MercSwir pisze:
yogi pisze:
Nie mogę się powstrzymać jak czytam niektóre posty,
czy kiedyś na tym forum ktoś mógłby podać czasem zakres cen a nie tylko te wykosmicznione? Ja ostatnio pytałem w sklepach o ceny części to nawet w połowie nie są tak wysokie ja Wy tu podajecie. I proszę mi nie pisać o tym że części, które kupujecie mają niesamowitą trwałość bo ja kupując te tańsze jeżdżę podobnie długo i za jedną trzecią tych cen. Auto służy do jazdy na co dzień i nie wydaje tyle kasy na jego utrzymanie bo poszedłbym z torbami.
Kolego zabawa01 nie martw się bo koszty zawieszenia W123 nie są takie straszne.

Dobre i prawdziwe. nic + nic-
Tak, dokładnie nic dodać, nic ująć. To jest właśnie podejście większości - wszystko zrobić jak najtaniej. Rozumiem, że nikt nie ma nadmiaru gotówki, może prawie nikt, ale priorytetem powinna być jakość! Jestem w stanie zrozumieć też, że Ci Którzy jeżdżą swoimi MB codziennie nie mają pieniędzy na bieżące naprawy, a co dopiero na wysokojakościowych lub oryginalnych częściach. Jednak nie potrafię zrozumieć Waszego zdziwienia, że ktoś wydał na zawieszenie w W 123 3700 PLN, bo przecież to jest W 123, a nie W 100. Weźcie kalkulator i policzcie sobie ile kosztuje naprawa zawieszenia, a raczej wymiana w nim części.
Yogi tu nie chodzi tylko o żywotność zawieszenia na lepszych (czyli droższych) częściach, bo jest ona bezapelacyjnie dłuższa, ale chodzi o jakość jazdy! Na silentblock-ach z "kartofla" i podłych amortyzatorach będzie bardziej jak wozem drabiniastym, a nie prawdziwą limuzyną, jaką W 123 bez wątpienia jest!
PS Czemu na forum wciąż króluje rzeźbienie i robienie wszystkiego tanio? Taka "Nasza" mentalność?
![[no]](./images/smilies/no.gif)