MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 11:01 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Hehe coś czuje ze ten topic moze niebawem się stać taki rozległu jak potato :lol: :lol:

Tytuł:
wiarus senior

a mój kumpel szuka kogoś do pomocy w gospodarstwie: trzeba zamontować dach na garażu, pomalować bramę itp. chce dać 1000, jak komuś się chce robić to nawet 1200, dodam praca w wielkopolsce - chętnych brak od miesiąca........ ( podobno mamy 22% bezrobocia w naszym regionie ale tylko na papierze)

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

To fakt... bezrobocie podobno spore ale brak rąk do pracy... i nikt nie wie czym to spowodowane :o podobno pół Polski wyjechało na zachód za chlebem.

W każdym razie jakby ktoś szukał pracy to znajoma firma poszukuje do lekkiej pracy fizycznej w Odolanowie (15km od Ostrowa Wlkp. 25 km od Krotoszyna), praca akordowa więc zarobki zróżnicowane ale przy 8h dziennie to min. ok 1000 zł./miesiąc, dodam jeszcze że praca sezonowa na umowę o dzieło ;)

Szczegóły oczywiści na prv ;)

ex: W124, W201, W123 i wiele innych

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Sokol pisze:
a mój kumpel szuka kogoś do pomocy w gospodarstwie: trzeba zamontować dach na garażu, pomalować bramę itp. chce dać 1000, jak komuś się chce robić to nawet 1200, dodam praca w wielkopolsce - chętnych brak od miesiąca........ ( podobno mamy 22% bezrobocia w naszym regionie ale tylko na papierze)

poprostu brak w polsce frajerów...

1200/25 (stawka za położenie 1 m2 blachy) daje 48 m2.
wydaje mi się że fachowiec nie będzie nad tym pracował miesiąc ;)

Tytuł:
wiarus senior

wcale nie chodzi o frajera. chodzi o kogoś do pracy fizycznej bez kwalifikacji, kumpel szuka kogoś do pomocy a nie na samodzielne stanowisko i też nie ma zamiaru kłaść przez miesiąc dachu, podałem przykładowe prace które są do zrobienia. jeden gość który się zgłosił miał ze 1,5 promila we krwi i przy drzwiach spytał:
- za ile ta robota
- 1000zł na łapę
- to ja pie... za takie grosze robić.
więc jak słucham o bezrobociu ( wśród mężczyzn) to jakoś nie bardzo mnie to przekonuje.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

są poszukiwani ludzie (a przynajmniej do niedawna byli) do mierzenia pól (chodzi o kontrole zgłoszonych przez rolników aerałów- dopłaty unijne).
Chodzi o ludzi z samochodami, będzie trzeba jeździć po polnych drogach więc odradzam dobre samochody- urwane wydechy itp. to standard.
Robota z grubsza polega na tym że jedzie się do rolnika, oblatuje pola z GPS-em, sprawdza czy wszystko jest ok, spisuje protokół, rolnik podpisuje i tak dalej.
Nieoficjalnie moge powiedzieć że kumpel zarobił na tym w zeszłym roku koło 8 tys. na czysto (po odliczeniu paliwa, jedzenia itd.) pracował koło 2 m-cy.
Ostrzegam że nie jest to lekka praca, trzeba zapieprzać w gumowcach przez błoto, mokre zboże i pracować niezależnie czy pada czy nie.

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, mogę dowiedzieć się szczegółów.

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

gorex pisze:

Ale frajerem już nie jest ten co z wyższym wykształceniem myje kible Anglikom ?

Frajerem tez nie jest ten kto sprząta kuchnie i pokoje hotelowe ?

No tak bo on to robi za EURO a nie za ZL, tam da się ( brzydko mówiąc ) wydymać, bo przy zarobkach anlików czy innych narodowości zbiera ochłapy, na które żaden z nich by się nie zgodził. Niestety wszędzie trzeba frycowe zapłacić, póki ten naród tego nie zrozumie nadal będzie słychać marudzenie ze wszystkich stron, ze u nas nie ma pracy. A ja kupuję Wyborczą w poniezdiałek w Warszawie i na 120 stronach ogłoszeń z pracą, przynajmniej kilka powtarza się już od 2 miesięcy.

Panowie żenada [szalone] szlag mnie trafia jak to słyszę [szalone].

No nic życze powodzenia na zachodzie [szalone]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Ok Chłopaki - prosze o spokój - ma Ktoś z Was ofertę pracy dla chłopaków czy tylko tak sobie chcecie poględzić o bezrobociu ?? Jeżeli to drugie, to nie w tym wątku proszę !!!!!

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
swój chłop

WeebShut pisze:
gorex pisze:

Ale frajerem już nie jest ten co z wyższym wykształceniem myje kible Anglikom ?

Frajerem tez nie jest ten kto sprząta kuchnie i pokoje hotelowe ?

No tak bo on to robi za EURO a nie za ZL, tam da się ( brzydko mówiąc ) wydymać, bo przy zarobkach anlików czy innych narodowości zbiera ochłapy, na które żaden z nich by się nie zgodził. Niestety wszędzie trzeba frycowe zapłacić, póki ten naród tego nie zrozumie nadal będzie słychać marudzenie ze wszystkich stron, ze u nas nie ma pracy. A ja kupuję Wyborczą w poniezdiałek w Warszawie i na 120 stronach ogłoszeń z pracą, przynajmniej kilka powtarza się już od 2 miesięcy.

Panowie żenada [szalone] szlag mnie trafia jak to słyszę [szalone].

No nic życze powodzenia na zachodzie [szalone]

Widzę, że masz jakiś poważny uraz do osób wyjeżdzających za granice pracować, to już kolejny Twój post w tej materii. Więc ja Ci może napiszę jak się sprawy mają w małym mieście żebyś może przestał oceniać inncy z perspektywy Opola czy też Stolicy.

Otóż w małych miastach nie uświadczysz pracy która daje perspektywiczne szanse awansu, rozwoju zawodowego czyli najprościej pisząc kariery. Pani w urzędzie pracy z rozbrajającą szczerością informuje zainteresowanych żeby nie liczyli na pracę za więcej niż 800 pln. I nie bardzą ją interesuje, że jesteś po studiach znasz języki bądź masz ukończone kursy. Oferty jakimi dysponuje dla młodych zdolnych to stanowiska: magazyniera w hurtowni budowlanej, sprzedawcy czy też pracownika linii produkcyjnej w fabryce rowerów. Wszystkie lepsze posady w pierwszej kolejności obsadzane są znajomymi oraz znajomymi znajomych. Większość niestety nie ma takich znajomości. Proszę zatem abyś w końcu pojął, że dla tych ludzi decyzja o wyjeżdzie nie jest decyzją prostą ale mając na uwadze prace fizyczną w polsce za 1000 pln i ciułanie do pierwszego wolą wyjechać aby pracować także fizycznie ale za 4000 pln.
Zaraz pewnie napiszesz, że przecież mogą wyjechać do Warszawy lub innego wiekszego miasta i tam próbować szczęścia. Powiedz mi tylko ilu absolwentów ekonomi marketingu i wieeeeeelu innych kierunków jest w stanie przyjąć stolica ? Ilu jest w stanie zapewnić taką pracę aby mogli godziwie żyć i nie martwić się o to że jak wyjdą dziś na przysłowiowe piwo to może zabraknąc na coś innego ? Myśle że gdyby mieli równorzędny lub choć trochę zbliżony wybór wyjeżdzaliby w dużo mniejszych ilościach. Weż także pod uwage to, że wielu znanych ludzi zaczynało od pracy na zachodzie na zmywaku czy też kuchni i wszyscy Oni wypowiadają sie o tym jako o bardzo dobrej szkole życia, dziś zmywak za rok , półtora dobre stanowisko własna firma .....

Ja sam zamierzam próbowac sił w kraju , gdyż mam w miarę wolny zawód ale nie ganie ludzi za to, że decydują sie na wyjazd tylko dlatego że chcą dobrze żyć i często godzą sie na "uwłaczające" ich umiejętnością stanowiska w zamian za możliwośc zrealizowania marzenia o wakcjach na przykład w Ameryce Południowej ...

Proszę Cie więc zachowaj sowje skrajen sądy dla siebie , przynajmniej w kwestii wyjazdów zarobkowych .

Pozdrawiam.

V8 500 '91
V8 500 '93

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Słyszałem opinie, że powodem bezrobocia w Polsce jest zbyt wysoki poziom zasiłku. Bezrobotnym bardziej się opłaca siedzieć w domu przed telewizorem niż iść do pracy i zarobić niewiele więcej.

Osobiście znam przypadek gdzie osoba woli pracować w minimalnym wymiarze pracy niż zarobić więcej i stracić ulgi dla osób o niskich dochodach.

Ja jako student nie jestem wybredny, w Warszawie pracuje za 7zł/h (1/4 etatu) z czego zabierają mi 1/3 podatku :evil: Czasem uda mi się załapać do pracy na umowe-zlecenie za wyższą stawke (w tym roku udało mi się pracować 4 dni za 14zł/h).

Osobiście bardziej opłaca mi się pracować za mniej w warszawie gdzie mam własne lokum niż pracować np. w wielkopolsce, jednak bardzo dziwię się że "tambylcy" nie chcą podjąć pracy za taką kasę

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

7 zeta za 1/4 etatu, i nie jestes wybredny? chłopie ja mam 8,5 brutto na całym etacie w prywatnej firmie , 10 lat doświadczenia, wszystkie mozliwe uprawnienia elektryczne do 1kV, atesty palnikowe 5 firm zachodnich, tudzież uprawnienia kontrolera jakosci w iso 2001, oraz gazowe, i to nie jest praca dorywcza tylko stała i wam jest do d..y? to ile was by zadowoliło?15000

koń jaki jest ...każdy widzi ,,,, silnik musi coś spalać:albo benzynke, albo olej , albo zawory...""

http://www.kolderki.org/kolderki/pages/ ... php?nr=275

Tytuł:
weteran

Yetiii pisze:
Słyszałem opinie, że powodem bezrobocia w Polsce jest zbyt wysoki poziom zasiłku.

Taaa, 380PLN/mies. Można nieźle poszaleć :lol: . A po 6 miesiącach 0pln/mies - to dopiero wysoki poziom zasiłku [hehe] .

Hmm, w sumie to i ja bym do jakiejś pracy poszedł :D.

Ostatnio zmieniony śr cze 07, 2006 6:46 pm przez wojz, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

mycha pisze:
7 zeta za 1/4 etatu, i nie jestes wybredny? chłopie ja mam 8,5 brutto na całym etacie w prywatnej firmie (...) to ile was by zadowoliło?15000

Nie jestem wybredny, kocham kino więc wysłałem tylko jedno CV do kina i przyjołem stawke jaką mi zaproponowali (dodatkowo oglądam wszystkie filmy za free ;) ). Nie mogę narzekać na swoją pracę, ale w wakacje jestem w stanie pracować więcej niż 1/4 etatu - dlatego szukam czegoś nowego. Po wakacjach pewnie znowu bede pracował w kinie.

15 000zł miesięcznie napewno by mnie zadowoliło... chwilowo ;)

wojz pisze:
Taaa, 380PLN/mies. Można nieźle poszaleć :lol: . A po 6 miesiącach 0pln/mies - to dopiero wysoki poziom zasiłku [hehe] .

Widocznie zasłyszane przeze mnie opinie były błędne. Rzeczywiście 380zł miesięcznie to mało...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

15000/mies= garaż x ?= mb[kilka] [zlosnik]

w 123 280 E błękit metalic 80r

volvo 460 96 fajnie śmiga

koń jaki jest ...każdy widzi ,,,, silnik musi coś spalać:albo benzynke, albo olej , albo zawory...""

http://www.kolderki.org/kolderki/pages/ ... php?nr=275

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Yetiii pisze:
wojz pisze:

Widocznie zasłyszane przeze mnie opinie były błędne. Rzeczywiście 380zł miesięcznie to mało...

Dobrze słyszałeś tylko nie wiesz o co chodziło... chodziło ci o załatwianie sobie renty... W miejszych miastach to nagminny proceder.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 6 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00