MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 2:43 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Nie zaden inny, tylko ten, moj, wlasny, wcale nie ciasny.

Od zakupu, jakis miesiac temu wlozylem juz w niego cala swoja wyplate.

Wymienilem czarna listwe od szyberdachu, bo sie niepodnosila. Wymiana nastapila w serwisie, zastapiono wyszystkie uszkodzone elementy oryginalnymi.

Wycialem z ramy fotela domorobny podlokietnik poprzeniego wlasciciela. Znalazlem uzywany, oryginalny do tapicerowania. W poniedzialek bedzie obszyty niebieska skorka.

Wymienilem amorki na prodzie, bo skrzypialy, lacznik stabuilizatora tez, bo podejzanie wygladal.

Dokupilem 4 nowe opony Uniroyal Rayle 550.

Przy wymianie tylnej poki na nowa (stara miala popekane brzegi od apteczki) odkrylem rdze przy podszybiu, przyszly miesiac lakierowanie i wymiana tylnej uszczelki.

Wymienilem uszczelke od drzwi kierowcy na uzywana w bdb stanie. Stara byla pocieta, bo ktos chyba zatrzasnal sobie kluczyki w srodku.

Mam zardzewiale tarcze tylne, szykuje sie wymiana wraz z klockami i plynem hamulcowym.

Szukam ciegle oryginalnych (Hella) kierunkowskazow pomaranczowych.

Wczoraj przez 2 godziny czyscilem i szukalem odplywow wody.

Dzisiaj bede naprawial antene, gorna uszczelka spekana, antena zablokowala sie na 3 stopniu. Uszczleki mam oryginalne, koszt w sumie za 2 sztuki niewielki, bo raptem 28 zl.

Musze wymienic tez sprezyny w przednim siedzeniu, pokusic sie ze wzgledow bezpieczenstwa o zamontowanie zaglowkow na tylnej kanapie.

Czego sie nie dotkne to cos wymaga regulacji, naprawy. Naprawde nienarzekam. dzieki temu samochodowi mam chociaz jakies zajecie po pracy. Do tej pory tyko ogladalem TV, grzebalem w nosie, ewentualnie imprezowalem.

Kobieta sie na mnie troche obrazila, bo ze wzgledu na te wydatki na jeden miesiac opoznil sie zakup TV panoramy do pokoju oraz szafy do sypialni

[zlosnik]

Maja racje Ci, ktorzy mowia, ze wiecej wydaje sie na kochanke niz na zone.

Obecnie: FF '07 1.6 TDCi - też się kula ;)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cytuj:
Mam zardzewiale tarcze tylne, szykuje sie wymiana wraz z klockami i plynem hamulcowym.

jak pojezdzisz to rdza sie zetrze .tylko wyjedz z gadazu wreszcie :)

Maja racje Ci, ktorzy mowia, ze wiecej wydaje sie na kochanke niz na zone.
Tu bym się nie zgodził . :)

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ja zrezygnowałem z urlopu by mieć więcej kasy na swojego [zlosnik] [bity] :pala1x:

Ex W123 200D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Tez rozwazam zrezygnowanie z wyjazdu na slowacje ale boje sie, ze kobieta moze mnie przepedzic z walkiem :lol:

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rad.ek pisze:
Ja zrezygnowałem z urlopu by mieć więcej kasy na swojego [zlosnik] [bity] :pala1x:

Dobra taktyka. [zlosnik][ok]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

No i kapota. Walka z antenna, wynik 1:0 dla niej (oz ta franca [zlosnik] ). Zatarta, nawet WD40 nie daje rady i brakuje 4 segmentu, nie wiem gdzie sie podzial, moze ktos wzial do strzelania z jarzebiny. Eksta 100 zl w tym miesiacu na nowa.

Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
Od zakupu, jakis miesiac temu wlozylem juz w niego cala swoja wyplate.

hehehe ja od zakupu włożyłem już drugie tyle za ile kupiłem ( i dalej są jeszcze rzeczy do poprawki) [zlosnik]

Cytuj:
Wymienilem czarna listwe od szyberdachu, bo sie niepodnosila. Wymiana nastapila w serwisie, zastapiono wyszystkie uszkodzone elementy oryginalnymi.

Miałem dokładnie ten sam problem i też chciałem iść do speca, ale w końcu okazało sie, że można zrobić samemu. U mnie spadły z zaczepów takie dwie "płozy" po obu stronach po których sama klapa wjeżdza i opuszcza "czarną listwę". Przynajmniej na tym czlowiek zaoszczedzil.

Cytuj:
Wycialem z ramy fotela domorobny podlokietnik poprzeniego wlasciciela. Znalazlem uzywany, oryginalny do tapicerowania. W poniedzialek bedzie obszyty niebieska skorka

Widzę zę dokładnie robimy to samo[zlosnik] Też kupiłem używany i obiłem u tapicera;)))

Cytuj:
Przy wymianie tylnej poki na nowa (stara miala popekane brzegi od apteczki) odkrylem rdze przy podszybiu, przyszly miesiac lakierowanie i wymiana tylnej uszczelki

OOOO tak ten tamat też u mnie się skoczyl bardzo przykro. Rdza na podszybiu okazała sie totalnaq masakrą po uszczelka na calej dlugości rantu tylnej szyby [szalone]

Cytuj:

A pokazałbyś na jakimś zdjątku gdzie są??? Też chcę sie za to zabrać.

Cytuj:
Musze wymienic tez sprezyny w przednim siedzeniu, pokusic sie ze wzgledow bezpieczenstwa o zamontowanie zaglowkow na tylnej kanapie.

To daj znać ile Cię to wyniesie, bo u mnie sprężyny tęż już w zadek włażą [oczko] Podobno też można samemu i nie jest to trudne? Ciekawe jaki jest koszt spreżyn...

Cytuj:
Kobieta sie na mnie troche obrazila, bo ze wzgledu na te wydatki na jeden miesiac opoznil sie zakup TV panoramy do pokoju oraz szafy do sypialni

moja już nawet nie walczy tylko regularnie mi wyrzuca że więcej uwagi poświecam "gwieździe" niż jej;) <br>Dodano po 11 minutach.:<br>
Cytuj:
Ja tam nie wiem ile wart jest 450SL, ale też coś przesadzona mi się ta cena widzi

Ostatnio widziałem dwa odrestaurowane ( w drodze do Raszyna okolice Dawidów) stoją i czekają na nowych szalonych właścicieli;) Jeden w cenie 35 tyś a drugi chyba 28 tyś. Dodam, że oba odpicowane że aż miło popatrzeć (pojeździć???:)) Zatem patrząc na stan agonalny wyżej wymienionego to chyba faktycznie ktoś nieźle przestrzelił z ceną. <br>Dodano po 1 godzinach. 20 minutach.:<br> soory za ostatni tekst ale pisalem w zupelnie innym wątku a wrzuciło mi tutaj [zlosnik] Ciekawe dlaczego ??

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

a ja nie powiem ile juz wydalem na swojego :P i co trzeba bylo naprawiac i co jeszcze zostalo :) plusem jest to ze mi udalo sie mimo to wyrwac nim na urlop i w tym roku tez mam taki zamiar :P:P:P a Kobitka ..... powiedzmy ze juz nie mam czasu na zabawe w polerowanie np wachaczy hihihihihihi :D:D:D:D:D a pani jest o tyle wyrozumiala ze mowi tylko ,,rob rob w koncu bede miala czym jezdzic ,, :D:D:D
Powodzenia w dalszych pracach :) i ...byle do pelnej sprawnosci :D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Frozen.Vodka pisze:
hehehe ja od zakupu włożyłem już drugie tyle za ile kupiłem ( i dalej są jeszcze rzeczy do poprawki) [zlosnik]

Jakbym kupil furke za 3000 zl to tez by tak sie skalkulowalo .

Cytuj:
Miałem dokładnie ten sam problem i też chciałem iść do speca, ale w końcu okazało sie, że można zrobić samemu. U mnie spadły z zaczepów takie dwie "płozy" po obu stronach po których sama klapa wjeżdza i opuszcza "czarną listwę". Przynajmniej na tym czlowiek zaoszczedzil.

U mnie poszly zaczepy do sprezynek w starej listwie. Wiec nowa - 200 zl, sprezynki 2 szt po 7 zl i robocizna 180 zl. No coz, przesmarowali caly mechanizm, Bogu dzieki za taka pociechce.

Cytuj:
OOOO tak ten tamat też u mnie się skoczyl bardzo przykro. Rdza na podszybiu okazała sie totalnaq masakrą po uszczelka na calej dlugości rantu tylnej szyby [szalone]

Tak zle nie jest, uszczelka puscila w rancie, sprawdzalem wezem.

Cytuj:

Cytuj:
A pokazałbyś na jakimś zdjątku gdzie są??? Też chcę sie za to zabrać.

Podaj maila na priva. Zdjec nie mam, ale podrzuce Ci instrukcje serwisowa z opisami.

Cytuj:
To daj znać ile Cię to wyniesie, bo u mnie sprężyny tęż już w zadek włażą [oczko] Podobno też można samemu i nie jest to trudne? Ciekawe jaki jest koszt spreżyn...

Mysle ze koszt w 30 zl sie zamknie. Przy okazji wyjecia siedzenia chce zrobic jego remont kapitalny. Plastikowe boczki wymienic na nowe - 200 zl. Wymienic material siedziska, szukam narazie materialu na szrocie. W ASO mogliby sciagnac, ale koszt niemilosierny.

Z ekstra wydatko czeka mnie tez wymiana platikowych nawiewow powietrza do kabiny. Srodkowe - 1 szt po 148 zl. 2 x boczne po 47 zl sztuka....

echo dodalo...

...mać....mać........mać

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

:) <br>Dodano po 35 sekundach.:<br> Dasz rade!!!

'02 Seat Ibiza 1.9SDI 6k2 - ex
'94 MB W124 E300DT- ex
W poszukiwaniu swojej gwiazdy!

Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
Jakbym kupil furke za 3000 zl to tez by tak sie skalkulowalo .

... ożesz ... !!!! :evil: stawaj waść !!! :evil: ;) [zlosnik]

Cytuj:
Wymienic material siedziska

nieubłaganie zbliża sie moment kiedy i ja będę musiał o tym pomyśleć. Wymieniasz całośc czy tylko tę środkową częśc weluru nie żeberkowaną?Ja mam pełny welur wiec żaden tapicer raczej nie podejmie sie robienia takich żeberek po bokach a wyszukać podobny materiał to juz zapewne potrzeba jasnowidza.

Cytuj:
Plastikowe boczki wymienic na nowe - 200 zl.

Nawet nie myślę o takiej kosmetyce, bo poszedlbym z torbami w sekundę, na szczeście środek mam w... prawie idealnym stanie ;)

Cytuj:
Tak zle nie jest, uszczelka puscila w rancie, sprawdzalem wezem.

Dobrze radzę (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś) wyjmij szybę. U mnie też było tak niewinnie i w życiu byś nie powiedział, że może być coś wiecej....
a pod uszczelką po wyjęciu szyby... stalingrad ! Na forum chyba me:how zanim dalem do lakiernika, doradzil zebym wyciagal szybę i mial 100 procent racji.

---- Ex W124 QP "Nietoperz" -----

--------- W140 "Helga" -----------

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Frozen.Vodka pisze:
nieubłaganie zbliża sie moment kiedy i ja będę musiał o tym pomyśleć. Wymieniasz całośc czy tylko tę środkową częśc weluru nie żeberkowaną?Ja mam pełny welur wiec żaden tapicer raczej nie podejmie sie robienia takich żeberek po bokach a wyszukać podobny materiał to juz zapewne potrzeba jasnowidza.

Mam siedzenie kierowcy tak wybite, ze szok. Nic dziwnego, poprzedni wlasciciel to slon wazacy jakies 150 kg.

Cytuj:
Dobrze radzę (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś) wyjmij szybę. U mnie też było tak niewinnie i w życiu byś nie powiedział, że może być coś wiecej....
a pod uszczelką po wyjęciu szyby... stalingrad ! Na forum chyba me:how zanim dalem do lakiernika, doradzil zebym wyciagal szybę i mial 100 procent racji.

Czytalem ten watek i zamierzam wyciagnac szybe, kiedy samochod pojdzie do lakiernika.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nie martw sie, wszystko co zrobisz na oryginalnych częściach
i w dobrym warsztacie posłuży Ci bardzo długo i o tym już możesz
zapomnieć...

Ja też sporo wpakowałem w moją MB zaraz po zakupie i teraz jest
spokój :) Kupiłem za 5tyś i włożyłem 5tyś... takie życie.

Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
Kupiłem za 5tyś i włożyłem 5tyś... takie życie.

Byłoby cudownie... echhhh [zlosnik]

---- Ex W124 QP "Nietoperz" -----

--------- W140 "Helga" -----------

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MercBeginner pisze:
upiłem za 5tyś i włożyłem 5tyś... takie życie.

Ja już kwotę zakupu przekroczyłem, jeszcze ze dwa miesiące ładowania kasy i przekroczę ją drugi raz... a lista jest jeszcze długa. Pocieszające jest to, że do listy nie dochodzą nowe rzeczy (odpukać <pukpuk>).

Pozdrawiam,

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00