MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 4:02 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam
Ludzie, zauważcie pasje Żelusia, ten chłopak po prostu kocha mercedesy.
Co w tym złego ? Często jest na forum związanym ściśle z mercedes bo tylko takie samochody podobają mu się. Każdy człowiek związany w jakikolwiek sposób z ukochaną marką jest dla niego przyjacielem. Jednak Żeluś nie dla wszystkich jest postrzegany jak przyjaciel.
Być może zbyt często próbuje pomagac, to jednak nie jest wadą tylko zaletą, w przyszłości będzie wszystko wiedział o mercedesach, bo chłopak chłonie wiedzę jak gąbka. :lol: 8)
Żeluś ma 14 lat. Kto z was w tym wieku myślał w taki sposób jak On ?

Żeluś trzymaj się i nie opuszczaj forum.
życzę Ci takiego mercedesa

Obrazek

pozdrawiam wszystkich

Tytuł:
swój chłop

Żeluś, zrobiles ankiete, przemyslales sprawy, podjales meskie zobowiazanie co do swojego postepowania. Zwracam uwage na "meskie", bo to wazne wsrod dojrzalych (wedle metryki [zlosnik] ) ludzi.

I nie patrz na to, ze tu w tym wątku duzo pochlebnych opinii sie pojawilo - zauważ, ze po ich przeczytaniu zrezygnowales ze wszystkiego co sobie i uzytkownikom forum obiecales. Masz 14 lat i duzo z tego co ludzie tu napisali wyglada jak klepanie po ramieniu i glaskanie po glowie - to nie jest traktowanie na równi z dorosłymi, chcesz tego?.
Jestes jeszcze mlody i nie ma co ukrywac, ze dzieci sa piekne i kazdy sie nimi zachwyca dopoki nie staja sie "duże". Mowie to po to, zebys w wieku 17 czy 18 lat nie mial sobie nic do zarzucenia kiedy spojrzysz na wszystkie swoje obecne wpisy, zwlaszcza ze jak osiagniesz taki wiek to "okres ochronny" sie skonczy i wtedy dopiero bedzie dla ciebie zle. Teraz to mały pikuś, a ludzie delikatnie daja ci wskazówki, które niestety nie bardzo sobie bierzesz do serca.

Cenie ciebie i twoja inteligencje. I apeluje do twojej inteligencji, zebys przemyslal dobre i zle rzeczy, ktore ludzie do ciebie mowia i wypracował sobie jakis wzor do nasladowania i trzymal sie go.

Piszac to wszystko potraktowalem cie bez pobłażliwości, po dorosłemu. Chciałbym żebyś znał wartość tego, bo nie kazdy sie tak przy tobie (dla ciebie) zachowa.

E280 T
450SLC 5.0
dawniej: W115 200D '72 - Boluś, W115 '70 - No Name, W116 '76 - No Name, oraz rozne 123

Automatom mówię NIE
Śląsk, Gliwice

Tytuł:
wiarus junior

Tawariszcz124 pisze:
~Miki01 Z jednej strony to co piszesz wydaje mi sie w 100% słuszne, z drugiej strony ciężko jest przejść koło problemu i udać, że sie go nie widzi .. Żeluś jest młody to fakt.. Siedziałem kiedyś na jednym forum gdzie wypowiadał sie 11-latek.. w trakcie jego kariery pamietam bylo wiele wzlotów i upadków tak jak w przypadku Żelusia. Dzieciak pisał bezsensowne posty, odpisywal infantylnie ale z czasem (dodam ze nie były to lata a na dniach) chłopak zaczął bardziej myslec nad tym co pisze az nikt nie mógł mu niczego zarzucić.
Ja sam nie jestem typem który określa się w sposób jednoznaczny - Nie cierpię postów żelusia lub, ze są świetne. Czasami az miło jest odświeżyć forum i zobaczyć z uśmiechem na twarzy Żelusia który przekroczył wszelkie granice ustanawiajac nowe rekordy świata w szybkim pisaniu postów. Z drugiej strony czytanie postów typu "Witam Pozdrawiam" nie wnosi ze sobą niczego i do tego należałoby sie przyczepić..
Bo powitanie niczego nie wnosi poza....powitaniem.Rozumiem,ze ty sie tylko raz w życiu witasz z nowmi ludźmi,a potem ich kompletnie olewasz.No ,bo "Witam Pozdrawiam" nic nie wnosi....
Śmieszne jest tez zachowanie typu "jezeli mnie nie lubicie to sobie ide".. jest jakiś problem to trzeba go rozwiązać a nie obrażać sie na cały świat tylko dlatego ze ktoś odważył sie kogoś skrytykować i wyraził swoją opinie na temat tego jak dana osoba sie zachowuje.. Można tez utrzymywać dalej status quo i prowadzić śmieszne dyskusje przy których nie kryje mam nie lada ubaw i gdyby ich zabrakło nie wiem czy doszedłbym do siebie ;)
natomiast nie do końca zgadzam się z tym ze jeżeli nie jest się zorientowany na jakis temat to mimo wszystko należy sie wypowiadać..
Jak to mówia ratownicy medyczni:"lepiej spróbowac pomóc niz patrzec jak człowiek umiera..."Może to zbyt drastyczne porównanie ale nie bierzmy wszystkiego dosłownie.czasem lepiej jest się nie włączać do dyskusji o której nie ma sie zielonego pojęcia

Poza tym uważam ,że takie narzekające posty piszą z zazdrosci, ze to nie oni :):):) Ot ,takie polskie piekiełko.Jak sie ktoś wychyli to go pałą.Gada mądrzej niż ja,kijem go!
Ja nie zwracam uwagi KTO pisze ale CO pisze.
3 maj sie Żelus i nie popuszczaj. Ja ci nie żałuje postów i odddaje ci swój przydział.:)Pisz i trenuj,może napiszesz książke o W124 300 TE 24,bo nie ma jej w polskim języczku.Do pióra ,chłopie,do pióra!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

roadrunner pisze:
Drazniace jest to żebranie o punkty za pomoc i naklanianie innych do przydzielania ich za sama odpowiedz w temacie.

Jakie żebranie o punkty, oco chodzi, jak coś wiem to chętnie pomagam i tyle, a to, że proszę o przydzielenie punkta komuś kto mi pomógł w temacie nie moim to źle ??, jak jest opcja pomógł to dlaczego z niej nie korzystac, komuś kto się należy punkt powinien go dostac, tak jak kiedyś Tobie dałem punkt tak i dam innym, czy sam, czy za pośrednictwem autora innego tematu.

roadrunner pisze:
zamiast przebywac z rówiesnikami, wlasnie to chyba najbardziej rozwija mlodego czlowieka.

A skąd Pan wie, że nie przebywam z rówieśnikami ??, przebywam i to często bo np. jeździmy na rowerze, ale pare dni temu się zepsuł i muszę go naprawic.

piotrc pisze:
życzę Ci takiego mercedesa

Dziękuje, bardzo fajny [ok] [ok] .

roadrunner pisze:
przestalem juz czytac posty w ktorych ostatnim odpowiadajacym jest wlasnie on bo poprostu szkoda mi na to czasu.

Szkoda bo staram się pisac już inaczej.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

mMm2 pisze:
Żeluś, zrobiles ankiete (...)

Gdzie ta ankieta? dajcie link ;) nie mogę jej odszukać

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Została skasowana nie wiem dlaczego.

Tytuł:
postmajtek

Zeluś dzięki za pomoc i za linki. Korzystam z szukajki ale jak czasem wyskoczy kilkaset wyników to ciężko coś znaleźć. Przykro mi, że w moim wątku zostałeś tak potraktowany ale każdy odpowiada za siebie i sam sobie świadectwo wystawia. Fajnie, że masz pasje i nie zniechęcaj się. Jak byś traktował ten wątek jak kolejną ankietę to zdziwię się jak znowu znajdziesz jakieś zero za tym żeby zostać. Pozdro dla autora.

Tytuł:
swój chłop

Kochani,

ufff...... spadł mi kamień z serca bo bałem się, że to mnie potraktują jak prowokatora ale, ...... cieszę się, że dzieki temu postowi Żeluś odzyskał wiare w ludzi (i ja też), może kilka krytycznych uwag przyjmie na klatę jak mężczyzna. Swoją drogą cieszę się, że podjąłem te temat.
Żeluś pozdro!

Dla całego Szacownego Grona Szacunek

pzdr [oczko]

Honda VT1100 Shadow

Mercedes the best - fuck the rest ...

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Ludzie kochani! Uszanujcie to, że bardzo duża część forumowiczów, nie żyje takimi wzruszającymi historiami i chce mieć dostęp do czystej informacji, olewając nawet twórczość w HP. To także jest zadanie forum, a pewnych działów przede wszystkim!

Umieszczenie świadome tematu w Mercedesach współczesnych i argumentacja, że tutaj Żeluś bywa najczęściej jest po prostu poniżej poziomu. Miki01 sądził najpewniej, że stawiając się publicznie na technicznym forum z poparciem kilku kolegów i jednej koleżanki, (która jeśli dobrze zrozumiałem, zarzuca nam materializm :-? ) za chłopakiem - rozwiąże sprawę. Otóż nie rozwiąże, bo póki co zamiatamy pod dywan. Doszło już do tego, że Żelusia zabanowano, nad czym sam ubolewałem, bo to przecież ostateczność i wyobrażam sobie jak to przezył, ale jak doczytałem, wcześniej szły prośby na pw. Niestety bez skutku. To był właśnie efekt udawania, że wszystko jest w porządku.

Znajdzie się tu miejsce dla każdego i o to koleżanka może być spokojna, bo mimo, że nie słodzimy sobie na co dzień, jesteśmy czasem bardzo krytyczni, to funkcjonujemy tu całkiem nieźle i mało kto narzeka. Zapewniam cię, że większości z nas podoba się to wszystko, o czym piszesz, a problem tkwi w sposobie zachowania, a nie obecności wśród nas! Gwarantuję ci to. Chociażby dlatego, że niemała część forumowiczów ma już swoje dzieci i marzy tylko, żeby potomstwo łyknęło bakcyla, ale weź pod uwagę, że tutaj codziennie przewija się kilkuset facetów, a testosteron wisi w powietrzu. Koleżanka pewnie widziała, jak na Animal Planet wkurzony lew zjada małe lwiątko. Mimo, to można powiedzieć, że społeczność jest chyba jeszcze cierpliwa i wyrozumiała i wierzy w normalne załatwienie sprawy, przede wszystkim dla dobra młodego.

Partnerem do rozmów powinien być w tym przypadku nie Żeluś, a kolega STOP. Polecam kontakt z Adminem lub moderatorami, bo naprawdę sobie nie poradzimy. Chociażby z tego względu, że najsensowniejsza wypowiedź w tym wątku autorstwa mMm2, obawiam się, że znowu pozostanie niezrozumiana i zaraz nastąpi kolejna porcja laurek, może ktoś nawet popełni wiersz z częstochowskimi rymami.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Me:how dobrze prawisz....

....nie zasmiecajmy sobie forum...umieszczajmy posty tam gdzie ich miejsce...niestety od jakiegos czasu nagminnie nazwy podfor sa bagatelizowane...

...dzialajmy wspolnie aby forum bylo przejrzyste i roslo w sile, bo niestety latwo mozemy zniszczyc dorobek tysiecy ;) [zlosnik]

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
swój chłop

Witam Me:how,
poruszyłem temat na tym forum gdyż może nie do końca wyraziłem się jasno, za co przepraszam: "Żelus tu bywa najczęściej" - chodzi o wrzuty typu "co sądzicie", "widziałem ostatnio" itp. masz w 100% rację mnie też chodziło o to, że nie jest to forum do tego typu "twórczości" (taki skrót myslowy, ale chyba nie czytelny był). Ja tez żadko zaglądam na HP nawet bardzo. Co do argumentacji i jej poziomu myślę teraz wyraziłem się przejżyście i czytelnie. Sprawa może i do końca się nie rozwiąże ale dała jasny i czytelny obraz Koledze Żelusiowi i po jego odp. uważam, że dotarło i cel został uzyskany. Jednocześnie myślę, że "jadący" po "młodym" też trochę
winni wrzucić na N i dalej będzie pięknie.
(me: how) pisze:
sądził najpewniej, że stawiając się publicznie na technicznym forum z poparciem kilku kolegów i jednej koleżanki
- przepraszam ale to nie było celem :( ne chodziło o poparcie ale o wyjasnienie i to się stało.

Załączam wyrazy szacunku i pozdrawiam

nowość S210 320CDi Avangarde 00'- Mr.Perfect

Suzuki Swift MKII 1.3 GS - "Miejski zamiatacz"

Honda VT1100 Shadow

Mercedes the best - fuck the rest ...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

ja przy okazji tego tu wątku mam prośbę do moderatorów, aby "śmieciowe" posty występujące w topicu usuwać sukcesywnie do "śmietnika" gdzie każdy by mógł jeśli by chciał poczytać sobie różne wypociny. Mówie tu nie tylko o postach w stylu: "witam, gratuluje, pozdrawiam" ale np kilku stronicowa dyskusja dwóch panów w wątku "potato..." o tym, który to z nich jest mądrzejszy. Bez karania, łamania kości i ujemnych pkt, ale z info że materiał wylądował w koszu bo był W OGÓLE NIE NA TEMAT i tylko zakłucał krystalicznie przeźroczysty wątek. Nie jest to jakieś nowatorskie rozwiązanie, coś takiego stosowane jest na wielu tematycznych forach i nikt nie "pluje" się o decyzje MODA. Jeśli uważa post za "trzepanie piany", nabijanie licznika czy efekt sobotniego siedzenia przed kompem z browarem, robi co uważa.

ex MB W124 250D '85 manual w stanie dobrym plus plus (astral silver metalic)

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Nie będę komentował wprost zaistniałej sytuacji, napisze takie coś...
Zarejestrowałem się na tym forum 23 listopada 2003. Zarejestrowałem się bo od zawsze fascynowały mnie Mercedesy, "stare" Mercedesy. Zarejestrowałem się tu bo chcę o nich wiedzieć jak najwięcej, ale zanim to zrobiłem przez długi czas obserwowałem co się tu dzieje, poznawałem ludzi tu piszących, starałem się ocenić czy to miejsce dla mnie. Forum MB/8 okazało sie bardzo rzeczowe, merytoryczne( b. modne słowo:-) ), lubię konkretnych ludzi, którzy mają coś do powiedzenia a tacy właśnie fascynaci, i zawodowcy stworzyli to miejsce i reguły nim rządzące (takie odnosze wrażenie). Do dziś zaglądając tylko, czy pisząc co nie co, czuję się tu jak gość, czasem lepiej, czasem gorzej przyjęty, ale gość. Nie należy naginać reguł gospodarza, bo to po prostu nie ładnie. a odnoszę wrażenie, że tu się próbuje na siłe trochę, zmienić formułę tego forum, z tej "konserwatywnej', "merytorycznej", którą obrano, na "FAJNIEJSZą I COOL". Od 2003 roku napisałem żałosne 160 kilka postów, bynajmniej nie dlatego, że gbur jestem i nie kontaktowy jakiś, ale dlatego, że piszę/ mówię wtedy gdy coś do powiedzenia mam. Trzeba ze zmianami uważać, bo ani się obejrzym i STAJLA zatracim:-)
Cholera chyba mnie poniosło, ale trudno wysyłam. Wnioski jakieś może się nasuną, a i proszę ze mną nie polemizować, bo to tylko moje zdanie i nie narzucam go nikomu.

Pozdrawiam Paweł Mech

Ex: W201 2.6E ASD, manual 87'
Ex: W123 240D 81' "PETROL 877"
Ex: Audi B4 2.3 Coupe
Ex: Lanos 1.6 SX
Ex: Fiesta MK2
Ex: PF 126p

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Wydaje mi się ze powstanie z tego tematu drugie "zapalać śiwatła czy nie co o tym sądzicie??". Żeluś jest tematem rzeką. Czasami ochota na forum mi mija jak widze od góry do dołu ostatniego autora postu Żeluś... A czasami mam ochote go ozłocić. Ja pamiętam też przyłączyłem do tego forum bodaj w wieku 14 lat. Pamiętam ze dostałem na PW wiadomość ze pisze nieskładnie i bezsensownie i mam sie poprawić. Przyjąłem tą wiadomość jak nauczkę na przyszłość , ze jeśli dalej tak bede robił z forum moge sie pożegnać. Myśle ze każdy człowiek powinien wziąść sobie do serca tyle rad i poprwić swoje zachowanie. Wiek nie ma tu nic do rzeczy, 14 latek chyba umie czytać prośby o niepisanie takiej ilośći bezsensownych postów.
(me: how) pisze:
Ludzie kochani! Uszanujcie to, że bardzo duża część forumowiczów, nie żyje takimi wzruszającymi historiami i chce mieć dostęp do czystej informacji

No własnie co mnie obchodzi jakaś wzruszająca historia, ja chce czyste informacje a nie telenowele. I nie napisze trzymaj sie zeluś bo u mnie kompana nie znajdziesz...( statystyka jest taka 10 razu pomaga 100 razy przeszkadza) Mam nadzieje ze za jeden post bana nie dostane. Pozdrawiam reszte użytkowników którzy lubią porządek na forum i oczywiście moda :D

Tytuł:
swój chłop

patrz (me: how) jak sie czaili do ataku za twoimi plecami [zlosnik] .

E280 T

450SLC 5.0

dawniej: W115 200D '72 - Boluś, W115 '70 - No Name, W116 '76 - No Name, oraz rozne 123

Automatom mówię NIE

Śląsk, Gliwice

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00