MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 7:19 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

ok mądrale :)

jestem zdrowy chłop i nie mam statusu niepełnosprawnego, nie mam grupy inwalidzkiej,itp.

Gram czasami w kosza, skręciłem nogę tak, że mam usztywnioną. Czodzę z kulą, jeżdze automatem. Parkuję na takim miejscu dla inwalidy i ide na zakupy. Co wtedy? Będę miał oblane auto farbą? Dostane po nosie od innych kalek? Czy może mandat od gorliwego policmajstra?!

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Martini w odpowiedzi na Twoje jakze zaczepne :) pytanie podam Ci przyklad:
Zapalila mi sie kiedys kontrolka oleju jeszcze w starym silniku w kombiaku, poczulem ze jedzie jakby z wiekszym oporem, wiec ze strachu przed zatarciem zjechalem na jedyne dostepne pobocze. Jako ze byl tam zakaz zatrzymywania, wlaczylem awaryjne, trojkat na szybe, maska w gore i jazda... Znikad pojawila sie straz wiejska i bez zbednych dyskusji dowalila mi mandat. Grodzki mnie udupil, kolejne odwolanie tez nie dalo rezultatu. Mialem dokladne fotki auta na poboczu, opis sytuacji, inne pojazdy zaparkowane na poboczu, ktore nie dostaly dziwnym trafem mandatu (pozniej sie dowiedzialem ze to nieoznakowane pojazdy policyjne..), dokladny i zrozumialy opis sytuacji oraz zeznania swiadka. Po prawie roku walki dalem sobie spokoj, bo robili ze mnie w sadzie durnia.
A wiec. Jak skrecisz noge, urwie Ci reke, a nosem wyleci Ci watroba, to nie wolno Ci stanac nieoznakowanym odpowiednia plakietka autem na miejscu dla niepelnosprytnych, bo wladza ludowa i tak tego nie zaakceptuje. Shit happens..
A tobie zycze skutecznej rehabilitacji i szybkiego powrotu do pelnej sprawnosci :)
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus senior

misiak123 pisze:
dysleksja to bzduraaaa ...

dysleksja to debilizm, nie mniejszy niz ten, ktory ja przedstawiam [zlosnik]

Borys pisze:
Mialem dokladne fotki auta na poboczu

musisz postarac sie pobrac nazwe i model aparatu od kol. agaj666, bo aparat tego uz. spelnia normy policyjne [zlosnik]

Borys: urzekła mnie twoja historia. zamiast zapłacic te 50zl mandatu to ty wolisz tracic czas szlajac sie po sadach. a te 50zl to bys odrobil w 30 minut, a pomysl ile zeszlo czasu i stresu na sadystyczne zachowanie sie w stylu "bo ja mam racje"

a kol. student mowi do mnie takim jezykiem, ze nic do mnie nie dociera. ja byc prosty chlopak ze wsi. ja nie rozumiec. ja tyc prostak. Tylko sie zastanawiam, czy wogole to przeczytalem co napisales...

Tytuł:
wiarus junior

Nilovitz pisze:
agaj666 pisze:
Ja robie takim prostakom fotki i wysyłam na policje:)...

*(kalek,niepełnosprawnych,sprawnych inaczej,z ograniczoną mozliwościa ruchową)

buahahahaha... rozbawiles mnie na calego...

otoz takie fotki to mozesz sobie w buty wlozyc... tylko takie fotki, ktore policja robi, lub straz gminna sa uznawane przez sady... (sa tez wyjatki)

nieprawda.wiem,że parę osób dostało mniejszy lub wiekszy mandat,bo to naruszenie przepisów,a na to są paragrafy:)
jak np zadzwonisz z samochodu i podasz numer rej pirata drogowego to zostanie on wezwany i stosownie ukarany.zdjęcia prywatne są rownież dowodem w sprawie i to niekoniecznie od oficjalnych przedstawicieli tzw wymiaru sprawiedliwości

a kapusiowstwo to inna sprawa, co innego jak nakapujesz pijanego.. zgadzam sie

rozumiem.:) pijak ważniejszy od inwalidy.po co sobie zawracać głowe jakims tam....niepełnosprawnym.

co do kalek, sa roznego rodzaju kalectwa, nawet kalectwo zwiazane z mozgiem...

owszem,typowi tego przedstawiciele staja właśnie na takich miejscach autami bez oznaczeń

otoz, caly czas mowa o chorych mniej trwale lub bardziej, ktorzy maja problemy z poruszaniem sie, zwiazaneze schorzeniami kregoslupa, tudziez konczyn dolnych

co innego jak kaleka nie ma palca i dostaje karte parkingowa dla osoby niepelnosprawnej, czy tez jest chory na serce i nadal jezdzi autem stwarzajac zagrozenie... (wedlug mojej opinii)

nie bardzo rozumiem(kalectwo mojego tzw umysłu tu się uwidacznia).
czy do naklejki trzeba również dodawac fotkę ułomności i orzeczenie komisji lekarskiej?
dostał upoważnienie to ma prawo tam stawać.jak ktoś jest cfaniaczek to niech se kupi takie samo w sklepie i....pierwszy rzuci kamieniem.

takze kaleka to zawsze kaleka...

a jak ktos chce mi dac w morde... za moje mysli to musi sie liczyc z tym, ze lubie oddawac, albo musi za to zaplacic

...rozumiem,że możesz rzucić kamieniem.........

[zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
<br>Dodano po 3 minutach.:<br>
Martini pisze:
ok mądrale :)

jestem zdrowy chłop i nie mam statusu niepełnosprawnego, nie mam grupy inwalidzkiej,itp.

Gram czasami w kosza, skręciłem nogę tak, że mam usztywnioną. Czodzę z kulą, jeżdze automatem. Parkuję na takim miejscu dla inwalidy i ide na zakupy. Co wtedy? Będę miał oblane auto farbą? Dostane po nosie od innych kalek? Czy może mandat od gorliwego policmajstra?!

od dawna wiadomo ,ze najlepszy sport to EUROSPORT:)
i boks,bo ktos musi rządzić pilotem w domu;)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

misiak123 pisze:
dysleksja to bzduraaaa ...

Paraliz, zawal serca, wylew to bzdura...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dysleksja

W124 230E '87
Drink Beer!

Ostatnio zmieniony czw lis 08, 2007 10:23 am przez TReneR, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Dysleksja w internecie to tylko i wylacznie niechlujstwo i lenistwo osob piszacych. Sa dostepne narzedzia, ktore potrafia skorygowac te "chorobe",
ale jakos dziwnie niechetnie osoby z dysleksja korzystaja z tych narzedzi.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Oj chłopaki... temat o parkowaniu na miejscach dla osób niepełnosprawnych, a gadka się toczy w najlepsze o dysleksji... :roll:

Ex: 85' Oldsmobile Delta 88 Royale Brougham V8 307ci
Ex: W123 240D 84' 459 maroonbraun
Ex: 86' Chevy Caprice Wagon 5,0 V8 - moja pierwsza miłość...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

holyfido pisze:
Dysleksja w internecie to tylko i wylacznie niechlujstwo i lenistwo osob piszacych. Sa dostepne narzedzia, ktore potrafia skorygowac te "chorobe",
ale jakos dziwnie niechetnie osoby z dysleksja korzystaja z tych narzedzi.

Mozna tez sobie zainstlowac polskie fonty i pisac z ogonkami - to tez lenistwo i niechlujstwo piszacych :-)

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

wszytkim tu obecnym z całego serca dziękuję za słowa otuchy i życzenia powrotu do zdrowia, ale przedstawiona wyżej przeze mnie sytuacja była fikcyjna i wydarzenia w niej opisane znajdują się jedynie na forum i mojej wybujałej wyobraźni. Służyło to za przykładową sytuację do której miałem niejasności, za to które Wy drodzy forumowicze rozwialiście.

Z pozdrowieniami dla rencistów, inwalidów, emerytów, nie zapominając o zdrowych w kwiecie wieku.

ex MB W124 250D '85 manual w stanie dobrym plus plus (astral silver metalic)

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Martini pisze:

Dura lex sed lex - nie masz statusu inwalidy, a tylko kontuzjowanego.

Ja dojeżdżając do miejsca dla inwalidy zadaję sobie pytanie,

"Czy naprawdę chciałbyś być na naszym miejscu”,

- a że mój ojciec był inwalidą I grupy to mieliśmy taką naklejkę co dawała nam prawo stawać nawet na zakazach, leżała sobie ona w schowku i nigdy jej nie wyjmowaliśmy bo ojciec mówił, że do póki może się poruszać nie będzie wszystkim opowiadał że jest chory, a jak nie będzie już mógł łazić to i tak nie będzie potrzebna :) - jadę sobie dalej i szukam wolnego miejsca, choćbym miał nie wiem jak daleko iść.
Cieszę się, że mogę łazić i poruszać się sprawnie i staram się z tego korzystać na każdym kroku, czego i Wam z całego serca życzę

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

to tez lenistwo i niechlujstwo piszacych

Nie, to nie niechlujstwo i lenistwo.

MB 123 230E, ASB i gaz 82 - dawca

Audi 100 2,3, ASB i gaz 91.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

drwalu pisze:
Borys: urzekła mnie twoja historia. zamiast zapłacic te 50zl mandatu to ty wolisz tracic czas szlajac sie po sadach. a te 50zl to bys odrobil w 30 minut, a pomysl ile zeszlo czasu i stresu na sadystyczne zachowanie sie w stylu "bo ja mam racje"

No wlasnie.. Po prawie roku to do mnie dotarlo. A sprawa toczyla sie o glupie 100zl... skonczylo sie na 150.. Teraz mam nauczke, ze nie warto. Przyjac mandat z usmiechem, a za rogiem po cichu rozbic reflektory radiowozu strazy wiejskiej. I bedzie po rowno, hejjj.. (coby byla rownowaga w przyrodzie)
:)
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych, chyba kto sie wkurzył

Obrazek

w123 230c 1978

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

holyfido pisze:
Dysleksja w internecie to tylko i wylacznie niechlujstwo i lenistwo osob piszacych

Nie tylko w internecie ... pracuje w szkole i znam przpadki dyslektyków którzy się z tego wyleczyli [totalszok] . Dla mnie jakiś procent dyslektyków to nic innego jak symulanci, wyszedł na jak nawet przypadek kiedy to nikt inny tyko rodzice "załatwili" desleksje swojemu dziecku.
Tak jest ...

Ostatnie zdjęcie wymiata [zlosnik] wszystko na temat

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Borys pisze:
za rogiem po cichu rozbic reflektory radiowozu strazy wiejskiej. I bedzie po rowno, hejjj

No czy ja wiem?? Raczej dwa zero dla nich. Raz zapłacisz mandat, a dwa - z Twoich i nie tylko podatków sfinansują im naprawę auta. To tak trochę nie na główny temat dygresja.

MB W201 190E 2.0 KAT 1992 r.
Nissan 350z '08 (480KM TT)
Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
2oo: Honda CBR 1000RR '08
Aprilia RSV4

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00