MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 31, 2025 6:26 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
Wszystkiemu jest winna predkość.
Cos mi raz odbiło ,spieszyłem się do pracy.Nie będe zagłębiał się w szczegóły.Jechałem 80.Uratowała mnie chyba tylko wysokośc krawężnika.
Mogłem spokojnie jechac 60 i nic by nie było.Mogłem też jechac ponad setkę.
Wrazeń starczyło jeszcze do dziś.A to,że w pasach trzeba to nawet nie ma o czym dyskutować.
Jeżdzę na tyle na ile pozwalają warunki i zdrowy rozsadek.
Mylą się Ci którzy jadą na pustej autostradzie do oporu."Bo co na prostej pustej drodze może się stać?"
Może widzieliście Landcriusera na interi .Wydachował na idelnie prostej ,równej i pustej autostradzie,pod Krakowem.
Wypaski były sa i będą.Tylko szkoda ludzi.
Byłem świadkiem sytuacji kiedy to syn dostał na 18-nastkę.Golfa VR6.
Po pierwszym popisie na oczach wszystkich sasiadów ,kiedy wrócił do domu czekał na niego stary z "bejzbolem".Młody musiał totalnie rozbic tym kijem auto.Napierał i płakał.Teraz ma 28 lat i za soba ani jednego mandatu ,stłuczki czy czegos takiego.
Nie każdego rodzica stac na takie metody wychowawcze,ale w tym przypadku przedłużyła mu ta lekcja zycie .
Wina też jest po stronie rodziców.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:

wszystko sie zgadza tylko szczerze chyba nikt tego nie przestrzega szczegolnie na 2 pasmowej drodze w miescie..... nie bornie siebie bo niech kazdy zacznie tak jezdzic to bedzie te 50 a tak .. osoby jadace 50 sa narazone na np staranowanie przez tira jak to jest u mnie w miescie :D dluga 2 pasmowa droga na ktorej jedynymi sotperami sa swiatla co kilkadziesiat metrow ... a i to nie do konca stopuje co niektorych ... Nie mowiac juz o sezonie wyscigowym jaki sie wlasnie zaczal w moim miescie... Juz po nocach slychac scigacze i jakies auta zdecydowanie ,,lecace,, nie jadace przez miasto

Stary, no ale co ty jedziesz za szybko, bo ktoś cię z tylu pogania? Jest coś takiego rzeczywiście jak plynność ruchu, ale moim zdaniem nie polega ona zwiększeniu prędkości, bo z tylu jedzie ktoś szybciej! Nawet niech se to będzie TIR! Żebyś ty widzial jakie ja korki potrafię zrobić w ZS, kiedy przyjdzie mi do glowy jazda bez smyrania hamulca. :lol: Wybaczcie 50 jest 50. Jeśli większość na drodze zacznie myśleć, wpusczać się bez zbędnych zatrzymań itp itd, to i tak ruch pójdzie o wiele sprawniej niż fisiowanie od światel do skrzyżowania takimi E36 jak prezentowana za zdjęciu.

Szkoda mi ludzkiego istnienia, ale nie konkretnie tego chlopaka, jeśli to oczywiście nie byla jakaś wyjątkowa sytuacja.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Nawet niech se to będzie TIR

Jak pisałem nawet na trasie raczej 100km/h nie przekraczam. Ale gdy w nocy, na ciemnej, dziurawej drodze wyprzedza mnie TIR to na prawdę się boję. Moim zdaniem nie jest to bezpieczna sytuacja. Chyba czasem dobrze jest jednak utrzymywać prędkość przynajmniej równą prędkości TIRów.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Żebyś ty widzial jakie ja korki potrafię zrobić w ZS, kiedy przyjdzie mi do glowy jazda bez smyrania hamulca. :lol:

Nie wiem jak u Ciebie, ale we Wrocławiu się nie da. Od kilkunastu miesięcy uskuteczniam spokojny styl jazdy [ekonomiczny, relaksujący i na dodatek raczej bezpieczny]. Polega to między innymi na tym, że jak 100 m przede mną widzę, że zapala się czerwone światło, to nie depczę gazu przez 90 metrów i hamulca przez 10 metrów, tylko celuję tak, by dojechać do skrzyżowania gdy już będzie zielone. Nic to, bo w międzyczasie zdąży mnie wyprzedzić kilkunastu nadpobudliwych, którzy mają ochotę stać na czerwonym.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Chryste - slabo sie robi.... :o

Ale coz - na idiotow nie ma rady. :roll: :evil: Szkoda, ze ci nie przyzyli, zeby wyciagnac wnioski ze swoich poczynan. [szalone]

Z calego zdarzenia wynikaja 2 rzeczy pozytywne - nie zginal nikt postronny (piesi, rowerzysci, motocyklisci, psazerowie/kierowcy innych pojazdow), moze na czesc osob, ktore obejrza skutki wypadku widok zadziala w sposob powodujacy ostrozniejsza i wolniejsza jazde.

Swoja droga zastanawia mnie z jaka predkoscia jechali, ze samochod sie rozlecial w ten sposob. Kiedys (rowniez w podobnym wieku) mialem okazje uderzyc moja owczesna Integra w stojace auto przy predkosci ok. 70kmh. Na szczescie nikt nie ucierpial, ale samochody wygladaly ZNACZNIE lepiej. Jak juz ktos nadmienil, w prezentowanym MB nie otworzyla sie poduszka - moze poddane bylo kiedys jakiejs lipnej naprawie powypadkowej? :roll:

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Boulik pisze:
Jak pisałem nawet na trasie raczej 100km/h nie przekraczam. Ale gdy w nocy, na ciemnej, dziurawej drodze wyprzedza mnie TIR to na prawdę się boję. Moim zdaniem nie jest to bezpieczna sytuacja. Chyba czasem dobrze jest jednak utrzymywać prędkość przynajmniej równą prędkości TIRów.

OK, trasa, a jeszcze noc, to może rzeczywiście inna sprawa. Chociaż pustyTIR potrafi i ponad 100 pojechać po krajówce przez wieś, więc czasami chyba też nie ma co uciekać.

TrickyKid pisze:

Nie wiem jak u Ciebie, ale we Wrocławiu się nie da. Od kilkunastu miesięcy uskuteczniam spokojny styl jazdy [ekonomiczny, relaksujący i na dodatek raczej bezpieczny]. Polega to między innymi na tym, że jak 100 m przede mną widzę, że zapala się czerwone światło, to nie depczę gazu przez 90 metrów i hamulca przez 10 metrów, tylko celuję tak, by dojechać do skrzyżowania gdy już będzie zielone. Nic to, bo w międzyczasie zdąży mnie wyprzedzić kilkunastu nadpobudliwych, którzy mają ochotę stać na czerwonym.

Oto to! [ok] Pewnie, że nie wszędzie się da, ale jedzie sie przednio, za malą kasę, wszystko widać, ciebie widać... Tylko jest jeden warunek, nie można wyjść za późno z domu :lol: Chociaż tak jak piszesz, nawet jak na jednych światlach nie zdążysz, to i tak z największym hojrakiem spotkamy się na trzecich. Nie wiem, może dla nieświadomego gminu i pospólstwa powinni jakieś symulacje przed Dziennikiem pokazywać, czy co? A jakie oszczędności w skali makro... Przecież to są grube miliony na samym paliwie, że o innych materialach nie wspomnę.

Tytuł:
postmajtek

nie wiem tylko czemu takze tutaj panuje socjalizm.
czlowiek ma w koncu wolna wole i wie najlepiej czy ma zapinac pasy w aucie, czy bawic sie pilka lancuchowa czy moze skakac na glowke latem do rzek i jezior. o ile nie naraza innych. nie sadze by przy tej predkosci pasy chlopakowi pomogly. i co sie stalo, ze poduszka nie wystrzelila? w bmw to chyba jest ona na wyposazeniu seryjnym.

ps. a praw fizyki sie nie zmieni - zasady zachowania pedu i energii - ZAWSZE dzialaja. harrier moze potwierdzic. :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Oto to! [ok] Pewnie, że nie wszędzie się da, ale jedzie sie przednio, za malą kasę, wszystko widać, ciebie widać... Tylko jest jeden warunek, nie można wyjść za późno z domu :lol: Chociaż tak jak piszesz, nawet jak na jednych światlach nie zdążysz, to i tak z największym hojrakiem spotkamy się na trzecich. Nie wiem, może dla nieświadomego gminu i pospólstwa powinni jakieś symulacje przed Dziennikiem pokazywać, czy co? A jakie oszczędności w skali makro... Przecież to są grube miliony na samym paliwie, że o innych materialach nie wspomnę.

Mnie chodziło bardziej o to, że jak mnie 15 aut wyprzedzi gdy do skrzyżowania z czerwonym światłem jest 100 metrów, to posuwam się o metrów 25 i muszę się zatrzymać na końcu kolejki nerwusów z niedowładem myślenia, którzy koniecznie czuli potrzebę by mnie wyprzedzić. Kultura jazdy w Polsce jest niestety w pół drogi pomiędzy Turcją a np Niemcami, choć geograficznie bliżej nam do Niemców.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

komentarz: PRAWIE JAK NATURALNA SELEKCJA

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ech wszystko widac na foto -czarne szyby -felgi itp.Ciekawe czemu poducha nie zadziałała-ale i tak by pewnie nie pomogła.co tu pisac-predkosc zabiła i tyle...

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Masakra, normalnie patrząc na to zdjęcie chyba zaczne zapinać pasy, u mnie jest o tyle niewygodnie ze podajniki mam skopane a zeby zapiąć pasy trzeba się nieźle wygiąć i prawie za każdym razem jak się zapinam pasy to mnie skurcz łapie :) ale po tych fotkach zmienię chyba zwyczaj

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

majkel pisze:
nie wiem tylko czemu takze tutaj panuje socjalizm.

Chłopie zapinaj szelki i nie marudx. Jak zostaniesz kaleką w imię opacznie rozumianej wolnej woli to ja i całe grono tu piszących będziemy Cię utrzymywać :evil:
A jak nie daj Bóg zginiesz to calkowicie pogrążysz i tak jusz walące sie finanse ZUS-u. I kto zarobi na górnicze przywileje,Hę? [zlosnik]

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Pasy powinno się zapinać,ja jednak robię to sporadycznie.Jedyne co mnie do tego skłania to stale rosnąca liczba punktów na moim koncie.Jest to moja prywatna sprawa i nikomu tym krzywdy nie zrobię.Przekraczam też notorycznie prędkość,nie powoduję jednak niebezpiecznych sytuacji,nie przekraczam granic zdrowego rozsądku.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Crolik nie gadaj głupot-w 126 jestesmy bezpieczni -zobacz ile tam jest maski(odpukac) jak by co to to auto jest jak czołg.w jakims Top Gear symulowali wypadek na autostradzie i rozpedzone dosc szybko jadace 126 wjechał z całym impetem w inne auta i kabina W 126 była nie tknieta- to takie OT.

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Crolik nie gadaj głupot-w 126 jestesmy bezpieczni -zobacz ile tam jest maski(odpukac)

Chyba nie mówisz tego poważnie, co?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00