maxtro pisze:
Ja polecam HP nx7400 ey508es superrr sprzęt. Przystępna cena jak za tą jakość i parametry. Sam takiego używam. Mercedes w swojej klasie i cenie.
HP nx7400 EY508ES
Ekran: 15,4" 1280x800 Procesor: Centrino Duo T2250 1,73
Wielkość dysku: 80GB Wielkość pamięci RAM: 1GB
Napęd optyczny: DVD RW Waga: 2,5kg
System operacyjny: WinXP Home Sieć bezprzewodowa WLAN: TAK
Karta graficzna: Intel Graphics Media Accelerator 950
Siostra kupiła. Zaczęło się od problemów związanych z filozofią HP. BTW: Dostałeś z kompem płytę z oprogramowaniem, w tym Windows? <br>
Dodano po 8 minutach.:<br>
MacKuz pisze:
Na urodzinki dostałem pozwolenie od Laluni na zakup laptoka i stąd moje pytanie.
Założenia:
- core duo
- matryca - nie wiem, nie znam się byle duża (teraz mam monitor 21")
- grafa ze swoją pamięcią a nie wykorzystująca pamięć RAM koniecznie z TV-OUT (lubię pooglądać filmy na TV no i pograć czasami też w coś można)
- laptop ma zastąpić kompa stacjonarnego
- WIFI
- bloethoot
Co poradzicie ?
Zrezygnować z CoreDuo i zakupić używanego business notebooka z całą resztą na pokładzie, np. HP Nc8000 lub Dell D810. Dostaniesz tym samym w dobrej cenie pełne Pentium z Centrino (WiFi) z zegarem min 1,6MHz, min 512Mb pamięci, kartę grafiki ATI z pamięcią 64Mb, BT, 15" monitor w rozdzelczości SXGA (1400x1050), DVD-RW lub Combo, magnezowa lub podobna wytrzymała obudowa. Jest dużo firm oferujących tego typu komputery. Są to kompy po selekcji w bdb stanie (z reguły bez śladów używania), najczęściej jeszcze na 12-miesięcznej gwarancji producenta. Poszukaj choćby na allegro. Właśnie widziałem jakieś wypasione Nc8000. Ja zaryzykowałem, kupiłem Nc6000 (waga miała znaczenie) i jestem zadowolony. Fakt, że trafił mi się zonk, ale w związku z gwarancją dostałem nowe bebechy i teraz mam święty spokój.
Jeśli ma to być nowy komputer, to przy podanych przez Ciebie parametrach wyjściowych przygotuj sie na wydatek w wysokości co najmniej 5-6 tys. zł netto.