Witajcie!
Po całym dniu pracy, zmęczony wracam do domu (właśnie wszedłem) i zacząłem oczywiście od forum MB/8.
Wypowiedzi niektórych kolegów bardzo mnie zaciekawiły, wręcz rozbawiły (bez urazy).
Gdybym miał cytować wypowiedzi co nie których osób to zajęło by to tyle samo miejsca co odpowiedzi dotychczas napisane + moje spostrzeżenia. Odpisuję więc tak:
Sprawdzajdzie dokładnie o jaką aukcję chodzi - to po pierwsze (nie wystawia super sprzedawca).
Po drugie... ceny częsci itd. nie są aż tak wysokie. Ja nie planowałem zakupu tej mesi (tego modelu a nie dokładnie tego autka na aukcji) od tygodnia ale od kilku miesięcy. Wiem jakie są ceny części itp. i jak mogę zdobyć je mniejszym nakładem finansowym (oczywiście kradzione nie wchodzą w grę aby było jasne).
Po trzecie... Człowiek, który wystawia ten samochód na aukcji jest poważną osobą z resztą tak jak i ja (chociażby ze względu na to, iż wiem ile taka mesia pali itd. i podchodzę do tego z rozsądkiem). Cena paliwa mnie nie obchodzi. Mesia sprowadzona byla zza granicy, ale dawno temu
Po czwarte, wcale nie powiedziałem, że chcę kupić ten samochód. Oczywiście jeżeli stan będzie odpowiadał opisowi na aukcji dopełnię wszelkich formalności aby autko to było w moim posiadaniu.
O numerze VIN także nie zapomniałem - to była pierwsza rzecz o jaką poprosiłem sprzedawcę.
Z tego co widzę po Waszych opiniach opłaca się jednak kupić (nie za 5200zł. ale za 6800zł.) tak się umówiłem ze sprzedającym niezależnie od tego o ile zostanę przelicytowany lub nie.
Ensignx pisze:
Założę się w ciemno o skrzynkę żywca, że to szrot !!
Przyjmuje zaklad !!

Nawet jak przegram to i tak bedzie przy czym wymienic kilka zdan !!!
@Wookee....
Dzięki za wsparcie i gratuluje zdrowego rozsądku oraz podejścia do teatu z rozwagą i zrozumieniem.
I tak całkiem off topic:
Widziałem dziś kolegę z tego forum (nie powiem którego) około 16:10 w Wawie który o mały włos nie skaleczył swojej pięknej żółtej W123 (na żółtych blaszkach dodam) na pewnym moście
Brakowało kilku cm...
Pozdrawiam.

)