Ale gwiazdek ma mało, bo nie ma poduszek bocznych, na kolana i do spania. Nie ma światełek i alarmów przypominających o konieczności włączenia silnika przed jadą i wyłączenia go po jej zakończeniu.
Ja chciałbym zobaczyć crash test W123/W124 kontra Yaris czy Megane przy 60 km i zderzeniu czołowym obu aut.
Oczywiście pewnie Toyota czy Renault w życiu by nie opublikowały takiego teściku. A ludzie głupiutcy kupią Yarisa bo to przecież super bezpieczna Fura. 5 gwiazdek ma - więcej niż niektóre Volvo czy inne tam Mercedesy.
Swojego czasu oglądałem wypadek nieopodal mojego domu. Ulicą z pierwszeństwem jechał sobie W123/2,4D (w środku 2 facetów)- jakieś 60-80km/h. Z boku jechało Renault 21 Nevada (kierowała kobitka). Kobitka wymusiła pierwszeństwo (nie zatrzymała się na STOPie) i z całym impetem przywaliła w mercedesa (jechała może 40 może 50 km/h). Mercedes dostał potężnego strzała w drzwi od strony kierowcy, które się wgięły (ale bez szału

- dokładnie jak na tym teściku ) - mercedesa obróciło i znalazł się w rowie. Dwóch facetów wyszło z auta, poczekało na lawetę, a policjanci odwieźli ich do pracy (górnicy - jechali na 2 zmianę). W renault silnik w kabinie, kobieta w szpitalu, auto na złom (choć może ktoś je wyklepał i wystawił zgodnie ze zwyczajem jako niebite i mało jeżdżone)..