MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 9:35 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

nie wysylaj, nie rob z siebie konfidenta, czy to zawisc?
masz swoja godnosc i honor?

kazdy cwaniak ma swe poczucie sumienia i na kadzego moze przyjsc ta kolej, ze zostanie kaleka

wystarczy tylko uswiadamiania takich... nic wiecej

i prosze, nie robcie sie tu wszyscy swieci, nie wybielajcie sie, ze nie stajecie na takich miejscach...

teraz macie szansze uswiadomic siebie i swoich znajomych

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

nie wysylaj, nie rob z siebie konfidenta, czy to zawisc?
masz swoja godnosc i honor?

Konfidenta?! O czym Ty mowisz kolego? Wlasnie przez taka ocene jaka przedstawiles powyzej cwaniaczki maja w dupie cos takiego jak normy spoleczne. Bo tu nie chodzi tylko o parkowanie na miejscu dla niepelnosprawnych. Problem jest szerszy i dotyczy zachowania regol wspolzycia w spoleczenstwie. Jest grupa polglowkow, ktorzy tego nie potrafia. Parkuja na miejscu dla inwalidy, blokuja wyjazdy z garazy, jezdza jak piraci drogowi drastycznie przekraczajac predkosc a swoim stylem jazdy narazaja zdrowie i zycie innych uczestnikow ruchu. Nie wspomne juz o tych co jezdza lekko podchmieleni tylko dlatego, ze nikto kto to zauwazyl nie dzwoni do odpowiednich sluzb.

Taka patologie trzeba pietnowac a nie uwazac, ze jak sie doniesie, to jest to konfidenctwo. Wspolpraca z odpowiednimi sluzbami w celu wyeliminowania patologii to nie wstyd, to obowiazek i moim zdaniem powod, do conajmniej pochwaly. Wlasnie ze wzgledu na to jak pojmowane jest w Polsce "uprzejme donoszenie".

Sam mam na koncie tel do odpowiednich sluzb na goscia, ktory wsiadal do auta z rodzinka, z czterema piwkami pod pacha i mialem podejzenie, ze byl po spozyciu. Zadzwonilem kiedys na 112 bo mignal obok mnie w miescie policyjny radiowoz (nieuprzywilejowany) dogonilem go, jechal ponad 100 km/h, zadzwonilem podalem numer boczny. Ostatnio zadzwonilem na 112 doniesc na kolesia, ktory w dupie mial linie ciagle obok stacji benzynowej, wyprzedzal na pasach i oczywiscie o duzo za szybko jechal. Akurat w tym przypadku zadzwonilem dlatego, bo wiedzialem, ze kilka kilometrow dalej stoi radiowoz i ich ostrzeglem, zeby byli przygotowani. Dyspozytor przy mnie ich powiadomil.
I nazywaj mnie jak chesz, moze byc konfident, moze byc szpicel, frustrat jak wolisz. Ja jestem zupelnie wyluzowany i tylko eliminuje debili z polskich drog.

PS. Nie staje w miejscach wyznaczonych dla inwalidow. Honor mi na to nie pozwala :P

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 4141125
holyfido pisze:
Wspolpraca z odpowiednimi sluzbami w celu wyeliminowania patologii to nie wstyd, to obowiazek i moim zdaniem powod, do conajmniej pochwaly. Wlasnie ze wzgledu na to jak pojmowane jest w Polsce "uprzejme donoszenie".

Holyfido - masz 100% racji! Zgadzam się z każdym słowem Twojej wypowiedzi - a szczególnie z zacytowanym fragmentem.
Czyli tak: jak za ścianą sąsiad leje żonę i dzieci a ja zadzwonię na policję tom konfident, tak? Jak kolesie z sąsiedztwa okradają piwnice a ja zadzwonię z informacją na policę tom konfident, tak? Jak jakaś baba wyprowadza psa wprost do piaskownicy gdzie bawią się dzieci a ja zadzwonię do straży miejskiej tom konfident, tak? Ha, właśnie takie pojmowanie bardzo pozytywnej współpracy ze strażą miejską lub policją uważane jest przez wielu za donosicielstwo. Ja myślę, że tu straszy ciągle duch okresu zaborów, wojen oraz mrocznych czasów komunizmu.

Student

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Student pisze:
ak kolesie z sąsiedztwa okradają piwnice a ja zadzwonię z informacją na policę tom konfident, tak?

Ale jak moją piwnicę kolesie z sąsiedztwa okradną, to mam pretensję do wszystkich, którzy to widzieli i nie zareagowali i użalam się nad znieczulicą w naszym kraju.

holyfido pisze:
Parkuja na miejscu dla inwalidy

którym załóżmy ja jestem,

holyfido pisze:
blokuja wyjazdy z garazy

również mojego

holyfido pisze:
jezdza jak piraci drogowi drastycznie przekraczajac predkosc a swoim stylem jazdy narazaja zdrowie i zycie innych uczestnikow ruchu.

czyli moje również

Nilovitz pisze:
kazdy cwaniak ma swe poczucie sumienia

Niestety - bardzo się mylisz.

Nilovitz pisze:
i na kadzego moze przyjsc ta kolej, ze zostanie kaleka

Wcale mu tego nie życzę, bo okaże się, że to ja będę musiał pracować na jego rentę.

Nilovitz pisze:
wystarczy tylko uswiadamiania takich...

Pobożne życzenia. Naprawdę wierzysz w to?

Nilovitz pisze:
i prosze, nie robcie sie tu wszyscy swieci, nie wybielajcie sie, ze nie stajecie na takich miejscach...

Na początku tego wątku napisałem, że wcześniej nie zauważałem problemu i standardowo parkowałem na tych miejscach. Od kiedy dostałem za to mandat - robiłem to sporadycznie. Od kiedy ruszyła akcja w mediach - jeszcze rzadziej. Od kiedy wystartowałem z tym wątkiem - No, teraz, to byłbym hipokrytą, gdybym zaparkował choćby na 10 sekund na takim miejscu, a hipokryzja, to jest jedna z tych rzeczy, których nienawidzę najbardziej, więc po prostu nie mogę tak postąpić.

Cytuj:
teraz macie szansze uswiadomic siebie i swoich znajomych

Ja zostałem uświadomiony, a moich znajomych - właśnie uświadamiam [zlosnik]

Zostałem donosicielem, konfidentem, utraciłem swój honor i godność i uprzejmie doniosłem. JESTEM Z TEGO DUMNY.
Nie mogę tu tylko dopasować tej zawiści: o co miał bym być zawistny?

MERCEDES-BENZ A 160 CDI 2005r. Jeszcze nie mój.
Mercedes W123 240D 1979r. - do sprzedaży jako dawca.
VW GOLF 1,6 LPG AUTOMAT 3D 1990r. -"CZARNY LOTNIK" - Sprzedany.

Tytuł:
wiarus senior

SB ! :lol:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6

Strefa czasowa UTC+02:00