Candy78 pisze:
alarm do w123 to nie takie hop-siup
pierwszy problem to moze byc pneumatyczny centralny z masterem
w drzwich kierowcy - tzn te drzwi nie maja silownika-sprawdz czy jak
otworzysz od pasarzera to sie oblokuje od kierowcy, jesli nie -bedziesz
musial dorobic silownik,albo wogule zamienic pneumatyke na silowniki
elektryczne(samochod wg mnie traci wtedy na uroku)
druga sprawa - domykanie szyb - czy silowniki same przestaja pracowac
gdy szyba dojedzie do konca? bo ja mam 'zdobione' elektryczne szyby
i silowniki dalej sie mecza gdy szyba dojedzie do konca i trzymam przycisk
jak chcesz mam schemat do 123 disel z ksiazki 'sam naprawiam 123 200D' moze bedzie pasowac, tylko to jest taki duzy schemat 3x A4
ps - gratulacje zakupu,podkelp jakies fotki

Dzięki za podpowiedzi. Właśnie zdaje sobie sprawę, że to nie takie proste podłączyć ten alarm, więc próbuje się jak najwięcej dowiedzieć, zanim zacznę rozbierać samochód. Pneumatyki nie wyrzucę, bo działa bez zarzutu. Facet, który mi sprzedawał alarm, powiedział, że jest jakis kabelek elektryczny, który daje sygnal, na resztę instalacji do otwierania i zamykania. ja mu nie wierzyłem, ale się strasznie zarzekał, że tak jest. Mylił się niestety z tego co widzę... Co do szyb, to nie bardzo rozumiem. Szyby mam orginalne, ale jak szyba dojedzie do końca, to kontrolki są nadal przygaśnięte. Czy do takiej instalacji nie da się założyć domykacza szyb??? Czy muszę mieć ten dodatkowy sterownik do centralnego zamka, jeżeli na przykład założe sobie jeden siłownik elektryczny, który będzie wyzwalał resztę pneumatyki. Jak to jest z tymi centralkami alarmowymi, które sobie z tym radzą, od czego to zależy?
dzięki za wszystkie podpowiedzi