MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt cze 24, 2025 12:40 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 579 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 118 19 20 21 2239 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

no wlasnie tak sie przygladalem i jednak nie bede zakladal :) trudno ..... nie widac tego tak strasznie tazke nie bede sobie dziurawil nowych blaszek zeby przykrecic ten zbieracz syfu :) dzisiaj pstrykne fotki nadkola i maski z bliska :) a kierunki juz przymierzalem i .............a feeee... :D:D:D:D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
weteran

kruszyn pisze:
Listwy i zderzaki beda z tej palety koloru tylko duzo ciemniejsze bo szary nie bardzo do tego pasuje

Proponuję matowe :) . Może jakiś listwowy macik z palety MB Ci podpasuje [oczko] .

O dziurkach nie zapomniał, tylko mu się najzwyczajniej w świecie NIE CHCIAŁO :lol: . Ale ładnie wyszedł [ok].
Kierunki tylko pomarańczowe do tego koloru.

I weź Egona z panienką (Egona panienką oczywiście [hehe] ) na sznurek, bo widzę, że już się tam któreś kręci. Chociaż z drugiej strony..... coś się przecież musi dziać, no nie [zlosnik] ?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

hehe panienka Egona robi za froterke ona nie skacze dobra berlinska szkola wychowania :D to tylko ten egon taki lobuz polski :D schroniskowy :D:D:D:D wszedzie musi laciatego ryja wsadzic :P :D
a kierunki przymierzalem i bleeeeeeeeeeee zdecydowanie :D jednolity przod wyglada o wiele ladniej :) Co do matu .. chyba nie bardzo za duzy kontrast bedzie a nie o to mi chodzi :)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
hehe panienka Egona robi za froterke ona nie skacze dobra berlinska szkola wychowania :D to tylko ten egon taki lobuz polski :D schroniskowy :D:D:D:D wszedzie musi laciatego ryja wsadzic :P :D
a kierunki przymierzalem i bleeeeeeeeeeee zdecydowanie :D jednolity przod wyglada o wiele ladniej :) Co do matu .. chyba nie bardzo za duzy kontrast bedzie a nie o to mi chodzi :)

[poklon] :)))) :serce5x:

W164 ML 320CDI - 2007 "CZARNY" - nieretrofitowany

Tytuł:
swój chłop

ta czytam te twoja historie i ci zazdroszcze ze masz takie zaciecie ;)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Debesciak pisze:
ta czytam te twoja historie i ci zazdroszcze ze masz takie zaciecie ;)

zaciecie ... hehe mi by sie nie chcialo tyle czytac a Ty mi o zacieciu mowisz :D:D:D ale rzeczywiscie to juz drugie auto takie i jakos tak cierpliowsci jeszcze mi nie brak :D
Wczoraj pozakladalem porzadnie blotniki, lampy,wyrownalem maske nawet zalozylem jedna uszczelke drzwi i chromy nad rynienka :D coraz bardziej zaczyna mi sie podobac :D:D najbardziej boje sie tapicerek pulpitu bo niestety zapomnialem jak to tam od spodu bylo :D ale bede walczyl :D codziennie cos powolutku i sukcesywnie ... Musze tez dac chlodnice do ,,spawania,, bo urwal mi sie gorny krociec od weza glownego :(

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Kijek dzisiaj zostal uzbrojony w uszczelki drzwi ( myslalem ze to ciezka praca a to ... pikus :D az milo sie pracuje) klamki, lusterka i chromy drzwi :) dostal tez swoje dawne kolka po malej kuracji :) Uzbroilem tez bagaznik :)
ojjj baaardzo mi sie ten moj ,,nowy,, Kijek podoba :D:D:D
Zdjecia nie oddaja efektu jakie robi auto no i byly robione lekko po zmroku bo sie zasiedzialem :D
Jutro byc moze zakupie srodek do zabezpieczenia podlogi i bagaznika w srodku ( zastanawiam sie czy warto to zabezpieczac czy wystaczy to co fabryka dala ???...)
Moze w weekend zaczne sie bawic w tapicerki :D:D ( powiedzcie co daje zaklejanie folia otworow w drzwiach - pod tapicerka i czy warto to robic ??? )
Z niespodzianek ... nie moge dojsc co jest nie tak bo nie dzialaja mi 3 z czterech szybek .... wczesniej wszystko chodzilo teraz zachowuja sie tak jak by wogole pradu nie mialy .... centralny pieknie zaskoczyl ( swoja droga fajnie znowu uslyszec odglos zamykajacych sie po kolei zamkow) :D
No i nie bardzo wyszlo blacharzowi ustawianie szczelinek w tylnych drzwiach i jest troche ,,ciasno,, jak dla mnie...To na razie tyle niebawem zaczne sie duzo pytac bo nie bardzo pamietam jak szlo skladanie srodka :D:D:D:D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Cyrkli nie bedzie :) i musze sie pochwalic ze mam wspalania pania :D siedziala ze mna prawie 3h i byla zla jak nie dawalem jej przykrecac ,,jakis,, srubek :D i swietnie wyglada za kolkiem :D a raczej fajnie jej prawie zzzzzaaa kierownicy nie widac :D:D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
swój chłop

w instrukcji jest napisane ze jak nie dasz tych foli w drzwiach to mozesz miec przeciagi w aucie :D lepiej daj co ci szkodzi :D

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

hmm a mi zawsze sie pdobalo to ze jak sobie reke na podlokietniku polozylem na drzwiach to mi wiaterek fajnie przywiewal :D ale pozaklejam :D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
powiedzcie co daje zaklejanie folia otworow w drzwiach - pod tapicerka i czy warto to robic ???

Moim zdaniem chodzi o to, żeby nie przedostawała się wilgoć. Bez nich może się okazać, że boczki drzwi będą po deszczu wilgotne.

kruszyn pisze:
hmm a mi zawsze sie pdobalo to ze jak sobie reke na podlokietniku polozylem na drzwiach to mi wiaterek fajnie przywiewal :D ale pozaklejam :D

Dalej będzie wiał, bo W126 ma nawiewy doprowadzone do boczków drzwi. [oczko]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

a co tam ... dzisiaj dorwalem chwile bez deszczu i trzasnalem kilka fotek bo te wczorajsze troche do bani... :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

hihihi normalnie banan nie zchodzi mi z buzi :D :P:P

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
weteran

Zdecydowanie lusterka powinny być w kolorze nadwozia, albo pod (przyszły) kolor listew i zderzaków. Teraz wyglądają...., mhmmmm, dziwnie (dziś jestem miły [zlosnik] ) :lol:

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

wiem :) tez nie bardzo mi pasuja takie jakie sa ;) i chyba beda pod kolor budy ale zalatwie to przy malowaniu zderzaskow i listw. ;)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
weteran

Wcześniej nie pytałem, bo miałem nadzieję, że to może wynik kiepskich warunków oświetleniowych: Kruszyn, dlaczego tylni pas (pod zderzakiem) nie jest pryśnięty? Co to jest [totalszok] ? Nie gadaj, że podkład, bo Dobrzanem poszczuję :P .
To samo się tyczy wzmocnienia przedniego - czarne? Czy to jest to, co myślę??? :lol:

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

wojz pisze:
Wcześniej nie pytałem, bo miałem nadzieję, że to może wynik kiepskich warunków oświetleniowych: Kruszyn, dlaczego tylni pas (pod zderzakiem) nie jest pryśnięty? Co to jest [totalszok] ? Nie gadaj, że podkład, bo Dobrzanem poszczuję :P .
To samo się tyczy wzmocnienia przedniego - czarne? Czy to jest to, co myślę??? :lol:

hmm a nie wiem .. jest wyczyszczony mazniety farba tlenkowa i zalany barankiem ... na to doszlo troche podkladu i ,,opary,, zaleciale podczas malowania ... trche marnotrawieniem lakieru za 360zl od litra bylo malowanie czesci ktora jedynia po zdjeciu zderzaka widzi swiatlo dzienne ... przod jest na tej samej zasadzie tylko ze nie byl pryskany podkladem i byl zasloniety podczas malowania :)) zebys juz wyjasnic wszystko komora silnika i wnetrze tez nie bylo malowane :) Komora silnika dlatego ze silnik siedzial tam w trakcie remontu a za duzo tam klamotow zeby malowac po kawaleczku. Jezeli chodzi o srodek to nie zdejmowalem podsufitki i pulpitu i robione byly tylko ementy podlogi :) chyba wyjasnilem wszystko :D juz tlumaczylem ze to nie jest remont na taka skale jaka robil Bukol czy Arbies .. z prostego powodu... nie stac mnie na takie zabawy bo mam wazniejsze wydatki :) remont i tak wyszedl duzo poza to co mialo byc zrobione ale nie zaluje bo wyglada to wszystko solidnie i ladnie:D Jak bedzie z trwaloscia zobaczymy pozniej :P:) ale z doswiadczenia wiem, ze nawet po najlepszych i najbardziej fachowych remotnach wychodza niedorobki i po jakis 3-4 latach wiele rzeczy trzeba robic znowu :D
Taki juz urok starych aut :) tazke prosze sie nie ,,czepiac,,:P(zartuje) bo za 3400zl wszystko to i tak wyszlo o wiele lepiej niz u niejednego fachowca ktory zgarnal by 5 albo 6 tys za robote + materialy oczyscie ... ( bo i takie opcje mi przedstawiano) ... Popatrz na w115 moja byla w ktora wsadzilem ogolem 9 tys a i tak wyszly ciezkie kwiatki po 2-3 latach )

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 579 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 118 19 20 21 2239 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00