MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 29, 2025 11:05 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ale pyr sie tutaj narobiło.... jasny gwint!!! :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Widze ze zbior road thrillerow rosnıe [zlosnikz] - co post to kolejna dawka drogowego horroru :evil: - polska norma.

p.s.

A ja siedze i pisze z malej kafejki internetowej w potwornie upalnej Turcji ( 40-50* C) sorry ale nie ma polskıch znakow.

A tak poza tym to nıe wıdzıalem wcale mercedesow z '' tureckimi grliami '' [zlosnik].

MB S210 E430 4matic

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

kubol pisze:

O, Panowie, to moje rejony! Następnym razem przed wyjazdem proszę o pismo tej sprawie, to się spotkamy

[zlosnikz]

Ja mam zamiar jeszcze zachaczyć o Skorzęcin w pierwszej połowie sierpnia to dam znać ;)

ex: W124, W201, W123 i wiele innych

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Frozen.Vodka pisze:
!!!) Niestety głownie Warszawka i Gdansk tak jeździ.

Nie tak do końca. mr .Frozen po prostu najczęściej na nich zwracasz uwagę - idiotów spotkasz wszędzie i nie masz na to wpływu.

Mnie najlepiej nauczyło życie jeszcze za czasów młodu motorycacyjnego. Strąbiłem, sfuckowałem, zmieszałem z błotem słownie no i oczywiście shamowałem kierowcę auta( i trzech pasażerów rosłych :) ) które wyprzedzałem ....

Po czym okazało się że przede mną zamknęli przejazd kolejowy ( jakies 300 m !! ) w miejscu gdzie zawracanie było karkołomnym zabiegiem - mój ty boże cóż to były za niekończące się minuty czekania na pociąg... :lol: :lol:

Teraz zanim wykonałbym taki "manewr" musiałbym zastanowić lub sprawdzić czy przede mną nie ma przejazdów kolejowych co skutecznie w większości przypadków studzi zapał do wybryków....

:lol: :lol:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ertee pisze:
Ja mam zamiar jeszcze zachaczyć o Skorzęcin w pierwszej połowie sierpnia to dam znać

Daj daj. To tez sie wybiore.

Obecnie: FF '07 1.6 TDCi - też się kula ;)

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Monter pisze:
Mnie najlepiej nauczyło życie jeszcze za czasów młodu motorycacyjnego. Strąbiłem, sfuckowałem, zmieszałem z błotem słownie no i oczywiście shamowałem kierowcę auta( i trzech pasażerów rosłych ) które wyprzedzałem ....

Też tak ostatnio zrobiłem na drodze do Powidza. Jechałem zx, a 4 łebków w kadetecie stwierdziło że jadąc 70 km/h inni nie mogą jechać szybciej. Jakoś ich wyprzedziłem przy 110, potem zacząłem hamować. Wraz ze zmniejszaniem prędkości ich miny robiły się coraz bardziej przerażone. Gdy stanąłem to byli już w fazie paniki. Podejrzewam, że gdybym złapał za klamkę i uchylił drzwi to na wstecznym osiągnęli by ze 70 km/h [zlosnikz] [zlosnikz]
Potem już jechali ładnie.
Mają szczęście ze nie jechałem 280CE [zlosnik]

C114 250 2,8 '71, S203 220 CDI '04, W115 200 '72, W123 200 '84, C123 230 '82, W116 350 '77, C123 280 '80, S202 250TD '98, W124 300D '88, W201 1.8 '91, W202 180 '99

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

oj , ja nie musze nawet czekac do wakacji, jeżdże po polsce jako serwisant, średnio dwa razy w tygodniu siwieje, łysieje i krew mnie zalewa [zlosnik] na dodatek prywatnym samochodem to nie ma mowy o katowaniu auta, raczej spokojnie, ale to osobówka , jak jezdziłem ducato to był respect nawet tiry pomogły wyprzedzic i leciec a teraz.....masakra 8)

koń jaki jest ...każdy widzi ,,,, silnik musi coś spalać:albo benzynke, albo olej , albo zawory...""

http://www.kolderki.org/kolderki/pages/ ... php?nr=275

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

a ja ostatnio bylem w Radomiu :) i przyznam szczerze trasa mineła super debili brak (może za gorąco:) na pokładzie 5 osob spalanie około 10 ale zasówalem 130
CB sie przydalo :) 2 mandaty oszczedzone :) nio i potwierdza sie to co pisal ktos wyzej na "duzych" trasach osobowki w 80% sluchaja :)

druga trasa w ten weekend Wawa- Wyszogrod (przez Żelazowa Wole), w obie strony śrenia 110 spalanie okol 9 - 10.Spowrotem kilka osobowek sie odezwalo :) Debili od groma :( a ludzi łażących po wsiach nocą i jeszcze pod wpływem masa :( tylko wysiąść i lać a szczyt głupoty to sytacja w drodze powrotnej, dziecko okolo 5 latek + rodzice idioci na rowerze po drodze jednopasmowej :( dziecko jeżdziło jak wsciekłe z lewa do prawa nieomieszkałem sie zatrzymać i wyrazić swojej opinni na ich temat :) 1 mandat zaoszczędzony

Jednak CB górą

Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
Nie tak do końca. mr .Frozen po prostu najczęściej na nich zwracasz uwagę - idiotów spotkasz wszędzie i nie masz na to wpływu.

oczywiście że nie tak do końca [zlosnik] ale te "moje" warszawiaki mają coś takiego w sobie, że myślą że im wolno więcej bo są ze stolicy. Paradoksalnie te najwieksze chamy ze stolicy to częstokroć "napływowi" którzy pozaciągali kredyty na całe życie na mieszkania w Wawie, wyrwali się z jakiegoś zadupia a potem leczą kompleksy pokazując innym jacy są wieeeelcy. Oczywiście "rdzenni" też potrafią "wioski" narobić. Wszystko zależy od człowieka i szeroko rozumianej kurrrrrtury. Natomiast jak ktoś pisze że:
Cytuj:
shamowałem kierowcę

To mi się kosa sama otwiera. Czy wiesz że ułamek sekundy przez prowokowanie takich sytuacji może przenieść Ciebie i kilka innych osób do krainy gdzie nie będzie Mercedes(ów) ? A jeśli przeżyjesz a w zamian zabijesz dwójkę dzieci ktoe dzieki twojemu "shamowaniu" wyskoczą z tylnich siedzeń jak z procy????! Nie chce napisać mocniej, ale dla mnie to szczyt głupoty :evil: :evil: :evil:

"Luuuudzie wszczepiam wyobraźnię za darmo"!!!!

Cytuj:
mój ty Boże cóż to były za niekończące się minuty czekania na pociąg...

Piękne [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Miniony weekend trasa Warszawa - Szczecin - Warszawa. Bez przygod w postaci szalonych kierowcow, za to z wypadajacymi zaplonami, a w konsekwencji wystrzalem gazu i awaria oraz strasznymi korkami na trasie:( Troche szkod narobilo, ale jakos sie dokulalem do Szczecina, gdzie zostalo to naprawione.

Srednie spalanie LPG 13,7 l/100km. Zmierzone na dystansie okolo 300km. Zadowalajace [cool]

W drodze powrotnej znowu zaczely wypadac zaplony, wiec nie chcac ryzykowac kolejnego wystrzalu, zatankowalem kolo Bydgoszczy 45 litrow PB i szczesliwie dojechalem do Wawy (na PB wypadajace zaplony nie sa tak uciazliwe jak na LPG). Na razie przejechalem na tych 45 litrach ponad 300km a do rezerwy jeszcze sporo zostalo, wiec spalanie chyba tez niezle (nie zalalem do pelna, wiec nie wiem dokladnie). Teraz pozostaje poszukac, co jest nie tak w instalacji WN.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

michau pisze:
Miniony weekend trasa Warszawa - Szczecin - Warszawa. Bez przygod w postaci szalonych kierowcow, za to z wypadajacymi zaplonami, a w konsekwencji wystrzalem gazu i awaria oraz strasznymi korkami na trasie:( Troche szkod narobilo, ale jakos sie dokulalem do Szczecina, gdzie zostalo to naprawione.

kolego ! nie widziałem cię na nazym spocie !!!! niedopuszczalne !!!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

melvis pisze:
kolego ! nie widziałem cię na nazym spocie !!!! niedopuszczalne !!!!!

Jesli nigdy mnie nie widziales na spocie, to moze dlatego, ze sam na nie rzadko przyjezdzasz [zlosnik] W kazdym razie ja Ciebie widzialem :lol:

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam.

Od dłuższego czasu nie ruszałem się z Legnicy( w marcu byłem ostatni raz w górach), aż tu nagle wypadła jazda z pomocą serwisową za Częstochowę gdyż wujek zaniemógł na trasie. 285km w jedną stronę w dwie osoby (w sumie zrobiłem prawie 600km) i średnio około 100km/h a spalanie 6-6,5 :)) sam nie mogłem uwierzyć. Wracałem sam i trochę szybciej a spalanie wyszło tak jak wyszło :) Na drugi dzień po powrocie wyjazd do Warszawy :) i tu jeszcze nie znam spalania bo jak narazie zabawiam w stolicy a na liczniku jakieś 450km i trochę poniżej połowy zbiornika paliwa. Boję się żeby moja radość z tak małego spalania nie była jednorazowa ale staram się jeździć równo i spokojnie ( CB radio to spora pomoc na trasię ;)).

Pozdrawiam - Maciek

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

No i powróciłem z urlopu do domu
Trasa
Warszawa - Golińsk - Praga - Golińsk (lokalnie po Sudetach i Karkonoszach) - Warszawa - Stegna - Warszawa.
Razem około 3200 km, spalanie średnio 7,0 - 7,5 l/100km.
Miałem przyjemność odwiedzić naszych południowych sąsiadów i stwierdzam, że : drogi lepsze, kierowcy bardziej zdyscyplinowani, jazda zgodnie z przepisami na nikim nie robi wrażenia, a wręcz przeciwnie jadąc 50 km/h po terenie zabudowanym nikt nie siedzi ci na zderzaku i nie mruga światłami :).

Co do piratów drogowych, to nie zauważyłem regóły, jeżdżąc po Dolny Śląsku piraci na ogół mieli rejestracje zaczynające się na DW......., lub DTR...... i S...... . Jadąc do Stegny fakt sporo było z rejestracjami zaczynającymi się na W..... , ale w tym miejscu zwracam uwagę, że WR.... to Radom, a WM..... to Mińsk Mazowiecki, a więc nie kżda rejestracja zaczynająca się na W oznacza, że samochód jest z Warszawy, natomiast sporo gości wyprzedzających na czwartego miało rejestracje zaczynające się na NO......, i N........., czyli raczej jest to lakalna przpadłość :).

A teraz kilka fotek

W Pradze spotkałem takie pojazdy:
Zaczynam oczywiście politycznie czyli piękną MB w bardzo fajnym stanie
Obrazek

takimi Czesi wożą turystów po Pradze
Obrazek

a to moja Szarotka, gdzieś na sudeckich bezdrożach
Obrazek

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Ostatnio zmieniony sob sie 12, 2006 6:33 pm przez kali, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Czyli jednak zdecydowales sie na wyjazd do Pragi :) i jak wrazenie z odwiedzin ?? Jak z tym polecanym Hotelikiem??

Mój weekendowy wypad Warszawa-Olsztyn-Warszawa (warunkowo wziolem od mechanika mercedesa)
Wyjazd w piatek na noc :) trasa aż miło było jechać srednia predkość okolo 120 :)
Powrót w niedziele o 15, na "7" tragedia masa korków, wariatów na drodze masa, jak zwykle CB zauszczędziło pare złotych.Spalanie jak zwykle 8-10 litra (zależnie od osiaganej prędkości)

Kilka fotek mojej mercedes i nietylko :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W124 TDT 3.0 1988r. "mała" - automat - na sprzedaz

Cadillac Brougham 5.0 1989r."czarny" - automat

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00