arturb pisze:
ten postój tonie 10 minut, kilka godzin. mysle ze masz racje, do wystygniecia samochodu. da sie tamu jakos zaradzic?
Tak naprawdę nie ma zabardzo na to sposobu po za wymianą wtryskiwaczy na nowe. Możesz zerknąć w uszczelnienie wtrysków (oringi i prowadnice) może one puszczają lewe powietrze (niewielki koszt w ASO) ale jeśli to nie pomoże to tylko wymiana wtrysków (cena w aso ok 170 zł ale można kupić taniej tylko trzeba poszukać). Możesz też zrobić sobie impulsator który włącza cyklicznie wtryskiwacz rozruchowy na ciepłym silniku (macherzy z BOSCHA wyposarzyli w ten impulsator np. Forda Capri na K-Jetronic'u) z doświadczenia wiem, że ułatwia on rozruch ciepłego silnika (jeśli niechcesz robić elektroniki wystarczy przekaźnik rozwierny i kondensator i to wszystko wpięte równolegle z wtryskiem rozruchowym lub wyłącznikiem termicznoczasowym)[/list]
Dodano po 2 minutach.: Miron pisze:
musiałem kupic nową ale ku mojemu zdziwieniu to koszt nie przekracza 100 zł, więc mysle że nie opłaca sie bawić w rozbiórki.
Skąd masz takie tanie źródło ??? Ja za nową półtora roku temu w Zatoce dałem po rabacie 500 PLN
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)