MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr cze 25, 2025 7:41 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Łostatnio dużo na forum było o niskich temperaturach, zapalaniu i bateriach, hej! ( zostało mi to po ostatniej " nasiadówie" w barze i "przetestowaniu" góralskiego zwyczaju "pije góral do górala", zresztą opłakanego w skutkach [zlosnikeh] ).
Wracając do tematu, przedwczoraj wsiadłem do autka, przekreciłem kluczyk, podgrzałem świece, pociągnąłem starter i ....
Silnik zaskoczył a po trzech sekundach zgasł. Ponowiłem poprzednie czynności ( oprócz wsiadania [zlosnik] ) pociągnąłem starter i...
silnik się kręcił ale za wolno żeby zapalić.
Dodam że było minus 16 °C i od kiedy jestem szczęśliwym posiadaczem Grzechotnika takie sytuacje nie miały miejsca.
Nie będę dodawał że użyłem wszelkich dostępnych środków w celu zapalenia silnika ( łącznie z okładaniem akumulatora prezerwatywami z gorącą wodą [jezyk5] ). Nic, nic, nic !!!
Wczoraj nadejszła odwilż i silnik zaskoczył.
Szlajałem się po elektromechanikach w celu sprawdzenia prądu rozruchowego i zmierzenia gęstości elektrolitu w poszczególnych celach.
W paru miejscach usłyszałem że nie mają czasu :o , w ASO Frączak krzyknęli 70 PLN :roll: .
W końcu poszedłem po pamięć do głowy, na rogu Trzebnickiej i Sowiańskiej jest sklep z akumulatorami a w środku prawie dwumetrowy gość z olejem w głowie.

UWAGA PODAJE DOKŁADNE NAMIARY

Akumulatory
ul. Trzebnicka 23
50-245 Wrocław
tel: 071 3720185

Pojechałem w celu kupienia przyrządu do mierzenia gęstości elektrolitu. Po krótkiej rozmowie zaproponował mi zbadanie akumulatora, podjechałem autem pod sklep. Gościu przytargał sprzęt pomierzył posprawdzał i przez następne pół godziny tłumaczył mi i odpowiadał na moje pytania. Akumulator mam OK [zlosnikz] ( w końcu 140 Ah i prąd rozruchowy około 650 A 8) ) tylko muszę trochę nad nim "popracować" według wskazań tego gościa. Na koniec zapytałem ile to będzie kosztować, w odpowiedzi że N I C :o !!!!!!
To już drugi raz, rok temu dał mi za darmo dwa orginalne korki do mojego aku.
Gościu zna się naprawdę na rzeczy pochłaniałem co do mnie mówi z wybałuszonymi oczami choć uważałem że jestem w temacie. Po tym objawieniu mogę powiedzieć że w tym temacie jestem [palacz] .
W ramach podziękowania smaruje ten oto post.

P.S.
Jak ma ktoś problem z aku czy też pytania walcie w gościa jak w dym, pomoże wam na pewno.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

hej
tam sa 2 sklepy obok siebie. o ktory Ci chodzi ? ja kupilem w tym mniejszym aku i byl tam dziadek, ktory byl uprzejmy i do mojego poprzedniego autka nawet pozyczyl mi aku, ale:
-nie mial 2m wzrostu
-aku pozyczony byl do D...
-aku kupiony (made in pepiczkowo) OK

pozdro.

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
swój chłop

Nie mówie o tym pierdolniku w przyziemiu obsługiwanym przez dwoje staruszków, chodzi mi o sklep na samym winklu w takim niestarym bloku, wchodzisz po schodach na półpiętro i już.

Tian z Wrocławia pozdrawia wszystkie Misie

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00