MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 11:39 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jedno jest pewne - mieliśmy nieprzeciętnego farta! Mogło być nawet 4:0. Ale zadziwili mnie "nasi chłopcy" - oni potrafią grać! ;)

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

W drugiej połowie daliśmy dupy tym że nie było ataków na bramkę niemiaszków, co piłka była pod ich bramką to były podania do tyłu zamiast strzałów. Gdybyśmy częściej atakowali bramkarza niemcy nie mogli by się skupić na naszej bramce. Tak więc na przyszłość więcej ataków nawet na ślepo, to zawsze rozpierdziela psychikę przeciwnika.
Z pozdrowieniami były piłkarz/bramkarz reprezentacji sojego bloku. :D:D:D

Ex W123 200D

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

jak to jest, że polacy grający w zagranicznych ligach radzą sobie nierzadko bardzo dobrze i strzelają gole a Ci co grają u nas to jakoś nie mogą sobie poradzić.... czyżby problem tkwił w trenerze??? a może po prostu naszym brakuje porządnej motywacji... ciekawe jakby grali nasi chłopcy gdyby za każdy przegrany mecz dostawali po kopniaku od każdego kibica [zlosnik] 100% wygranych :lol:

ex: W124, W201, W123 i wiele innych

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Janas tak przygotował naszych piłkarzy że oni się nie męczyli. [zlosnik] [zlosnik] Tak wynika z jego postawy. Bo dlaczego nie dokonał zmian wcześniej. Jak grają dobrze to nie trzeba robić zmian? [zlosnik] Nie ważne że wielu zostawiło płuca na boisku i nie dało rady biegać. Janas nie umie reagować na to co dzieje się na boisku. :cry: Jak zareagował Klinsmann na to co sie dzieje: wstawił trzech nowych graczy a Janas na ostatnie pare minut. Palant z Janasa. :cry: [oczko]

ghost

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Duszek pisze:
Janas nie umie reagować na to co dzieje się na boisku.

tez to zauwazylem. siedzial i patrzyl jak chlopaki opadaja z sil i usmiechal sie glupio. moze z nim jest tak jak kiedys z egzaminatorami na prawo jazdy - z aporazke dostanie wiecej niz za wygrana??

Duszek pisze:
Palant z Janasa.

100% poparcia dla tej wypowiedzi!

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Po pierwsze to: Niemcy i Polacy - elementarna ortografia!!!
Po drugie - ten mecz to była obrona Częstochowy. Ani razu tak na prawdę nie zagroziliśmy bramce niemieckiej, te parę lekkich strzałów prosto w bramkarza to tylko w statystykach będzie wyglądać nieźle. Czy przypominacie sobie z wczorajszego meczu jakąkolwiek interwencję Lehmanna? Taką trudną? No właśnie. Za to Boruc dwoił się i troił, aż w końcu musiał skapitulować. Tak więc bez przesady z tą dobrą grą - przerżnęliśmy mecz zasłużenie, tak jak i całe mistrzostwa. A najwiekszym debilem jest Janas, który chyba na skutek zamroczenia wódą nie dostrzegł potrzeby zmian. Klinsmann wprowadził 2 świeżych graczy, którzy odmienili zespół, a w 91 minucie strzelili gola (Neuville z podania Odonkora - obaj zmiennicy). Nasz zmiennik za to, Dudka, dał Neuvillowi strzelić. Żenada. Nie wiem co Janas robił wczoraj na ławce. Do niego mam największe pretensje.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Do niego mam największe pretensje.

A ja tylko do niego.

Musimy ogodzić się z jednym, zawsze Nasza reprezentacja była słabsza, ale wczorajszy upór Smolarka (notorycznie faulowanego przez Niemców) i Jelenia w dążeniu do zdobycia bramki jest godny podziwu.

Boruc też świetnie bronił i dla niego też należą się słowa uznania.Zmęczenie zrobiło swoje, byłyby szanse na remis gdyby trener ( jak to dumnie brzmi ) Janas zaczął myśleć.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Łeb mi się zapalił na te debilizmy które wypisujecie (jedynie MercBeginner prawi dobrze). Albo Moderator zamknie ten wątek albo ja dostanę bana. PK2, Bukol nie będę komentował Waszych wypowiedzi, bo za bardzo Was lubię. Wybaczcie, ale jeśli chodzi o piłkę to naprawdę jestem nerwowy. A jak nie wiecie co Polacy robią najlepiej to Wam napiszę: NARZEKAJĄ i KRYTYKUJĄ!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Nie wiem co Janas robił wczoraj na ławce. Do niego mam największe pretensje.

Podobno, nasi domagali się zmiany :(
Nie wiem jaka była logika tego przetrzymywania - może się wyżywał

Myślę, że przy tym szczęściu jakie wczoraj mieliśmy (niecelne strzały Niemiec) i wielkim zaangażowaniu naszej reprezentacji mogliśmy
utrzymać 0:0 gdyby nasi mogliby skoncentrować się na obronie, a nie na łapaniu resztek powietrza...

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
Łeb mi się zapalił na te debilizmy które wypisujecie (jedynie MercBeginner prawi dobrze). Albo Moderator zamknie ten wątek albo ja dostanę bana. PK2, Bukol nie będę komentował Waszych wypowiedzi, bo za bardzo Was lubię. Wybaczcie, ale jeśli chodzi o piłkę to naprawdę jestem nerwowy. A jak nie wiecie co Polacy robią najlepiej to Wam napiszę: NARZEKAJĄ i KRYTYKUJĄ!!!

No jasne. Trzeba umieć rozróżnić fakty od mrzonek Łukasz. Ta drużyna jest SŁABA i ma trenera DO BANI. A to, że było lepiej niż się wszyscy spodziewali, to jeszcze nie znaczy, że było dobrze. A tak znowu będziemy wspominać słynny zwycięski remis na Wembley [hehe]

Tak - narzekam i krytykuję, ale co mam robić? Patrzę na grę Wybrzeża Kości Słoniowej i wiem, że nie mamy z nimi szans. Patrzę jak grają Czesi, reprezentacja malutkiego Narodu w porównaniu z Polską. Patrzę jak dostajemy w dupę od Ekwadoru, którego większość rodaków długo by musiała szukać na mapach. Patrzę na nieporadność Naszych w konstruowaniu akcji - sam jeden Jeleń ze Smolarkiem nie są w stanie wygrać meczu, a Żewłakow był już tak zmęczony, że jak Niemcy zrobili zmianę nie był w stanie nadążyć za Odonkorem. Ale Janas tego nie widział.

Tak więc Łukasz nie denerwuj się tylko spójrz prawdzie w oczy - na tym Mundialu nie ma drużyny grającej gorzej od Naszych. Niestety. I obawiam się, że mój wspólnik wygra oba zakłady przedmundialowe: że nie wygramy ani jednego meczu i że nie strzelimy ani jednego gola.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
Łeb mi się zapalił na te debilizmy które wypisujecie (jedynie MercBeginner prawi dobrze). Albo Moderator zamknie ten wątek albo ja dostanę bana

A mówią, że to ja jestem nerwowy [hehe]

Bukol pisze:
I obawiam się, że mój wspólnik wygra oba zakłady przedmundialowe: że nie wygramy ani jednego meczu i że nie strzelimy ani jednego gola.

Nie wygra. Za 15 minut rozpoczyna się mecz Kostaryka - Ekwador. Jestem pewny, że Kostaryka ich rozłoży, a później to już tylko kwestia tygodnia i zagramy w 1/8 finału po miażdżącym zwycięstwie nad Kostaryką.

Dodano po 4 minutach.:

A ot tak sobie jeszcze dodam, tak Berliner Zeitung opisuje wczorajszy mecz:

"Berliner Zeitung" zwrócił uwagę na doping niemieckiej publiczności. Nawet Klinsmann śmiał się, widząc, jak południowa część trybun już przed meczem trzęsie się od dopingu. "Nawet Paweł Janas, pozbawiony humoru sierżant Polaków, przez ułamek sekundy uśmiechnął się" - zauważył autor korespondencji.

Zdaniem gazety "smakosze futbolu" byli rozczarowani pojedynkiem. W porównaniu do Brazylijczyków, Anglików czy Portugalczyków Niemcy pokazują relatywnie dużo ze swoich piłkarskich umiejętności. "Jednak z pewnością umiejętności te nie są wielkie" - ocenia "Berliner Zeitung". "Niemcy biegają i biegają, tyrają i tyrają, nie są taktykami, lecz kopaczami piłki".

Niestety wszystko to jest prawdą, i Niemcy mogą czuć się podobnie jak my po meczu z Ekwadorem. Z jedną różnicą - Niemcy w końcu bramkę wykopali...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Tak - narzekam i krytykuję, ale co mam robić?

Jeżeli ktoś narzeka i ocenia to znaczy, że wie jak to zrobić lepiej.
Szkoda, że wszyscy wiedzą tylko bramki brak.

Bukol pisze:
Patrzę na grę Wybrzeża Kości Słoniowej i wiem, że nie mamy z nimi szans. Patrzę jak grają Czesi, reprezentacja malutkiego Narodu w porównaniu z Polską.

Właśnie, to w czym my właściwie jesteśmy gorsi?
Moim zdaniem to nie kasa tylko psychika - jednak
No przepraszam - może kasa też... (u nas jesty chyba inna niż u Niemców - a niby to samo "oiro")

Bukol pisze:
Żewłakow był już tak zmęczony, że jak Niemcy zrobili zmianę nie był w stanie nadążyć za Odonkorem.

"Nowy 200D objedzie zajechanego 240D" [zlosnik] hehe

W140 TurboDiesel - Brilliant silver metallic "Frantz"

W123 Diesel - Cypress green '81

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
na tym Mundialu nie ma drużyny grającej gorzej od Naszych

Ja bym stawiał na Francje. My nie mamy tylu sław co oni. [zlosnik] A Francja wypadła tragicznie.

MB 123 280C '79

MB 124 230TE '91 - Cameroun'ka żony

ghost

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
I obawiam się, że mój wspólnik wygra oba zakłady przedmundialowe: że nie wygramy ani jednego meczu i że nie strzelimy ani jednego gola.

Twojemu Wspólnikowi ręki nie podam [hehe] .

WeebShut pisze:
Nie wygra. Za 15 minut rozpoczyna się mecz Kostaryka - Ekwador. Jestem pewny, że Kostaryka ich rozłoży, a później to już tylko kwestia tygodnia i zagramy w 1/8 finału po miażdżącym zwycięstwie nad Kostaryką.

Nie jestem normalny i wierzę że tak będzie.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
Nie jestem normalny i wierzę że tak będzie.

Ja też,tylko niech się streszczą bo zostało im 45 minut i 2 bramki do zdobycia ...

Może dziś jakieś pomeczowe spotkanie w celu obgadania strategii [zlosnik] [oczko]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00