MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 9:52 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: mohery
swój chłop
Awatar użytkownika

Dziś omal nie zabiłbym moherowej beretki ... w ciągu błyskawicznych wydarzeń zagrożenie dla niej malało aż skończyło się tylko opierd***m.

Jadę sobie w mieście drogą główną, średnia szerokość. Wyprzedzam busa (jechał ze 30 km/h) i osiągam prędkość pi razy drzwi 60km/h ... i jestem już na prostej, trzymam prędkość... W oddali widzę babinkę niewysoką taką - była na poboczy lewego pasa. Nagle patrzę a ta krok w tył, krok w przód i tak skacze!

Odruchowo na hamulce - miałem do niej około 150m niby sporo, nawierzchnia wilgotna, temperatura też nie wesoła a ja jeszcze mam letnie opony...

Koła zablokowały się i zaczął się saneczkowy ślizg... na lewym pasie auta, więc albo babcia albo drzewka i lampy po prawej..... to ci wybór ....

Zacząłem ostro kręcić kołem w prawo - trzymając hamulce, lekko popuszczając i wciskając .... taka mała droga na hamowanie a tyle udało mi się zrobić ... Mesiek zaczął się obracać bokiem ale nie było to to czego chciałem - wyszedł na skies ... ona już była na prawej stronie ... jeb**na sprinterka .... i już powoli sunąc na zablokowanych kołach patrzę a jej dupa ustawiła się centralnie na moim emblemacie .... nie mogłem na to pozwolić!

Co jak jak co... ale emblematu nie dam strącić jakiemuś moherowi, puściłem koła, na gaz i w prawo ... wylądowałam obok niej.

Jak tylko auto stanęło szybko rozejrzałem się w lusterkach obok mnie wylądował ten bus co go wyprzedzałem ... niewiele brakowało żeby mnie popchnął.

Jak już byłem pewny że wszystko gra, wjechałem między te drzewka i poleciałem za babcią - dorwałem karakana i takiego opier**lu to jeszcze chyba w życiu nie słyszała - przestałem jak po chwili wydało mi się że dostanie zawału ... ;)

Morał z tej historii taki... że jadę zmienić opony na zimowe! Już najwyższa pora.

Honda VT 1100 SHADOW
Ex: MB W123 300 d '79
Ex: BMW E32 735i '87
Ex: Honda VF 750 F

Ostatnio zmieniony wt lis 06, 2007 4:03 pm przez amatox, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Hehe historia trzyma w napieciu....

...ale uwazaj bo za chwile znowu zacznie sie dyskusja o wpływie fazy ksieżyca, roku w kalendarzu chinskim i przepowiedni Nostradamusa na skutecznosc hamowania i predkosci z jakimi nalezy sie poruszac po polskich drogach....

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

zebda pisze:
predkosci z jakimi nalezy sie poruszac po polskich drogach

spoko, jestem przygotowany [zlosnik]
nie mam w zwyczaju pędzić po mieście - po za miastem to co innego, w mieście zwykle też nie wyprzedzam, bo i tak co rusz to skrzyżowanie czy światła. Ten gość jednak jechał zbyt wolno, może gadał przez telefon. później przyspieszył, a po wyprzedzeniu go już byłem dobry kawałek, gdy dojrzałem babinkę...

BMW E32 750iA '91 magia V12 8)

Ford Fiesta 1.3 [LPG] (do pracy)

Honda VT 1100 SHADOW

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ja pierdacze! Ale akcja [zlosnik]
U mnie w A już zimówki są środy [zlosnikz]

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

najpierwej niech pieniacze i awanturnicze elementy sprawdza jak sie pisze poprawnie MOHER

wstydu sobie oszczedzcie

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Nilovitz - co racja to racja... przyznaje - koryguję
ale i Tobie pozwolę sobie zwrócić uwagę

Wy się waszmość wszędzie czepiacie w każdym jednym wątku [zlosnik]

Honda VT 1100 SHADOW

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

widac taka moja powinnosc !!!
amen !

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

no i kto tu teraz wychodzi na pieniacza i awanturnika?
Chcesz być fajny? czy startujesz w konkursie na moderatora?

Honda VT 1100 SHADOW

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Nilovitz, jak chcesz kogoś uczyć poprawnej polszczyzny to używaj waść polskich znaków i dowiedz się co to jest wielka litera na początku zdania.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bedzie OFFTOPIC... trudno, robie to umyslnie, poprosze o nagane jesli bedzie to sluszne.
Szanowni Koledzy Forumowicze!
Po dlugim niebycie i braku aktywnosci na Forum stwierdzilem ze cos sie chyba na gorsze zmienia. Wystarczy przeczytac kilka-kilkanascie nowych watkow w dziale HP i czlowiek dochodzi do wniosku ze nie macie Szanowni Koledzy niczego madrego do powiedzenia. Co chwila jeden drugiego opieprza za to ze pisze o glupotach, o chinskich felgach (co nie przystoi zapewne nawet HP Forum MB) itd, inny czepia sie gramatyki (poniekad bardzo slusznie, ale w kazdej dziedzinie powinien byc umiar), odzywki typu oko za oko sa widze tutaj na porzadku dziennym. Nie wierze ze wiekszosc z Was jest nastolatkami, ktorym takie zachowanie bezgranicznie sie jeszcze wybacza. Watek pt. Opony bieznikowane stal sie niejako apogeum mojego dzisiejszego zdegustowania. Nie chodzi mi tu oczywiscie o sam temat i poruszony problem, ale o Wasze, drodzy Forumowicze odpowiedzi, przytyki, wytyki, zlosliwosci.. Na 3 strony watku konkretnych i konstruktywnych, a w kazdym razie pomocnych odpowiedzi bylo moze kilka, reszta to smietnikowy belkot.
Smutne to troche, bo jest to najlepsze Forum w jakim bralem i biore udzial na internecie, a jego uzytkownicy szczegolnie pozyskali moja ogromna sympatie (bez wyjatkow), nawet jesli byly jakies kasliwe uwagi kiedykolwiek. Forum przesiakniete pasja do MB, wiedza, fachowoscia, zyczliwoscia i KULTURA !!! Takie bylo i takie, zyczylbym sobie, zeby pozostalo, nad czym od kiedy pamietam dosc skutecznie czuwali Moderatorzy i Administratorzy!
Szanowni Koledzy (Kolezanki i Koledzy)!!!
Szanujcie innych, zeby i Was szanowali.
Pozdrawiam,
Borys

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Borys....

Sprawa polega na tym, że jak ktoś wyskoczy z pytaniem "fachowym" to dostaje w zamian 2 posty z poprawą błędów ort i jeden post informujący o opcji 'szukaj'. Jako że Mercedes autem nadmiernie usterkowym nie jest, a na forum o czymś pisać trzeba, więc plotą sobie ludzie wątki typu: "dziś więcej razy skręciłem w lewo niż w prawo". Mam na to radę, jak widze głupawy tytuł wątku, to nawet nie zaglądam. Bo albo będą sobie chłopaki dogryzać, albo pisać bzdury właśnie jak to ktoś wracał do domu i widział ducha. Tego nie zablokujesz, wiele osób widze, że żyje tym co się dzieje na forum, a jak się nic nie dzieje to na siłe są robione tematy. Jeden minus tego wszystkiego, to dokopanie się do użytecznych informacji. Tylko nie piszcie mi, że mam wówczas sobie kliknąć opcję SZUKAJ, bo szczerze Wam powiem, funkcje tej opcji i jej "inteligencja" abby szybko złapać szukany temat jest na poziomie morza... ale wiem, wiem, taki silnik tego forum i tak zostanie.

pozdrawiam!

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Masz racje. Tyle ze w sumie po to na chyba kazdym forum jest zrobiony dzial o wszystkim i o niczym, czyli taki HP, zeby wlasnie ludziska mogly popierniczyc o dupie maryni. Problem sie pojawia jednak, ze w przypadku tych bardziej jak i mniej fachowych pytan/odpowiedzi pojawiaja sie dziesiatki watkow "domoroslych moderatorow", tak jak pisales, poprawiaczy bledow, przypominaczy o szukajce, czy innych mniej lub bardziej nadgorliwych. Wiesz, ja nie mowie, ze jedynie slusznym jest suche przestrzeganie regulaminu i samodyscyplina na poziomie kadry Hitlerjugend, ale luuudzie.. nie dajmy sie zwariowac. Niektore posty czyta sie z zaciekawieniem, niektore sa zrodlem rozrywki, informacji bardziej lub mniej przydatnych, czasem ktos cos powtorzy (tego sie uniknac nie da, ale tez chyba nie ma sensu na HP tego w czambuł tępić), czasem ktos cos pod wplywem chwili palnie, itd.. Kazdy ma prawo do swojego zdania zwlaszcza w miejscach sygnowanych HP, ale bez przesady. Nie dajmy sie zwariowac. Przypomina mi to czasem fale eteru CB-radia. Na trasie poza typowymi pytaniami o droge przewaznie slychac czyjes dwa-trzy zdania, bo sie gosc zapedzil w monologu, a za chwile stos komentarzy zjebujących go za rozmowe nie na temat kanału #19, pozniej nastepuje wzajemne odgrazanie sie pt "na swiatlach cie g.. dopadne i masz wp...", wyzwiska itd.. Zanim sie obejrzymy to szacowne Forum stanie sie podobnym smietnikiem, a szkoda by bylo. Moze nie ma sensu, ze o tym pisze, bo pewnie i tak wiele osob nie zauwaza problemu (ponad 30 osob obejrzalo watek a tylko Ty odpowiedziales na moj apel :) ).
Cos w tym jednak jest.
Moim zdaniem problem nie lezy w technicznych mozliwosciach silnika forum, w takiej czy innej liczbie działów forum, czy braku blokad tekstów uwazanych za glupawe. Problem lezy w nas samych i od nas tylko zalezy czy bedziemy chcieli sobie na wzajem umilic pobyt na Forum. :-)
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wiesz co, powiem Ci tyle że jestem tu odrobinę dłużej i wcale nie uważam by było gorzej, nawet w pewnym sensie sie troszkę zmieniło na lepsze, aczkolwiek moderatorów brak, brakuje kogoś kto utemperuje niektórych.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
Xytras pisze:
kto utemperuje niektórych.

Nazwiska, adresy, pseudonimy !

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Dzis do Ciebie przyjsc nie moge.... CBA :-)

W124 230E '87
Drink Beer!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00