MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 12:14 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Debesciak pisze:
...no to czlowiek jest wsciekly i robi durne bezsensowne zeczy :D

wiesz sęk w tym by sie opanować

Masz rację im się łatwiej jeździ bo mają lepsze drogi, sygnalizację etc.etc i ja też bym chciał by w Polsce było podobnie ale na dziś to musimy zacząć od zachowań na drodze i dostosowania sie do tego co mamy

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Mój drugi wypad w te wakacje ;) MB 124 200D, trasa Ostrów Wlkp. - Kołobrzeg, w sumie w dwie strony 800 km, na pokładzie 5 osób dorosłych + pełny kufer bagarzy, spalanie wyniosło 6,8 l/100km, średnia prędkość w jedną stronę 85 km/h w drugą 80 km/h, usterki.... z winy auta żadnej, z winy dziur w drodze jedna [zlosnik] - zluzowana obejma na łączeniu środkowego tłumika od zahaczenia o nawierzchnię drogi ;) Ogólnie auto sprawowało się bez zarzutu... w końcu to MB [zlosnik]

ex: W124, W201, W123 i wiele innych

Tytuł:
swój chłop

Numer GG: 457649
Witam.
Na razie opiszę tylko trasę: Zabrze- Słowacja - Wegry - Rumunia- Bułgaria(kraj docelowy) Morze Czarne.I z powrotem. Łacznie zrobiłem 4950km. Na razie tyle. To była taka mała przygoda. [usmiech]

Tytuł:
postmajtek

to ja tez dopisze, w123 240D, trasa 1300km w jedna strone, 1300 w druga, skandynawia, spalanie 7.1 zaladowany w 5 osob + pelno bagazy. Spalania oleju nie odnotowano :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Trasa Pułtusk - Zgon
Chyba koło 150 km w jedną stronę
Spalanie nieznane :oops:

Piękna pogoda, rozkopane drogi przed Ostrołęką, czegóż chcieć więcej ;)
Obrazek

Mieliśmy jechać Beczką, ale chyba na nasze szczęście akurat się rozkraczyła :lol:

A to już widoczki znad Jeziora Mokrego (moja dziewczyna ochrzciła je Martwym :))

Obrazek
Obrazek

bardzo piękna okolica, czysta woda i spokój...

Wracając już do Pułtuska, na wąskiej- remontowanej drodze (poorane pobocza) pewnemu kierowcy TIRa jadącego z naprzeciwka spodobała się moja część drogi. Postanowił wyjechać na moją stronę jezdni akurat gdy go mijałem, podświadomie chyba odbiłem na pobocze wznosząc tuman kurzu. Już miałem wyrzucić z siebie wiązanke ludowych porzekadeł, ale powstrzymała mnie obecność płci pięknej na pokładzie, otworzyłem szybe bo momentalnie zrobiło mi sie gorąco...

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

To ja sobie dorzuce jeszcze swoje trzy grosze.
Miesiac temu, trasa Zurich-Wroclaw. ok 1000km. Spalanie po 850km wyszlo 8.94 (zalany pod korek plus miedzytankowanie w DE). Srednia predkosc chyba mala, bo stalismy w korku na autobahnie. Maks 205km/h i to kilka razy sie zdarzylo. Srednio na 3-cim pasie 120-160km/h, w porywach wiecej.
Wrazenia z jazdy?
W Szwajcarii - bosko. Cisza, spokoj, zero dziur, kulturka i brak nerwusow.
W Niemczech - bosko, autostrady bez ograniczen.Spokoj, oprocz paru nisko lecacych samolotow z poddzwiekowa predkoscia (Porsche 911, Masserati, Ferrari, MB CLS AMG)... Reszta zostawala z tylu.
W Polsce... - tradycyjnie tragedia. Musialem sie obudzic ze snu i uwazac na wszystko, nawet na wsciekle jeze... Dopiero tutaj poczulem, ze moje nowo kupione auto ma jakies luzy w zawieszeniu przednim...
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

W związku że moja Corsa CDTI umarła pod Zakopanem a nie zostawię mojego kochanie w potwornych rękach moich rodziców wybieram się w trasę smoczycą. Muszę odwiedzić paru klientów więc....
Do zrobienia trasa Poznan-Łódź-Pitorków-Tomaszów-Radomsko-Kielce-Radom-Lublin-Chełm-Przemyśl-Tarnów-Nowy Sącz-Kraków-Zakopane-Katowice-Wrocław-Poznań.
W trasę biorę swoję babeczkę aby wracała zreanimowaną Corsą do Poznania - tak tak 23 letnie MB musi ratować 2 letni plastik. Zdam relację ze spalania PB mojego M110 - mam nadzieję że mnie zaskoczy jakoś miło :lol: :lol: .

Pozdrawiam

Postaram się wrzucić coś wieczorakmi - trasę planuję zakończyć w piątek wieczorem lub w stobotę w południe - wtedy pełna relacja.... <br>Dodano po 8 minutach.:<br> Nie jest to wakacyjna eskapada ale Mercedesem w okresie wakacji także chyba nadaje się do tego wątku [zlosnikz] [zlosnikz]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ja swoja czekoladka zrobilem milutka przejazdzke ostatniej niedzieli. Trasa: Zgorzelec - Rokitki - Zgorzelec. Dystans: ok. 200km. Spalanie: ponad 10l. Jechalo sie fajnie, jeziorko choc malutkie to wode mialo czysta, bardzo czysta. Znajomi maja tam domek, wiec wycieczka byla czysto grilowatego pokroju :). I dzieki temu moja mercedes dobila do 800km ktore zrobilem w rok posiadania :) przebieg imponijacy, nieprawdaz :D

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Plan był prosty:
wycieczka objazdowa, 1--3 dni w różnych miejscach, zero jakichkolwiek rezerwacji, w bagażniku wszystko co potrzebne do spania w rożnych miejscach. poludniow Polska, Słowacja, Węgry i ...... zobaczyny co się jeszcze uda.

i tak:
Trasa:
POLSKA: Warszawa - Kielce - Kraków (Wieliczka, Nowa Huta) - Oświęcim - Chyżne - SŁowacja: Dolny Kubin - Różemberok (okolice) - Bańska Bystrzyca - Sahy - WĘGRY: Esztergom - Wyszehrad - Budapeszt - Balatonlelle (punkt docelowy)
Z powrotem podobnie, ale przez Cieszyn.
13 dni
2700 km
coupe 2300 '82

Polska - samochodik załadowany na full
Obrazek

Obrazek

wszystkie drogi prowadzą do Krakowa
Obrazek

krakowski Kazimierz
Obrazek

i nasz camping w krakowskich Łagiewnikach
Obrazek

Słowacja
Obrazek

Obrazek

przepiękne miasteczko Bańska Szczawnica pod Bańską Bystrzycą
Obrazek

jeden z uroczych wodospadów na Słowacji
Obrazek

Obrazek

nie przypadkowy spocik w Liptoskim Mikulaszu
Obrazek

WĘGRY - Wyszehrad / ciężko zdobyte bilety na prom (nikt nie zna wogole angielskiego) w tle siedziba pierwszych królów węgierskich
Obrazek

Obrazek

wille, winnice, Dunaj
Obrazek

Obrazek

Esztergom - główny ośrodek kościoła węgierskiego
Obrazek

jedna z 5-ciu największych świątyń na świecie
Obrazek

Obrazek

Budapeszt nocą
Obrazek

po nocnym zwiedzaniu miasta nie było już casu na szukanie noclegu, więc gwiazda znowu zdala egzamin :)
Obrazek

panorama Budapesztu
Obrazek

Balaton Balatonem, nic ciekawego :)
Obrazek

to tak w skrócie

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Skowron

Taka wycieczka to jest dopiero lifestyle. Na tym zamku (Orawski Hrad) bylem rok temu, swietne miejsce. Nad balatonem, faktycznie, nic ciekawego [zlosnik]

Obecnie: FF '07 1.6 TDCi - też się kula ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Moja jedyna wycieczka Mercedesem w te wakacje to wyjazd do Wielunia z Łodzi hehe....inne wycieczki na Open'er [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] i na Woodstock z powodu kosztów paliwa odbywalem plasticzkami...

...mam zdjecia z trasy do Wielunia...ale ani to cos ciekawego, ani wycieczka interesujaca (przejazd w jedna strone 5 minut w Wieluniu i powrot)...moze jakby byl gaz bylo by inaczej...ale trasa sie powiodla spalanie na niej nieco powyzej 10l na 100, tozto oszczedna bryka na trasie ten 230TE...w miescie spija 12/13 na 100 [zlosnik] [zlosnik]

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
swój chłop

No ładna wycieczka Skowron! W ciemno spontanicznie;) I chcesz moze jeszcze powiedziec, ze nie miales żadnej awarii??? [oczko]
ja też miałem sam coś napisać, miałem jechać na długi urlop, odpocząć, popstrykać foty i d... blada, tydzień to wszystko co było w wakacje 2006 :evil:

a w ogóle to dobry ma kolega gust;) ... i obiektyw...

ech te pimpały [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

SKOWRON pisze:
i nasz camping w krakowskich Łagiewnikach

Heh ..gościu.. i nie dałeś nawet znaku życia [szalone] ? Ja rozumiem, że jeden chłop i dwie kobietki to się konkurencji nie szuka ale żeby tak nic? :o
No to ja Ci (Wam) daję żółtą kartkę. Ważna przez rok. [zlosnik]

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Widzę, że zreaktywowałem wątek ale warto było... :lol

Ja dziesiaj dojechałem do Krasnika - beczuła wycisnęła 600 km i spaliła 11 litrów na 100 km . A teraz serce mi się kraja bo stoi na deszczu sama... Wrzucę foty i filmy ale nie przez GPRS. Jeszcze czeka ją 1200 km w dwa dni...

Foty mi się nie otwierają do końca więc zobacze je dopiero w domu...

Pzdr

Monteros i mała

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jesteśm już w z powrotem w domu . Smok łyknął 1868 km i nawet się nie zająknął - dzisiaj dostanie zasłuzone mycie, woskowanie i odkurzanie....

1.wyjazd
Obrazek

2.Stan licznika
Obrazek

3.Łódź przywitała nas deszczem i korkami.... Auto było załadowane mocno próbkami za co je z góry bardzo przepraszam...na focie jest szczytowe obciążenie ok 350 kg na szczęście tylko z Łodzi do Radomska... później już miała mniej.. ok 140 kg
Obrazek

4.A tu już Radomsko..
Obrazek

5. Po krótkiej wizycie u klienta mkniemy dalej na Wołoszczową ładnymi lasami..... w kierunku Kielc.

Obrazek

6. Dojeżdżamy do Kielc i paru złych skrętach trafiamy na dobry trop i trafiamy do kolejnego klienta....

Obrazek

7.W końcu zasłużony odpoczynek w Kraśniku, jednak mysli gdzieś tam na parkingu gdzie w deszczu stoi załadowana...

Obrazek
Ale rano stała na swoim miejscu z dumnie zadartym nosem zachęcając do dalszej podróży
Obrazek

Dalej polecieliśmy do Chełma (-u?????), później do Zamościa

oto jedna z moich realizacjiw Zamościu... prawda że ładny dach??
[zlosnikz]
Obrazek

Następnie po przejechaniu kolejnego miliona dziur ukazał się naszym oczom Przemyśl...
Obrazek

Krótka wizyta u klienta i moja jedna z bardziej ulubionych tras w Polsce, Przemyśl - Sanok.
Obrazek
Obrazek

No i przez Krosno do Nowego Sącza do Zakopanego i znów upragniony sen. Nawet nie wyszliśmy na Krupówki

:(

Za to widok rano...
Obrazek

Dalej rano kolejni klienci i odbiór Corsy z salonu Opel Marimex gdzie skasowali mnie 80 złotych za to że stwierdzili że samochód nie odpala :x :x .... Odpalili auto jakimś sprayem i pojechaliśmy w kierunku Krakowa. Dalsza podróż nie była komfortowa bo nie mogło auto zgasnąć... Jednak moja kobita spisała się na medal i przez 9,5 godziny jazdy do domu i wizyt u klientów autko jej nie zgasło i szczęśliwie dojechaliśmy do domu ok 21....
Dzisiaj rano
[/img]http://mackuz.bolinko.org/is/img4/1157186657_14dom.jpg[img]
i stan końcowy licznika
[/img]http://mackuz.bolinko.org/is/img4/1157186715_15stanlicznika.jpg[img]

Reasumując: Auto spisało się naprawdę świetnie... Spalało średnio ok 10 litrów na 100 km. Ubtków w oleju slinkia jak i skrzyni nie stwierdziłem co wypadku tego drugiego jest dziwne bo skrzynia iejs mokra. Prędkość przelotowa ok 90-110 po zwykłoch drogach i 130- 140 autostradą...

Teraz jestem pewien, że gdyby dało się bez uszcerbku na zdrowiu silnika go zagazować to bym sobie pomykał Smokiem w trasy. M110 jest kochanym motorkiem... mruczy aż miło do czasu [cool] [cool]

Na prawde miła podróż służbowa. ( w przyszłym tygodniu juz niestety plastikiem :-? :-? )

P.S. Zdaje sobie sprawę że to forum dla fanatyków majestatu starych mercedesów ale naprwadę uwielbiam uświadamiać młodych chłopaków w plastikach że emerytowany, załadowany MB połyka ich hulajnogi na śniadanie po to by samotnie i w spokoju przemierzać przestrzeń.

Wyraz twarzy innych kierowców jest jedną z najlepszych nagród za posiadanie w123 ( czy pewnie innych modeli ) z serduszkiem o dumnej nazwie M110.

Pozdr
Paweł

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00