filippo pisze:
A Ty nie mow o frajerstwie, podatkach i innych pierdolach bo moze ktos miec powody lepsze od Twoich zeby wyjechac.
A raczej gorsze ...
filippo pisze:
Uwierz ze nie tylko Ciebie moglo spotkac nieszczescie i nie kazdy moze sobie radzic w taki sposob jak Ty
Wierzę, ale jakbys czytał dokładniej co piszę, to zobaczyłbyś, że piszę o tych, którym po studiach nie chce się szukać pracy, nie wkładają w to nawet krzty ochoty, zeby złożyć gdziekolwiek swoje papiery, ale odgórnie twierdzą, że w Polsce pracy nie ma.
Nie pisze tu o ludziach, którzy zostali zmuszeni do wyjazdów, bo żeby dojśc do takich pieniędzy jak zarabia się na zachodzie u Nas trzeba pracować X lat. Co nie oznacza również, ze nie można się ich tutaj tez dorobić.
filippo pisze:
Twoje rozwiazania nie sa najlepsze na swiecie i uswiadom to sobie wreszcie.
Czy ja gdzies napisałem, że jest najlepsze na świecie ? Czytaj dokładniej.
filippo pisze:
Spotkalo Cie nieszczesie wiec tym bardziej nie rozumiem Twojej ignorancji.
Tak, przyznaje sie, jestem ignorantem dla leni, którzy z czystego lenistwa pojechali za granicę. Dla mnie jest to jak najbardziej komfortowa sytuacja, im mniej rąk do pracy tym wyższe pensje.
W pracy u mnie juz od 3 miesięcy szukają Specjalisty ds. Zakupów, mimo, że pieniądze nie są złe, to dla wszystkich kandydatów wciąż za małe. No cóż, zmienia się mentalnośc Polaków.