenia, a tu zonk... Ale jak tak, to pogadałem z nią o komputerach, to znaczy strzeliłem monolog niemalże, póki piła herbatkę, po czym przeprosiłem i pożegnałem.

Opowieść kolegi (nie wiem czy prawdziwa, ale dobra). Jedzie kumpel autobusem, przed nim siedzi murzyn, autobus prawie pusty. Wsiada baba z siatami, staje nad murzynem i sapie. Ponieważ ten ją ignoruje, bo przecież są miejsca, to ta się nachyla i do niego:
- W naszym kraju jest taki zwyczaje, że kobietom i starszym się ustępuje.
Na co murzyn z nienaganną polszczyzną:
- A w naszym kraju takie stare baby się zjada.

Pozdrawiam,

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

harrier pisze:
Wsiada baba z siatami, staje nad murzynem i sapie.

Boże jak ja tego nienawidzę. Jeśli starsza kobieta wsiada i poprosi, żeby jej ustąpić miejsca, albo po prostu widzę, że jest, to jej ustępuję, ale jak babeta stanie za plecami i sapie jak lokomotywa, to nigdy jej nie puszczę.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Stare baby są straszne, wczoraj w sklepie jedna musiała pomacać w odkrytą część każdy bochenek chleba po dwa razy, zanim któryś wzięła (a później ludzie chorują na żółtaczkę np) a inna podpijała sobie soczek z półki, strasznie przeobleśne to było, ble

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
Kiedys wynajmowałem mieszkanie od jednego typa.
Wśród znajomych to mieszkanie miało określenie norka.
Koleś miał tam telefon stacjonarny, kiedy po negocjacjach cenowych , stwierdziłem,że nie potrzebny mi stacjonarny, gdyż mam 2 komórki , koleś powiedział ,że jednak muszę brać też ten telefon, i opłacać abonament no i ewentualne rozmowy, gdzie simplusa za 30zł nie wygadałem w miesiąc.

Był gotów odmówić mi wynajmu , tylko dlatego,że ja nie chce miec stacjonarnego.
Stanęło na tym(naradzał sie z żoną , ja czekałem na klatce),że on zawiesi numer,ale to kosztuje 20zł miesięcznie, także do dość sporych opłat dolicza "uczciwie" 10zł.Że niby po połowie.

Czyli miałem mu płacić 10zł , za to że nie chcę mieć telefonu stacjonarnego :):)

Na moje pytanie , dlaczego nie zlikwiduje numeru, powiedział , że czekał na telefon 34 lata i teraz go nie zlikwiduje tylko dlatego,że ja tak chcę.
Pomijam to,że facet ma dom na przedmieściu wart grubą kasę, kilka firm , emeryturkę z niemczech, i dwa mieszkania pod wynajem.

Kiedy po jakimś czasie powróciłem do tematu telefonu i 10zł, zabił mnie argumentem, że w całej rodzinie ludzie mają ten numer , i jak on go zlikwiduje, a potem założy nowy, to nie będzie dzwonił po całej rodzinie ,że ma nowy numer.
Facet nie mieszkał w tym mieszkaniu od 15 lat.
W swojej willi miał stacjonarny, firmach plus komórki, miał ze trzy numery.

Przez 15 miesięcy wynajmowania łatwo policzyć ile mu zapłaciłem za to ,że nie chciałem mieć telefonu,ale zemściła się ta jego chciwość.

Pewnego razu pod wpływem :) wziąłem się za naprawę spłuczki.
Po skończonej pracy został niklowany przycisk na deklu, i dużo dziwnych elementów na dywaniku :):)

Przy odbieraniu mieszkania, oczywiście dostał info . o tym na 5 minut przed moim wyjazdem załadowanym busem :):) , dzień wcześniej jeszcze go zapewniłem ,że na 100% kilka lat będę wynajmował.

Sprawdził wszystko , poza spłuczką.
Zadzwonił raz , że chce kasę za spłuczkę 150zł, bo już kupił nowa i ma paragon, odpowiedziałem,że dostał już ta kase po 10zł miesięcznie.
Twardy był , długo nie odpuszczał.

Koleś był jedyny w swoim rodzaju, kiedyś przy opłatach , jak to pojawił się u mnie , zauważył, że kot zdarł kawałek tapety, koszt 8zł.

Co jakas impreza to go wspominamy he he he.

Nazwisko miał Fack, i ja miałem to na drzwiach przez te 15 miesięcy he he eh

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

THC pisze:
Stanęło na tym(naradzał sie z żoną , ja czekałem na klatce),że on zawiesi numer,ale to kosztuje 20zł miesięcznie, także do dość sporych opłat dolicza "uczciwie" 10zł.Że niby po połowie.

Jak Ci nie pasowało to dlaczego wynajmowałeś ? <br>Dodano po 1 minutach.:<br>
THC pisze:
Przy odbieraniu mieszkania, oczywiście dostał info . o tym na 5 minut przed moim wyjazdem załadowanym busem , dzień wcześniej jeszcze go zapewniłem ,że na 100% kilka lat będę wynajmował.

Nie wiem kto w tej historii jest debilem ? Ty czy ten właściciel...

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

nagro pisze:
THC pisze:

Jak Ci nie pasowało to dlaczego wynajmowałeś ?

Sytuacja życiowa mnie przycisnęła, także nawet jakby wkręcał sie co niedzielę do mnie na obiad to pewnie na to też bym poszedł.

<br>Dodano po 1 minutach.:<br>
nagro pisze:
THC pisze:
Przy odbieraniu mieszkania, oczywiście dostał info . o tym na 5 minut przed moim wyjazdem załadowanym busem , dzień wcześniej jeszcze go zapewniłem ,że na 100% kilka lat będę wynajmował.

Nie wiem kto w tej historii jest debilem ? Ty czy ten właściciel...

Nie no jasne, miałem go ładnie poinformować itp. zaprosić na pożegnalną herbatkę i sie kulturalnie pożegnać i jeszcze przybić piątkę z lichwiarzem.
Jak wiesz koleszko nie siedziałeś u mnie na tej norce 24h na dobę, nie znałeś faceta i tak na prawdę to nic nie wiesz poza tym co tu napisałem.
Jeśli stajesz po stronie takiego gościa jak tamten, to albo jesteś takim lichwiarzem jak on, albo frajerem , który lubi być robiony na kasę na każdym kroku A kiedy ma okazje pokazać takiemu facetowi,że nie tylko on jest na tej ziemi, to sie po prostu chowa.
Od uwagi na temat tego czy ja jestem debilem, czy facet od którego wynajmowałem chatę, czy może jednak Ty powstrzymam się, ale znam kilku frajerów debili, i nie tylko w Krakowie.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

THC pisze:
Nie no jasne, miałem go ładnie poinformować itp. zaprosić na pożegnalną herbatkę i sie kulturalnie pożegnać i jeszcze przybić piątkę z lichwiarzem.

Kulturalny człowiek pewnie by tak zrobił a nie kłamał w żywe oczy i się jeszcze tym chwalił.

THC pisze:
Jak wiesz koleszko nie siedziałeś u mnie na tej norce 24h na dobę, nie znałeś faceta i tak na prawdę to nic nie wiesz poza tym co tu napisałem.

Zgadzam się ale z tego co tu napisałeś oceniłem Cię tak jak wcześniej napisałem, jakbyś napisał co innego może moja ocena była by inna.

THC pisze:
Jeśli stajesz po stronie takiego gościa jak tamten, to albo jesteś takim lichwiarzem jak on, albo frajerem , który lubi być robiony na kasę na każdym kroku A kiedy ma okazje pokazać takiemu facetowi,że nie tylko on jest na tej ziemi, to sie po prostu chowa.

Lichwiarzem nie jestem, za frajera też się nie uważam. Za frajerów uważam za to ludzi którzy zapożyczają się u lichwiarzy znając tego konsekwencje a później szukając ratunku.

THC pisze:
Od uwagi na temat tego czy ja jestem debilem, czy facet od którego wynajmowałem chatę, czy może jednak Ty powstrzymam się, ale znam kilku frajerów debili, i nie tylko w Krakowie.

Nie wiem co ma tutaj Kraków do tego, mam to traktować jako groźbę czy jak? Jeśli tak wybacz ale sie nie przestraszyłem.

Koleś postawił swoje warunki, ty je zaakceptowałeś, a jeśli ich nie akceptowałeś to miałeś wolną rękę mogłeś się wyprowadzić. Podejrzewam że koleś nie był instytucją charytatywną i nie wynajmował domu (mieszkania) dla przyjemności tylko dla pieniędzy, czego nie uważam za lichwę. A Ciebie uważam za złodzieja 150 zł (czy tam ile warta była ta spłuczka)

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Dobrze, po Twoich postach to jeszcze chyba zdążę do kościoła, jak nie dziś to jutro na 6 rano.

Masz rację, dużo mi dały Twoje nauki, i od dziś będę już dobrym człowiekiem, i przyrzekam nie rozwalę już żadnej spłuczki , tym bardziej po pijaku.
W ogóle to już nie piję, tyle zła jest po alkoholu.
Też od jutra przesiadam sie na MPK, i te 150zł tygodniowo wydane na paliwo przekaże człowiekowi, który z tak wielkim sercem wynajął mi mieszkanie, i z bardzo dużą kulturą osobista kasował mnie co ,miesiąc 10zł.

Szacun Stary jesteś gość, powaga, a jak juz kupisz sec to wrzuć foty, tylko nie kopiuj ich z www.modeliki.pl :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

treść aukcji na alledrogo:

"Klapa bagażnika samochodu ze zdjęcia itd ... "

i to jest całe ogłoszenie :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 5048999
Robiłem porządek z pocztą i natrafiłem na maila, kiedyś coś przedawałem na allegro:

"Witam jestem zainteresowany plytkom wjwki sposob morzna jom nabyć.Ponadtto interesujom mnie wszystkie tego typu nowinki lubie experymenty jerzeli masz adresy to hentnie je odwiedze."

CHRYSLER SEBRING 2.7 V6 2004r. - ex
JEEP GRAND CHEROKEE LTD 4.7 V8 1999r. - ex

BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY!!!

W124 E220 1995r. - ex
W124 250D 1992r. - ex
W124 200E 1991r. / E220 1994r. - SZCZEPAN - ex

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

THC pisze:
Kiedys wynajmowałem mieszkanie od jednego typa.
...

Ja, a w zasadzie osoba z mojej rodziny, jestesmy z drugiej strony "barykady".
Dla mnie nowy wynajmujacy to od razu informacja, ze "mam" co najmniej jeden miesiac w plecy. Przyjelo sie wsrod wynajmujacych, ze ostatniego miesiaca sie nie placi za wynajem. Ot czlowiek sie pakuje i mowi "do widzenia".

http://www.supermoto.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00