azamat pisze:
co Ty sugerujesz? widze ze wystepuja problemy z czytaniem ze zrozumieniem, do tego jeszcze wieksze problemy z uswiadomieniem sobie co to jest demokracja, wolnosc i prawo.
Umiem czytać ze zrozumieniem, a na dodatek umiem czytać między wierszami.
Co to jest demokracja?
Pomijając wszelkie inne aspekty, czy terroryzowanie większości przez mniejszość jest demokratyczne??
Demokracja - władza ludu, taki sobie system wybraliśmy i takie a nie inne są w nim zasady. Więc gdy słyszę psioczenie na to że wygrała ta a nie inna formacja i jest to zagrożenie demokracji to się zastanawiam w jakim my właściwie ustroju żyjemy...
To że coś jest zapisane w Konstytucji nie znaczy że muszę się z tym zgadzać (choć oczywiście się stosuję), prawidła demokracji dają mi prawo i możliwość zgromadzenia odpowiedzniej większości i zmiany nawet Konstytucji.
Bojkotować sobie można wszystko, nikt tego nikomu nie zabrania, ale trzeba się liczyć z konsekwencjami. Jeśli nie zatankuję 26-go to będe musiał następnego dnia odstać swoje w kolejce co zapewne skwapliwie wykorzystają stacje paliwowe podnosząc ceny.
Jeśli będe bojkotował podatki to zapuka do mnie komornik itp. itd.
Dla mnie ta akcja to jakaś bezsensowna pokazówka, która nic nie zmieni, ale w środku sezonu ogórkowego gazety muszą o czymś pisać, a to jest doskonały powód żeby pobiadolić jak to w tym kraju jest źle i niedobrze.
azamat pisze:
Milicjanta Zbyszka, albo jakiegos innego komunistycznego storza porzadku i jedynie slusznej wladzy
A mnie wkurza że np. z brudnego żula, który wyzywa wszystkich dookoła robi się obrońcę demokracji, ponadto całkowicie zgodny z prawem wyrok skazujacy go okrzykuje się mianem łamania wolności słowa.
Taką mamy demokrację, jakich jej obrońców.
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj