MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 6:40 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

Witam wszystkich. Potrzebuje opinii i porad osob z okolic Krakowa badz tez samego Krakowa.

Jutro wybieram sie w gory, a ostatnie info od swoich znajomych z KR mialem ponad tydzien temu i podobno nieciekawie wyglada przejazd przez centrum. Mialem Kolege Morfeusza na zlocie zapytac, ale widac byly wazniejsze sprawy [zlosnik] Takze jakby mogl mi ktos pomoc, to bede bardzo wdzieczny, do 23 jeszcze bede czytal forum ;)

Dla wyjasnienia, jade z Lublina droga nr 79. Kombinowalem, zeby wyciac Krakow przez Niepolomice i pozniej przez Dobczyce na Myslenice albo prosto na Wieliczke, ale jesli Krakow jest w miare przejezdny, to wolalbym nie kombinowac. Z gory dzieki za wszelkie sugestie.

No i oczywiscie gdyby ktos z okolic Zakopanego czy nawet Krakowa bylby chetny na jakies piwko, to zostawiam swoj nr 607 641 882 ;) Ja bede stacjonowal w Bukowinie Tatrzanskiej, ale miejsce spotkania do dogadania.

Pozdrawiam

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Beet, jeżeli potrzebujesz wjechac na Zakopianke to nie ma najmniejszego sensu walić do centrum. Jedziesz na Niepołomice, potem mozesz prtzez wieliczke ( raczej jej obwodnicę) i na obwodnice Krakowa. Po 5minutach masz zjazd na Zakopiankę i cały krakowski bajzel zostawiasz bokiem i za plecami.:D
Jak coś to tyrkaj smiało na 501 95 00 88.
P.S.
O ktorej planujesz byc w Krakowie?

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Zawsze jechalismy przez centrum, raz jakos boczkiem przez Nowa Hute, ale srednio to pamietam :) A co do samej Wieliczki, to nie ma zadnych utrudnien itp? Osobiscie bardzo chetnie bym wycial Krakow, chociaz jest to piekne miasto, ale po prostu wole nie naduzywac goscinnosci jak bede co raz zmienial pasy ruchu ;)

Z Lublina wyjezdzam ok. 7-30, mysle ze kolo 12 dojade, moze ciut pozniej jak dziewczyna bedzie potrzebowala wiecej postojow ;) Telefon sobie zapisalem, ale raczej juz nie bede kombinowal, tylko pojade tak jak zasugerowalas, o ile ta cala Wieliczka, to nie problem ( z gory uprzedzam , ze tamtedy nie jezdzilem). No i zapraszam na piwko gdzies w okolicy, o ile reflektujesz :) Bede conajmniej do srody.

Dzieki i pozdrawiam

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jeżeli faktycznie interesuje Cie Zakopianka to nie masz innej opcj jak wjazd przez Niepołomice. Stamtąd masz do wyboru:1. przez Nowa Hutę ale szybciej nie będzie bo troche kręcenia i złapią cie przejazdy kolejowe na Półłanki i targowisko na Rybitwach. Lepiej z Niepołomic lecieć na obwodnice Wieliczki i w chwile potem smigac jusz obwodnicą do Zakopianki. Do Krakowa nawet nie wjedziesz i omijasz wszystko bokiem. To moje strony i mam tu wszystko obsikane. [zlosnik]
Jestem jutro w chaupie cały czas, jak macie ochote na jakieś krótkie spięcie to dzwońcie. [zlosnikz]

210 000 km

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Tak jak Croolick napisał: olej centrum. We wtorek (w tygodniu) koło południa to starta ponad godziny!
Z "Wiślanki" zjedź w NOWYM BRZESKU w lewo zaraz za rynkiem i kierujesz się na wąski most na Wiśle. Za nim na drogę nr 964 na NIEPOŁOMICE.
W NIEPOŁOMICACH dojedziesz do RONDA. Na nim skręcasz w prawo dalej droga nr 964 na WIELICZKĘ. Przecinasz obwodnicę i trzymasz się drogi 964. Za niecały kilometr będzie skrzyżowanie z trójkątną wysepką, na nim skręcasz w lewo (zaraz za tym są światła (jedyne w w Wieliczce ;) nie licząc tych na obwodnicy)), jest na nim drogowskaz na DOBCZYCE (droga 964) i chyba na Łapanów (droga 966). Za około 500 metrów za tymi światłami jest następne skrzyżowanie! Droga główna idzie w lewo na Łapanów (966) a na DOBCZYCE jest skosem w prawo. jest drogowskaz na DOBCZYCE 964.
W Dobczycach na rondzie skręcasz w lewo do centrum. Przejeżdżasz centrum i kierujesz się na WIŚNIOWĄ, KASINĘ i MSZANĘ. Z MSZANY na RABKĘ. W RABCE wjeżdżasz na ZAKOPIANKĘ i tym sposobem omijasz najgorsza bo remontowaną cząść Zakopianki.
Przez Centrum Rabki też się teraz przejeżdża.
Ja tak jeżdżę do Zakopanego od zawsze [zlosnik] i to jest najlepsza i najbliższa droga.
POWODZENIA!!
Zamieszczam mapki dla ułatwienia ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Oczywiście droga zaproponowana przez Croolicka jest prostsza, ale dłuższa i musisz jechać całą "zapiekanką". 8) 8) 8)
Mam nadzieję, że jeśli zdecydujesz się na moją drogę to się nie pogubisz [zlosnik]

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Dzieki Croolick i broneq za info. Chyba jednak pojade przez Wieliczke (czy tam obwodnice), bo tamta droge znam, a przez wioski, to sie jeszcze zdaze najezdzic, ale dzieki za sugestie ;) Tymbardziej, ze w sumie sam musze miec orientacje w terenie, bo jak dziewczyna spojrzy na mape, to jeszcze dojade do Bielska-Bialej [zlosnik] . Jutro raczej nie bede mial dluzszych przestojow, ale dzieki Croolick za propozycje, jak bede wracal to sie moze jakos ustawimy ;) Chyba, ze na weekend ktos sie wybiera do Zakopca czy okolic, to zapraszam ;)

Jeszcze raz wielkie dzieki.

Pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00