MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt wrz 05, 2025 10:04 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Swoja BABA
Awatar użytkownika

witam wszystkich po powrocie ze wspaniałych wakacji w Brazylii [zlosnikz]
wyjazd spadł na mnie jak grom z jasnego nieba, poniewaz była to delegacja (wyjazd studyjny), na którą wysłała mnie moja firma [zlosnik] a dowiedziałam się o tym na 3 dni przed wylotem [usmiech]

na lotnisku w Fortalezie uderzyło nas gorące powietrze i cudowny wiatr, różnica temperatur: przy wyjeździe z Warszawy ok -8 stopni, po wylądowaniu w Brazylii +30 stopni - wspaniałe uczucie [zlosnik]

później jeszcze tylko 80 km klimatyzowanym autokarem do cudownego kompleksu hotelowego nad samym oceanem [skoczek2]

z tarasu mojego pokoju rozciągał się cudowny widok na plażę i ocean, słońce grzało niemiłosiernie... [jezyk3]

obsługa w hotelu bardzo dobra, jeszcze nie skażona turystyką, ponieważ Brazylia otworzyła się na świat dopiero 4 lata temu

wyzywienie bardzo dobre, napoje oczywiście też ;) niesamowity wybór owoców, świeżych soków na zamówienie...

W czasie całego pobytu nie widziałam ani jednego otyłego tubylca [totalszok] , żyją bardzo prosto, spokojnie, prawie wcale nie jedzą mięsa, mają wiele roslin, które zastępują im białko i mają wiele witamin

w różnych regionach mieszkają różne rasy ludzi, widać pozostałości po niewolnictwie, wymieszane nacje widać na każdym kroku... rdzenni Brazylijczycy, Murzyni, widać krew hiszpańską i portugalską

większość z nich nie mówi po angielsku, narodowym językiem jest portugalski, niektórzy znają hiszpański [szalone]

słońce grzało od 6 rano do 18 i tylko w tych godzinach było jasno, nie dał się zauważyc ani wschód ani zachód słońca, co również było dla nas dziwne :roll:

siedzenie kołkiem na plaży było niemozliwe, musieliśmy zakupić filtry do opalania o numerze 60 i kapelusze, co również nie zabezpieczało nas przed słońcem, wiele czasu spędzałam na tarasie, dyndając w hamaku, popijając cos pysznego ;) i słuchając szumu oceanu....

przez cały dzień animacje rozrywkowe w hotelu, wieczorem pokaz tańców i dyskoteka do bardzo późnych godzin nocnych, kąpiel wśród fal i króki odpoczynek... [jezyk3]

byliśmy na największej dyskotece w Brazylii - PIRATA, całość zbudowana na plaży, pod gołym niebem, na kształt statku pirackiego, cała obsługa przebrana za piratów no i wspaniała muzyka na żywo: foho!!! [zlosnikok] ogromna masa ludzi, którzy porusząjąca się w rytmie, który znają od niemowlaka - cuda dla oczu [zlosnik] - wspaniale sie poruszają!

niestety czas biegł bardzo szybko i trzeba było porzegnac się z przyjaznymi ludźmi, klimatem, soczystą zielenią i oceanem i wrócić do cholernie zimnej Polski :(

niestety na lotnisku w Fortalezie przeżyłam bardzo przykre zdarzenie, chyba nie pierwszy raz pożałowałam, że jestem Polką, wstyd mi było za rodaków :( ponieważ był to wynajęty czarter dla kilku polskich wycieczek, zjeżdżaliśmy się różnymi autokarami z różnych stron Brazylii, z jednego z ostatnich autokarów wypadła trzoda naprutych, wulgarnych i chamskich ... ludzi, zaczęła się przepychanka do stanowsk odpraw, omal nie doszło do bójki, po kilku godzinach męczarni dotarliśmy do samolotu, gdzie chamstwo sięgnęło apogeum, jeden z "dżentelmenów ze śmietanki towarzyskiej lekarzy" zaczął ubliżać stewardesom, rzucać bagażami i palić, na co wyszedł kapitan samolotu i uprzedził, że wysadzi szanowne towarzystwo w najbliższym porcie i sprowadzi policję. :cry:
po czym szczęśliwie dotarliśmy do Warszawy, cholernie zimnej, mroźnej i wietrznej

Na lotnisku czekał na szczęście usmiechnięty Sebian, za co mu bardzo dziękuję [dzieki], po czy odwiózł mnie na dworzec PKP, niestety pociąg dotarł do Szczecina z 25 minutowym opóźnieniem :(

Szczecin przywitał mnie zawieją i sniegiem, następny dzień to -25 stopni [totalszok]

Brazylia to piękny kraj, kiedyś tam jeszcze wrócę i zadne trudy podróży mnie nie zniechęcą [bujaj]
jeżeli ktos z was bedzie miał mozliwośc wyjazdu i zobaczenie tego pięknego, egzotycznego miejsca, to zachęcam - warto! [cool]

Tytuł:
postmajtek

Po przeczytaniu sprawozdania z delegacji podskoczyła temperatura w Białymstoku do(-9),uśmiechnę się do szefa co by i mnie na taką wysłał [cool]

Tytuł:
swój chłop

Witaj. Podaj adres firmy w której pracujesz. Szybciutko zamienię moją szkołe na NIA. Gratuluję wspaniałego wypadu, współczuję z powodu chamstwa pseudo-polaków pozdrawiam Bob[cool]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

No i to jest to co ja nazywam delegacją !!! Ja będę miał 3-dniowy wypad do Mikołajek - qrna w lutym :evil: !! Upału się nie spodziewam...

Gratuluję podróży i czekam na fotki [oczko]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Gratuluje udanej wycieczki. ;)

Jak mój tato wracał z Egiptu to miał identyczną sytuacje z nieprzyjemnymi pasażerami. Z tym, że na Okęciu na bande czekała ekipa Policji z darmowym biletem na posterunek. :P

Idzik pisze:
No i to jest to co ja nazywam delegacją !!! Ja będę miał 3-dniowy wypad do Mikołajek - qrna w lutym :evil: !! Upału się nie spodziewam...

Gratuluję podróży i czekam na fotki [oczko]

Nie zapomnij zapakować kąpielówek. W Gołębiewskim jest Tropikana - możesz poczuć się jak w Brazylii [zlosnik] ;)

Tytuł: Zazdrość.
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nic tylko pozazdrościć szefa, firmy, pory roku a przedewszystkim męża [zlosnik] który w pocie czoła wiercił, borował, płyty nosił, malował itd gdy Ty na tym hamaczku na tym tarasie. :) :) :)
Ach ja ja bym tak chciał ale nie ukrywam, że na snowboard też mi się chce.
PS: Chyba przywiozłaś troszkę tej temperatury bo u mnie już tylko -4.

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
o to pare fotek:

Widok z pokoju
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wytwórnia cukru trzcinowego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozostałości po niewolnictwie
Obrazek

Instrumenty medyczne ;) w tym jeden do wyrywania zębów
Obrazek

Obrazek

Największe balety w Brazylii
Obrazek
Obrazek

W objęciach bóstwa
Obrazek

Degustacja kinchasy
Obrazek

A tutaj z wrażenia że stara wróciła przywaliłem zawodnikowi w bok pod dworcem PKP :D
Obrazek
U mnie strat rzadnych.

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Dana pisze:
Na lotnisku czekał na szczęście usmiechnięty Sebian, za co mu bardzo dziękuję [dzieki], po czy odwiózł mnie na dworzec PKP, niestety pociąg dotarł do Szczecina z 25 minutowym opóźnieniem :(

Szczecin przywitał mnie zawieją i sniegiem, następny dzień to -25 stopni [totalszok]

Wychodzi na zero [zlosnik] Ja dziękuję za literek brazylijskiego piwka [piwo] [cool] [ok] Chłodzi się na jakąś najbliższą okazję [oczko]

Dana pisze:
Brazylia to piękny kraj, kiedyś tam jeszcze wrócę i zadne trudy podróży mnie nie zniechęcą [bujaj]
jeżeli ktos z was bedzie miał mozliwośc wyjazdu i zobaczenie tego pięknego, egzotycznego miejsca, to zachęcam - warto! [cool]

Piękna wycieczka i to na koszt firmy. Rozumiem i doceniam [usmiech]

Idzik pisze:

Nie marudź [oczko] Mi ostatnio służbowe Karaiby przeszły koło nosa, choć miałem wygrany bilet, a EV płacił za wszystko od/do lotniska najbliższego mojemu miejscu zamieszkania. Na szczęście jutro wylatam na tydzień do Bawarii, gdzie na pewno trochę zabaluję, a i może trochę odpocznę [cool]

MacKuz pisze:
o to pare fotek:
Obrazek

Wiem, ile waży ten leżak. Waliza Dany w tamtą stronę była jakby ciut lżejsza [oczko]

MacKuz pisze:
A tutaj z wrażenia że stara wróciła przywaliłem zawodnikowi w bok pod dworcem PKP :D
Obrazek
U mnie strat rzadnych.

Nie dziwię się. Malutki szlochał mi do słuchawki, jak to stęsknił się za swoją lalunią [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
A tutaj z wrażenia że stara wróciła przywaliłem zawodnikowi w bok pod dworcem PKP

Stary, dobry MacKuz [zlosnik] [zlosnik] :lol:

PS> Gratuluje Dana wczasów! ;)

C114 250 2,8 '71, S203 220 CDI '04, W115 200 '72, W123 200 '84, C123 230 '82, W116 350 '77, C123 280 '80, S202 250TD '98, W124 300D '88, W201 1.8 '91, W202 180 '99

Tytuł:
W niedzielę jadę do Sopot, też poleżę na plaży w Pocopanabana.
Następnym razem zabierz ze sobą kogoś, albo Maćka albo choć mnie.
Pozdrówka z Zazdrociewa Dolnego.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

fajnie, zazdraszczam :D
BTW: wracaliśmy z wawy tym samym pociągiem [zlosnik]

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

Sebian pisze:

Wiem, ile waży ten leżak. Waliza Dany w tamtą stronę była jakby ciut lżejsza [oczko]

Nie dziwię się. Malutki szlochał mi do słuchawki, jak to stęsknił się za swoją lalunią [usmiech]

pierwsze, co zrobiłam, to kupiłam na targu hamak [zlosnik] ale Maciek nie chce mi go zamątować w pokoju [zlosnik]

pewnie, że tęsknił, ktoś musiał w końcu posprzatać w domu i dokarmić pingwina w lodówce [zlosnik]

Szwedka W116 / 280 SE '77 w leniuchu

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Ja mam tylko jedno pytanie: dlaczego po przylocie nie wystąpiłaś o azyl?

Dana pisze:

Z tęsknoty całymi dniami kafle układał. Wiem, widziałem.

Dana pisze:
pewnie, że tęsknił, ktoś musiał w końcu posprzatać w domu i dokarmić pingwina w lodówce [zlosnik]

Chyba królika! Niestety małogościnne stworzenie. Przyszedłem do niego w odwiedziny, a on mnie po prostu olał. Maciek próbował co prawda ratować honor domu i faktycznie zamknął go na jakiś czas w lodówce.

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Ja mam tylko jedno pytanie: dlaczego po przylocie nie wystąpiłaś o azyl?

Dana pisze:

Z tęsknoty całymi dniami kafle układał. Wiem, widziałem.

Dana pisze:

Chyba królika! Niestety małogościnne stworzenie. Przyszedłem do niego w odwiedziny, a on mnie po prostu olał. Maciek próbował co prawda ratować honor domu i faktycznie zamknął go na jakiś czas w lodówce.

nie wiedziałam, że będzie mi tam tak dobrze, nastepnym razem się postaram [zlosnik]

nie kafle układał tylko kufle [zlosnik]

królik niestety zdziczał pod moja nieobecność, no i nie lubi facetów [zlosnik]

Szwedka W116 / 280 SE '77 w leniuchu

Tytuł:
wiarus junior

Aż sie miło i ciepło robi oglądając fotki.

Alfa 156 1.8 2004r.
Jaguar S-type 3.0 2002r

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00