Boulik pisze:
1. ...co powinienem zrobić, żeby spróbować poprawić ten wynik? Filtr powietrza, świece, zawory? - od czego zacząć - proszę napiszcie!
(chodzi o spalanie)
2. Czy trzymanie auta na D, na hamulcu podczas postoju na światłach (jakieś 3 min) wpływa ujemnie na spalanie?
3. Czy przełączanie na N podczas każdego postoju powoduje szybsze zużycie skrzyni?
4. ...czy przy odpalaniu powinienem trzymać hamulec? (podczas mrozów muszę delikatnie musnąć gaz żeby zapalił).
Co do punktu 1. zobacz sobie bo akurat pisałem tam ile pali moje 230E z automatem
http://www.w114-115.org.pl/forum/viewtopic.php?t=16442
2. - jeśli jest to krótki postój 1-2 minuty można trzymac D+hamulec - tak przeczytałem w jakiejś fachowej poradzie odnośnie automatów.
3. - N służy do odciążenie skrzynie biegów jeśli auto stoi przez dłuższy czas nieuzywane (na płaskim) a co do szybszego zużywania skrzyni podczas jak silnik jest włączony to słyszałem coś o braku jakiegos smarowania czegoś w skrzyni jeśli jest na N (może ktoś to rozwinie bo mi sie tylko obiło o uszy)
4. - trzymanie hamulca jest bezcelowe chyba ze odpalasz auto na luzie i stoi z górki

Jendakże zarówno rozruch jak i gaszenie silnika powinno się odbywać w pozycji P. U mnie nie ma potrzeby wciskac (!?!?!?!) hamulca ani tez gazu przy rozruchu - wystrczy P oraz lekkie zakręcenie rozrusznikiem i to nawet w największe mrozy (przynajmniej mój egzemplarz tak ma). Położenie P blokuje koła napędzane i przy dodaniu gazu napewno samochód nie zacznie Ci odjeżdżać więc hamulec zbędny.
Poza tym jeszcze prywatna opinia - jazda mercem w automacie to prawdziwa przyjemność natomiast niektóre małe autka typu VW golf II czy inne podobne z automatem to istna męczarnia...