MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr cze 25, 2025 4:57 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cytuj:
Fajnie się teoretyzuje na odległość. A co jak auto jeździ na codzień? Ciekaw jestem, czy dałbyś za część zamienną połowę wartości samochodu.

Czesc Kolomanolo
Jak masz MB za 600 zł to trzeba było kupic sobie malucha!
Uzywany dobry moduł to 200-300zł, a o nim mowa. Jak człowieka nie stac nawet na uzywane czesci do MB to niech go nie kupuje, bo to zycie ponad stan. Chyba, ze chcesz rajcowac gwiazda swoich sąsiadów-to juz wtedy sobie sam teoretyzujesz.
Pozdrawiam
PS.Ja jeżdze na codzień, a kasy mam akurat tyle, aby moje MB jezdziło i wygladało jak MB.

wiarus junior

Hello

Zaczne od tego, ze zawsze mialem w w116 wydech do wymiany, ale jakos tak go zawsze (od 1,5 roku) latalem puszkami od kaserw, piwa itp oraz cybantami. W lecie, okresowo, zaczely sie pojawiac problemy z wypadajacymi na wolnych obrotach zaplonami. Na jesieni cos tak jakos zaczol sie dlawic przy ruszaniu spod swiatel (trzeba bylo dawac wiecej gazu). Cala wine zwalalem na lewe powietrze, kompensator nagrzewania sie silnika itp. urzadzenia. W styczniu auto zaczelo miec problemy z rozruchem (tzn. trzeba go bylo krecic z 3-5s) zanim silnik stabilnie zaczynal pracowac. Przy czym gwaltownemu pogorszeniu ulegal stan ukladu wydechowego. W koncu, pare dni temu, wydech calkowicie sie rozsypal i nie bylo co latac ;-) Sila rzeczy wlasnie sprawilem autu calkowicie nowy wydech i... wszelkie problemy z silnikem poprostu sie skonczyly. Zapala i chodzi jak nowy :-)

Tytuł:
postmajtek

Cytuj:
Jak masz MB za 600 zł to trzeba było kupic sobie malucha!

Cześć Wróbel!
Mam Merca za 1200 i dobrze mi z tym. Jakbym chciał kaszlaka, to bym sobie kupił - nic nie pękaj!
Ponieważ nie jest to super oryginalny egzemplarz, a do tego służy jako codzienny środek transportu, ma po pierwsze jeździć.
Ponieważ kasa wydana na remonty zmniejsza fundusz na jeżdżenie, nie może byc mowy o częściach z ASO.
Jeżeli robię przeróbkę sam i wiem jak wrócić do oryginału, zakładając że kiedyś kryzys się skończy, i będzie mnie stać na częsci z ASO, to ją robie i proszę sobie moim kosztem nie poprawiać samopoczucia!
A sąsiedzi, nie powiem, oglądają się, i z tym też mi dobrze. Cieszę się, że ja i moja mercedes możemy przyczynić się do poprawy ich wrażeń estetycznych.
Z wyrazami szacunku, KOLOMANOLO

Tytuł:
wiarus junior

Hello

kolomanolo pisze:
Cieszę się, że ja i moja mercedes możemy przyczynić się do poprawy ich wrażeń estetycznych.

Dobrze, ze to "twoja mercedes", a nie "twoj mesio" ;-) Jeszcze wyjdziesz na ludzi ;-))))))))))))))))))

<font size=-2 color=00BB00>W116 280SE</font>

<font size=-2> http://mb.vsa.com.pl </font>

Tytuł:
kombatant

szdowk pisze:

Jeszcze wyjdziesz na ludzi ;-))))))))))))))))))

Mam nadzieje, ze to nie jest sugestia odnosnie stanu obecnego :-?

Tytuł:
swój chłop

:roll: ... :-?

Ostatnio zmieniony wt sty 28, 2003 3:07 pm przez webster, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop

Wrobel pisze:
Cytuj:
mnie wysiadl modul 7 dni temu w w116 280s, nowy kosztuje 1900 zl!!dorobil mi takowy spec z servisu boscha, za implant posluzyl mu modul z .... poloneza. cena uslugi z czescia 150 pln. kultura pracy i moc wzrosLAAAA!!!

Nie chce Cie PP obrazić ale mam takie przemyślenie, że masz teraz 98% Mercedesa i 2% Poloneza [zlosnik] . Zdaje sobie sprawę,że ważne są koszty, ale takie przeróbki będą gechenną następnych posiadaczy Twojego auta :cry: . Lepiej regenerowac, naprawiac, poszukiwać używanych, itd bo to ma byc MERCEDES!

Robisz dużo zamieszania o nic....jeśli człowiek nie ma na tyle żeby wyskoczyć od razu z 1900 zł to robi przeszczep za 150 zł bo ten samochód ma jeździć...jeśli będzie "spać na pieniądzach" to kupi sobie każdą część w ASO...to jest naprawdę tylko takie pier..lenie jak się nie jest na miejscu człowieka z konkretnym problemem..MB który widnieje w moim podpisie (był po wypadku jakiś rok temu) jeździ na module mercedesowskim ale od innego niż ten model...kosztował również sporo i to nie 1900 zł...a ów człowiek zdecydował się na to bo nowy moduł kosztuje 7800 PLN ...a to chyba drobna różnica pomimo że auto jest warte ok. 30000 PLN ....więc z wyrazami szacunku Panie Wróbel ale p*-ić zawsze można...a pomyśl inaczej-może i człowieka stać (patrząc na źródła dochodu) na utrzymywanie MB bez większego płaczu a nagle wynikła sprawa która przyłożyła nóż do gardła i oficjalnie nikt o tym nie wie.......znam taki przypadek gdzie gość puścił SEC'a '88 4.2l za 12000 PLN a człowiek który go kupił opylił go za 24000 PLN..ten pierwszy miał nóż na gardle a jednak musiał postąpić tak a nie inaczej...więc nie gadaj że jeśli człowiek ma 2% z Poloneza w MB to niech lepiej tego nie robi to już nie będzie MB... bo to żałosne :roll:

*-wstaw se cotam Ci pasuje (cenzura-szacunek dla Octa [oczko] )

Nierzadko W126 500 SE....

Ostatnio zmieniony wt sty 28, 2003 7:37 pm przez webster, łącznie zmieniany 3 razy.

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Tak sobie czytam i pod czapke mi przychodzi, że Mercedes w stanie średnim musi być użytkowany, bo jak nie to zaraz następuje jego degeneracja (jak stoi w sensie), więc przychylam się do stanowiska przedpiszcy, że takie gadanie to p-lenie.

Tytuł:
kombatant

1. Jest niezaprzeczalnym, ze lepiej zrobic patent niz postawic samochod do lepszych czasow.
2. Podobnym pewnikiem jest, ze fajniej jest jezdzic pieknym orginalem niz jakims kundlem.
3. Kazdy z nas ma nadzieje, ze jego auto z czasem bedzie blizsze orginalowi.
4. NIEZALEZNIE OD PRAWD JAKIE GLOSICIE ROBCIE TO JEZYKIEM ADEKWATNYM DO WASZEGO POZIOMU INTELEKTUALNEGO I KLASY WASZYCH AUT.
5. Naprawde czasami ciezko mi jest wymyslec cenzuralne slowa do skrotow jakie piszecie. Moze moje slownictwo jest ubogie, sorry.

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
swój chłop

airkomin pisze:
[...]więc przychylam się do stanowiska przedpiszcy, że takie gadanie to p-lenie.

Dzięki za zrozumienie.. ;)

Tytuł:
swój chłop

Ocet pisze:
1. Jest niezaprzeczalnym, ze lepiej zrobic patent niz postawic samochod do lepszych czasow.
2. Podobnym pewnikiem jest, ze fajniej jest jezdzic pieknym orginalem niz jakims kundlem.
4. NIEZALEZNIE OD PRAWD JAKIE GLOSICIE ROBCIE TO JEZYKIEM ADEKWATNYM DO WASZEGO POZIOMU INTELEKTUALNEGO I KLASY WASZYCH AUT.
5. Naprawde czasami ciezko mi jest wymyslec cenzuralne slowa do skrotow jakie piszecie. Moze moje slownictwo jest ubogie, sorry.

Sorka Ocet, trochę mnie poniosło....Ad. 1 2 3 w skrócie to właśnie tak jak piszesz...wiadomo przecież, że jeśli miałby człowiek możliwość to Mercedes w ASO by stanął i tyle... :-?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam wszystkich!
Tak oto post Buliego mający na celu pomóc w rozwiązaniu problemów z zapłonem przekształcił się w chamską polemikę.

Mam nieodparte wrażenie, że nie wszyscy wypowiadający się czytają post od początku do końca, więc wyjaśniam:
Cytuj:
Jeżeli tak to proponuję pożyczyć od kogoś inny moduł zapłonu i zobaczyć efekt. Ja miałem problem z losowo wypadającymi zapłonami przy prędkości ok 120 (nagle zwalniał do ok 80) i dopiero to pomogło (używany kosztował mnie 200zł).
…więc nie teoretyzuję Panie kolomanolo

Moja rozmowa z PP miała charakter „pogawędki”, a
Cytuj:
Nie chce Cie PP obrazić ale mam takie przemyślenie, że masz teraz 98% Mercedesa i 2% Poloneza . Zdaje sobie sprawę,że ważne są koszty, ale takie przeróbki będą gechenną następnych posiadaczy Twojego auta . Lepiej regenerowac, naprawiac, poszukiwać używanych, itd bo to ma byc MERCEDES!
było przemyśleniem (jak zaznaczyłem), a nie zarzutem czy uwagą!!!

Od początku udzielania się na forum przekonany byłem, ze służy ono, by pomagać i wymieniać się poglądami jak to robili w tym poscie Buli, Ocet, marcin280e, PP, szdowk, Brandon i Mike. Niestety okazuje się, ze CHAMSTWO i WULGARNOŚĆ również tutaj gości i smutek ogarnia…
Cytuj:
bo to żałosne
Panie webster i Panie airkomin!

Zgadzam się w pełni z Octem, że
Cytuj:
i szkoda mi tylko, ze przez kilku z Was nie dało się o tym normalnie podyskutować :roll:
Pozdrawiam Darek

Tytuł:
swój chłop

Czytam posty od początku do końca......twe przemyślenia czasem mogą kogoś urazić bo to nie ma znaczenia czy nazywasz to przemyśleniem czy też uwagą......coś bym jeszcze napisał ale Ocet wszystko załagodził i niech tak zostanie

Tytuł:
kombatant

Zamkne ten temat, bo przeginacie.
Na przyszlosc jednak apelowalbym o czytanie wypowiedzi dokladnie, i z checia dopatrzenia sie rady badz uwagi nieagresywnej. Tutaj widze, ze jest chyba odwrotnie. Niespodziewalem sie takiego konca tego tematu. :( :evil:

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00