I proszę mi się tu nie śmiać
Tytułem wstępu chciałbym zapewnić, że to "coś" nigdy nie zobaczy z bliska mojej beczki.
Basss przeznaczony jest do Ogóra, a jako, że jest to sprzęt imprezowy, chyba wszyscy zgodzą się, że takie coś jest potrzebne....
No, skoro już wszystko sobie wyjaśniliśmy to proszę osoby co nieco zoriętowane o pomoc.
Mamy tu taki marnej jakości wzmacniacz i nie wiemy co i jak podłączyć:
-Problem nr 1. Mam takie normalne radio, gdzie są po prostu wyjścia na głośniki. A tu są 2 wejścia: - LOW (chinch) i HI (jakieś takie dziwne, niezrozumiałe, małe, białe prostokątne). O co w tym chodzi?
- Problem nr 2. Mamy tu wyjście na dwa głośniki, a że tuba jest jedna, to trzeba wzmacniacz zmostkować. Nie wiem tylko, czy należy to zrobić szeregowo, czy równolegle? Powinienem lewy (-) połączyć z prawym (+), a lewy (+) i pawy (-) do głośnika, czy może (+) lewy i prawy razem do (+) w głośniku i podobnie z minusem?
- Problem nr 3. Zasilanie. - Power

Rozumiem co to +12V, GND to pewnie masa, a do czego ten wtyk REM po środku? Podłącza się go gdzieś do radia, żeby wzmacniacz włączał i wyłączał się wraz z radiem?
Przepraszam za laickie pytania, ale sami rozumiecie, że nigdy nie miałem do czynienia z takim sprzętem
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny;
Pozdrawiam:
Bouli