michau pisze:
Tricky, mozesz opisac dokladniej to rozwiazanie?
czy kazda zmieniarka sie do tego nadaje?
Nie każda - musi mieć wejście do osobnego sterowania pilotem. I kable sygnałowe z niej podpięte są do takiej śmiesznej puszki [modulatora FM]. Do puszki tej podpięta jest też antena radiowa. Sygnał z anteny jest na odpowiedniej częstotliwości zastępowany sygnałem audio z CD, i leci z modulatora już jako sygnał radiowy. Mój modulator ma możliwość wyboru częstotliwości spośród dwóch różnych - jedna z nich w ogóle wychodzi poza skalę mojego Blaupunkta, a na drugiej jest RadioMaRyja. W momencie kiedy modulator wykryje obecność sygnału z CD, odcina ten z anteny radiowej. Jak chcę posłuchać radia [jakiejkolwiek stacji], to pilotem wyłączam zmieniarkę.
michau pisze:
czy jest to pilot bezprzewodowy
Ja mam przewodowy, ale istnieją tez takie na podczerwień. Uważam, że kablowy jest lepszy, można całość schować w czasie nie używania, i nie musi być na stałe na widoku żaden moduł z odbiornikiem IR.
michau pisze:
oraz jak polaczyc zmieniarke z modulatorem?
2x chinch.
Trudno spierać się co do jakości - słyszałem wysokiej klasy systemy audio które opierały się częściowo na tym patencie, u mnie gra Blaupunkt Frankfurt de Luxe mono z przełomu lat 60/70 poprzez jeden niespecjalnie ambitny głośnik w desce rozdzielczej. Można powiedzieć, że brzmienie komponuje się z klimatem na pokładzie auta