MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 9:30 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Dla mnie to akurat było bardzo przyjemne jak jadąc do pracy mijałem pełno aut z flagami... pracuje naprzeciw browarów tyskich z których wszyskie ciążarówki wyjeżdzały z flagą na przodzie. I nei uważam że to jakiś obciach czy kicz.

-307D 2,4D '87
-Vito 2,2 CDI '03
-210 2,2 CDI '00
-190 200D '88
-190 200D '86
-126 300 SDL '84 USA
-124 E300TD '94
-124 250TD '86
-190 2,0E '86
-123 300D '81

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

jeśli chodzi o kicz to miałem na myśli wykonanie gadgetów. Polska flaga nie jest dla mnie obciachem.

...mimo że o piłce wiem nie wiele to oglądnołem cały mecz (mało nie zasnołem)... chyba nigdy nie zrozumiem kibiców piłki nożnej. Dodam też, że niewiele jest osób, które potrafią mnie zrozumieć, gdy oglądam np. relacje z wyścigów kolarskich ;) Najczęściej słysze komentarze: "...a oni dalej jadą?", "...długo jeszcze?". Każdy lubi co innego...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Tytuł:
swój chłop

A ja nie rozumiem krytykantów kibicowania i mundialu. Myśle, że jest to jeden z nielicznych środków spontanicznego tak masowego wyrażania emocji, choć może wydaje się prymitywny jednoczy ludzi w jednym duchu w jednym uniesieniu i jednym smutku i oto w tym chodzi. Mistrzostwa świata są po to żebyście Szanowni Krytykanci zapomnieli o SWOICH kompleksach i oddali się czystemu i wzniosłemu uczuciu jedności z resztą RODAKÓW nawet w chwilach dramatu a potem upadku.
TO NAPRAWDĘ NIC WSTYDLIWEGO.
A jeśli tego nie rozumiesz "Drogi Krytykancie" to może czas wyjechać i zmienić obywatelstwo??? Ja przynajmniej tęsknić nie będę. Takich co dzielili to akurat w naszej historii było pełno...

Przecież nikt was nie zmusza do oglądania Mundialu :o :o Wystarczy ruch palcem... po pilocie i przeniesiecie się w "wymiar M jak Miłość "[zlosnik]

Tytuł:
wiarus junior

Po co ten niepotrzebny dym który wystepuje miedzy fanami piłki noznej a osobami które piłkę nożną maja daleko z tyłu, takim osobnikiem jestem ja, nie interesuje mnie kompletnie to co się teraz dzieje w niemczech ale też nie mam nic do tych obywateli pochodzenia polskiego lub nie, że kochają piłkę i śledzą każdy mecz przeżywając go jak matka narodziny dziecka i to jest fajne każdy robi to co lubi, jeżeli ktoś sobie wywiesił polską flagę czy nosi koszulkę z napisem naszego kraju to żaden wstyd i ja się z tego ciesze, trzeba być tolerancyjnym w stosunku do siebie przecież można porozmawać jak człowiek z człowiekiem i bedzie dużo łatwiej i przyjemniej, załatwiajmy sprawy poprzez wspólną rozmowę a nie za pomocą pięści, to jest moje zdanie, a każdy zrobi jak uważa 8)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Dzisiaj siedziałem sobie w domku, kiedy z ulicy dobiegły mnie dźwięki syren policyjnych, odgłos śmigłowca i głośne krzyki. Zaciekawiony wyszedłem na balkon i oto co widzę:

-niezbyt liczna grupa "kibiców" jednej z łódzkich drużyn robiąca tyle hałasu, jakby było ich tam conajmniej 10x tyle. To akurat dobrze! Gorzej z tym, że ich okrzyki nie skupiały się na glorfikowaniu swojego zespołu, a jedynie na wyzywaniu "sąsiedniej" drużyny - również z miasta Łodzi przy użyciu słów, których zacytowania słusznie zabrania mi regulamin tego forum.

Obrazek

-oczywiście o to, aby ów grupka nie zdemolowała połowy miasta musiała zadbać policja. Naliczyłem 23 radiowozy i kilkunastu pieszych:

Obrazek

-i do tego jeszcze to:

Obrazek

Ile pieniędzy musiał taki spacerek kosztować.. :o Ile pozytywnych rzeczy mogła by zrobić policja w tym czasie, gdyby nie musiała akurat hołoty pilnować...?
Zaciekawiony sprawdziłem co to za macz odbył się dziś w Łodzi- okazało się że było to jakieś spotkanie z drużyną z Bielska, w zasadzie bez znaczenia- "o pietruszkę". Najbardziej wyzywana przez "kibiców" drużyna nie miała z tym nic wspólnego.
To jest dopiero prostactwo na drogach - w dosłownym słowa zanczeniu :evil:

Jejku ... pozostaje mieć nadzieję że takich ludzi nie pojechało do Niemiec za dużo, bo w środę może być źle... :cry:

Dodano po 7 minutach.:

Napisałem tego posta w zasadzie jako ciekawostkę. Proszę w żadnym razie nie doszukiwać się "mundialowego" podtekstu. Po prostu tamat jest o prostactwie, a tu jest właśnie tego obraz.

Zastanowił mnie zwłaszcza koszt takiej wycieczki...

Tytuł:
wiarus junior

Jeżeli chodzi o tego typu zachowanie ludzi którzy niby są fanami piłki nożnej, a tak naprawde ten sport maja w du...ie a jedyna myśl jaka im przyswieca idac na mecz jest myśl jakby tu komuś mordę sprać złamać nos reke czy tez zdemolowć pół miasta, jestem zupełnym przeciwnikiem takiej formy kibicowania, zresztą ja znam zupełnie inną i o wiele tańszą w realizacji forme dopingowania. Dla takich ludzi nie powinno być taryfy ulgowej, te pieniadze które przeznaczono na przeprowadzenie tego bydła przez miasto z powodzeniem można by było wydać na modernizacje plców zabaw, po to żeby dzieci były bezpieczne a nie drabinki spadają dzieciakom na głowe, w polsce jest BURDEL i nie boję się tego brzydkiego słowa urzyć, bujmy sie BOGA!!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Powinni ich tym kordonem pięknie i gładko do komory gazowej wprowadzić, bydło i tak by się nie zorientowało [zlosnik] A faktycznie za te pieniadze to sądzę, że moznaby wszystkie placyki w miescie wyremontować.

PS.
Absolutnie nie mam ani nie chce promować pogladow nazistowaskich, jak zaraz pewnie niektorzy zaczna insynuować ;-) Poprostu tak mi się skojażyło no i oczywiscie nalazłoby się pozystywne zastosowaie tego "wynalazku" z czasów II WŚ.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus junior

Takie pobłażanie tego typu kibicom musi wkońcu dobiec końca bo robią co im się podoba a policja powinna inaczej zacząć interweńiować na chamskie i wulgarne zachowanie powinno sie odpowiedzieć tym samym tylko ze dwojoną siłą, pała do reki i ognia :pala1x: póżniej sąd i odsiadka, krótko :evil:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Hmmm
Na pewnej łódziej internetowej stronie informacyjnej wyczytałem tez coś takiego:

"Szef łódzkiego sportu dodał też, że świadomie do dzisiaj nie pogratulował ŁKS i Widzewowi awansu do ekstraklasy. Winą obarczył... chuliganów i niektórych działaczy obu klubów. - Nie może być tak, że w nielegalnych marszach kibiców przed derbami uczestniczą klubowi działacze - powiedział Nowicki."

To już jest skandaliczne. Za coś takiego powinno się oba te kluby rozpędzić w cholerę!! :evil:

Tytuł:
wiarus junior

Nie chodzi mi o nic, tylko niech nie trwonią naszych pieniędzy, nie mam ochoty utrzymywac darmozjadów :evil: chamstwa i złodziejstwa nie zniosę :evil: niech będzie lepiej Polsce.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00