Wiec tak
Mialem gelende przez 4 lata, samochod fajny, bo lubie mercedesy, bardzo mocna rama, poza tym silniki nie nadajace sie do samochodu terenowego, mosty od busa, z obciazonymi polosiami, ktore nie daja rady z duzymi kolami, sporo wad konstrukcyjnych, mala dostepnosc elementow tunningowych, bardzo droga w zakupie, kosmicznie cięzka.
Patrole mam 3 lata dlugiego, bardzo czesto jezdze tez krotkim, samochody tez raczej ciężkie, rdzewiejace, dostepne przeważnie z silnikiem 2,8td, ktory ma bardzo slaby moment obrotowy, z awaryjnoscia silnika nie jest najgorzej, wystarczy poprostu o niego dbac. Patrol ma za to bardzo dobre mosty, hamulce, zawieszenie, uklad przeniesienia napedu, ma super dostepnosc elementow tuningowych, dobra dostepnosc czesci, niska awaryjnosc. Zadbany egzemplarz potrafi sie naprawde odwdzieczyc dluga i bezawaryjna eksploatacja. Moj nigdy mnie nie zawiodl, a jezdzimy naprawde daleko.
Pajero dla mnie odpada bo z przodu ma niezalezne zawieszenie na drazkach skretnych, zbyt skomplikowane, bardzo ciezko cos tam zmienic. poza tym 4cyl silniki.
Defender- nie mialem z nim za duzego kontaktu, ale bardzo malo miejsca z przodu w kabinie, 4 cylindrowy silnik, wiem, ze ludzie zmieniaja polosie itp coby jezdzic w terenie.
Tak naprawde jesli szukasz czegos w przeprawe, to wszystkie z ww samochodow sa za ciezkie.
_________________ Pozdrawiam Michał Dębski Mercedes R107 560SL '86 Mercedes C140 500CL '96 Mercedes W124 300CE '87 - Sprzedam niestety Toyota Land Cruiser HDJ100 '00
|