Na szczescie to nie bylo to co opisywal Becker
Zadzwonilem na Tapicerska i po mojej opowiesci wyslali mnie najpierw na ul. Boryny 11A co jest calkiem niedaleko od Tapicerskiej. Pojechalem wiec tam rano, notabene zajelo mi to ponad godzine i bynajmniej nie ze wzgledu na zepsute auto tylko na liczebnosc niebieskich na drodze. Cala sygnalizacje powylaczali i kierowali ruchem co im wyrazna radosc sprawialo a korki rosly i rosly
Na miejscu moj silniczek zostal osluchany i wyjeli mi pompe. Pompa paliwa zostalo gruntownie wyczyszczona, doskonale wyregulowana, nowe uszczelki, nowe przewody, nowe filtry zalozone. Ten maly filterek paliwa byl czarny i widac w nim bylo szlam i jakies grudki piasku albo cos. Duzy filtr tez poszedl do wymiany, zamiast filtrona jest Knecht (w tym momencie nie mieli Hengsta). Wyczyszczone zostaly i sprawdzone wtryskiwacze oraz swiece. Autko zostalo zlozone do kupy i jezdzi lepiej niz po zakupie.
Teraz musze uwazac na rezerwe bo w baku napewno jest syf. Jak tylko znajde jakis warsztat gdzie mi go oczyszcza napewno sie tam zglosze. Ten specjalizuje sie w ukladach wtryskowych Boscha i w tym napewno sa dobrzy skoro odeslali mnie tam od Karbowniczka, co zreszta sam potwierdzam. Troche mi ulzylo bo myslalem ze bedzie to cos powazniejszego. Tak czy inaczej powiedzieli zebym jeszcze pojechal do Karbowniczka zeby sprawdzili inne elementy tzn kompresje, uszczelki zuzycie tlokow itp.
Pozdrawiam
Futrzak