Student pisze:
ak kolesie z sąsiedztwa okradają piwnice a ja zadzwonię z informacją na policę tom konfident, tak?
Ale jak moją piwnicę kolesie z sąsiedztwa okradną, to mam pretensję do wszystkich, którzy to widzieli i nie zareagowali i użalam się nad znieczulicą w naszym kraju.
holyfido pisze:
Parkuja na miejscu dla inwalidy
którym załóżmy ja jestem,
holyfido pisze:
blokuja wyjazdy z garazy
również mojego
holyfido pisze:
jezdza jak piraci drogowi drastycznie przekraczajac predkosc a swoim stylem jazdy narazaja zdrowie i zycie innych uczestnikow ruchu.
czyli moje również
Nilovitz pisze:
kazdy cwaniak ma swe poczucie sumienia
Niestety - bardzo się mylisz.
Nilovitz pisze:
i na kadzego moze przyjsc ta kolej, ze zostanie kaleka
Wcale mu tego nie życzę, bo okaże się, że to ja będę musiał pracować na jego rentę.
Nilovitz pisze:
wystarczy tylko uswiadamiania takich...
Pobożne życzenia. Naprawdę wierzysz w to?
Nilovitz pisze:
i prosze, nie robcie sie tu wszyscy swieci, nie wybielajcie sie, ze nie stajecie na takich miejscach...
Na początku tego wątku napisałem, że wcześniej nie zauważałem problemu i standardowo parkowałem na tych miejscach. Od kiedy dostałem za to mandat - robiłem to sporadycznie. Od kiedy ruszyła akcja w mediach - jeszcze rzadziej. Od kiedy wystartowałem z tym wątkiem - No, teraz, to byłbym hipokrytą, gdybym zaparkował choćby na 10 sekund na takim miejscu, a hipokryzja, to jest jedna z tych rzeczy, których nienawidzę najbardziej, więc po prostu nie mogę tak postąpić.
Cytuj:
teraz macie szansze uswiadomic siebie i swoich znajomych
Ja zostałem uświadomiony, a moich znajomych - właśnie uświadamiam
Zostałem donosicielem, konfidentem, utraciłem swój honor i godność i uprzejmie doniosłem. JESTEM Z TEGO DUMNY.
Nie mogę tu tylko dopasować tej zawiści: o co miał bym być zawistny?