MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 6:26 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

mojojojo13 pisze:
planuje w sobotę
jak tylko sciągnę to zapodam dokłądne fotki

Daj znać na kom kiedy jedziesz - może bym się przejechał na spacer swoją 200. W końcu blisko mam.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

coś pokiśkałem i foty auta i lekki opis strone do tyłu

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

mojojojo13 pisze:
no i sciągnąłem - na wstępie poprosze o wyjaśnienie wypasu - szczególnie 248

248 - tylna szyba ogrzewana z pionowymi paskami grzejącymi,
424 - skrzynia manualna z patykiem w podłodze,
454 - korek paliwa zamykany na kluczyk,
462 - tylne światło przeciwgielne,
514 - radio Becker Europa

No i popraw te ostatnie 4 zdjęcia z dziurami - nie robią [zlosnik].

Pozdrawiam

S202 C250T TurboDiesel Sport ASB '97
W202 C180 Esprit ASB '93 - ex

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

już poprawione :)
właśnie 1 raz sie spotkałem z tym 248 -aż pojde sprawdze czy jest i działa
aha - mam szyberdach jeszcze ale niema go na tabliczce -wygląda na cłkowicie fabryczny
czy jest taka opcja że był od nowości?
obejrzałem sobie dobrze
Obrazek zdjęcia szyber
Obrazek pozostałość po 462
Obrazek
dla bystrych oczu widoczne małe paseczki ogrzewania:
Obrazek
pytanie - czy szukać drugiego zamka pasów takiego:
Obrazek
czy
Obrazek
a moze wogule nie są od MB?
i jeszcze zdjecia calosci
Obrazek
Obrazek
Obrazek
a propo - jaki to odcień drewna?
Obrazek
Obrazek

aha i może macie namiar na rzeczoznawce od zabytków w Lublinie?[/img]

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Ostatnio zmieniony czw lip 20, 2006 11:54 am przez mojojojo13, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Na pewno był od nowości u mnie też jest otwierany dach a nie ma go w kodach tabliczki. Tak po prostu jest, że wszystko znajdziesz dopiero w karcie.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

U mnie na tabliczce też nie ma większości kodów, które są w karcie. Szyber raczej oryginalny.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

a gdzie powinna znajdować się mini datenkarta w samochodzie? może się okaże że jest

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Gratuluję zakupu, obserwowałem to auto.

mojojojo13 pisze:
a gdzie powinna znajdować się mini datenkarta w samochodzie? może się okaże że jest

Na lewym podciągu, ale możesz też zajrzeć za oparcie kanapy (odkręcane od strony kufra).

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

dzięki Mitu sprawdze przy najbliższej okazji.
Blacharz zweryfikował ogrom prac które trzeba zrobić - jest lepiej niż myślałem - podłoga kierowcy - i własnie niewiem na co sie zdecydować- bo progi są przegnite w 2 miejscach(reszta zdrowa) i mała dziurka na prawym wzmocnieniu. Co radzicie? narazie nie bede mial kasy żeby zrobić profesjonalnie (ale taka restauracja jest w planie -z tym że pewnie po studiach)
a tak - mówiąc już całkiem obiektywnie to jestem pod wrażeniem sprawności i stanu , wszystko chodzi zadziwjająco miękko , jest cicho w środku , wsio działa (szyber tylko cos nie tego , ale mam dobrego majstra od szybrów)
Ale brakuje tego cykania diesla [zlosnik] no i tapicerka dla mnie jest o niebo gorsza niż ta co mam w Błękitnym.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

mojojojo13 pisze:
Blacharz zweryfikował ogrom prac które trzeba zrobić - jest lepiej niż myślałem - podłoga kierowcy - i własnie niewiem na co sie zdecydować- bo progi są przegnite w 2 miejscach(reszta zdrowa) i mała dziurka na prawym wzmocnieniu. Co radzicie?

Poczekaj spokojnie. Prawdziwy obraz sytuacji wyłoni się w trakcie rozbierania. Kolejne niespodzianki pokażą się przy usuwaniu starej farby.

Tytuł:
wiarus senior

Witam

mojojojo13 pisze:
właśnie 1 raz sie spotkałem z tym 248 -aż pojde sprawdze czy jest i działa

też to mam w 123 i jest piękną sprawą o mały włos a wymieniłbym szybę [szalone] z ogrzewanej na ogrzewaną lamele widać jak się dobrze przyjżysz ok 25 centów od krawędzi szyby z przerwą na środku u szwagra w 115 też jest taka
Gratuluję zakupu [ok]
pozdro

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

gratulacje :) chociaz troche pracy Cie czeka bo tak jak Bukol napisal wszystkie ,,kwiatki,, wyjda dopiero w trakcie :) mam senstyment do bordowej tapicery moja byla 115 tez byla (fabrycznie) biala..albo przynajmniej kremowa :D z bordo w srodku :D:D:D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

heh - autko ciągle zaskakuje swoją orginalnością i stanem(nie licząc blachy)
np. takie bezpieczniki - otwieram a tam wszystkie karteczki jak nowiótkie - wszystko na miejscu + zapasik fabryczny.
poszukałem małej datenkarte - i oczywiście jest z wypasu jeszcze 836 887 - jeśli ktos mógłby pomóc........ ;) ale ciągle niema szyberdachu ale po obejrzeniu go z całą pewnością stwierdzam że jest fabryczny zresztą poparł mnie w tym mój MEchanik - który jezdzi MB już 30 lat(choć to wyznacznik żaden to wierzcie mi na słowo że się zna).- czy moze być w dużej datenKarcie?
Pomierzyłem ciśnienie na Cylindrach (wczesniej mialem wydruk z niemiec) i cisnienie : 1-10.6 2 -10,8 3-10.8 4-10.6~`7
jeszcze musze posprawdzac luzy zaworowe.
Powiem tak -bo ostatnio sie troche nim przejechałem -
:o :o (żebym niebył odebrany dziwnie) jeździ się jak nowym aucie (gumy już tez powymieniane) -wszystko chodzi zaskakująco miękko , płynnie a auo płynie po nierównościach - mimo że Błękitny jest w naprawdę dobrym stanie to jednak niema porównania

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

mojojojo13 pisze:
836 887 - jeśli ktos mógłby pomóc

887 - sprężyny foteli przednich wzmocnione

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

no i dupka wyszła - przy próbie rozpędzenia auta ma strzały - aparat zapłonowy wyregulowany - zaczynam sprawdzanie od zdjęcia i wyczyszczenia baku-wg Taty to to bo na przelewie ma mało paliwa - ale wg mnie i mojego mechanika na 99% gaznik - bo sam zmienia sobie obroty-ale z drugiej strony to jak mam zapchany układ zasilania to też będzie za mało paliwa dawał- ale to sie okaże po zdjęciu baku a że jest to gaźnik bezpływakowy mechanik zabronił mi dawać do kogokolwiek w moim mieście - macie namiary na jakiegoś fachure? szukam przez mechanika namiaru na gościa w Wawie - który ponoć tylko takie robi ale chętnie skorzystam z pomocy - sprawa pilna w miare.
No i muszę się pochwalić że zarejstrowałem auto w 3 dni (od dnia wstawienia daty umowy) i jeszcze dostane zwrot briefu zabytkowego - wystarczyło powiedzieć że nietypowe auto (każdy sprawdzał w necie co to za auto) ale było tak- ja niose wniosek i jak w MISIU .....Pan sobie usiądzie , Pan poczeka , załatwi się ...... [oczko] duży Plus dla Polskich urzędówa...........aha taki off T - zachodze do Wydz Kom i mówie że przychodze wcześniej(wtorek) bo w czwartek chciałbym zarejstrwać auto i boje sie ze jak przyjde w czwartek to bedzie kolejka -
Pani na mnie patrzy o tak :o poczym mówi że dopiero 17 lipca [szalone] trzasnołem drzwiami bo jestem młody i wierze w dobro i sprawiedliwość [złośnik]. wróciłem za 30 min z podaniem o przyspieszony tryb rejstracji - i mówie że mam nietypowe auto i chciałbym jesli mozna wczesniej bo potem wyjezdzam i okazalo sie ze kierownik miał takie same i powiedzial ze mnie obsłuzy sam w czwartek tylko zebym do niego zadzwonił wczesniej - pomijam miny interesanów w czwartek ale mam zarejstrowane auto.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00